افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 1 November , 2024
2

مخالفت قاطع جامعه پرستاری با گسترش مدارس بهیاری – خبرگزاری مهر ایران و جهان نیوز

  • کد خبر : 265717
مخالفت قاطع جامعه پرستاری با گسترش مدارس بهیاری – خبرگزاری مهر ایران و جهان نیوز

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدتقی جهانپور در این نامه نوشت: نظر خود را در جایگاه گرفتن برخی از مسئولان وزارت بهداشت در رابطه با فعال شدن مجدد حرفه پرستاری موارد زیر را تداعی می کنند که به طور واضح و قطعی به مخالفت جامعه بزرگ پرستاری با این امر مربوط می شود. 1- چندین دهه […]

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدتقی جهانپور در این نامه نوشت: نظر خود را در جایگاه گرفتن برخی از مسئولان وزارت بهداشت در رابطه با فعال شدن مجدد حرفه پرستاری موارد زیر را تداعی می کنند که به طور واضح و قطعی به مخالفت جامعه بزرگ پرستاری با این امر مربوط می شود.

1- چندین دهه است که آموزش بهداشت چه در داخل کشور و چه در کشورهای پیشرفته از منظر نظام سلامت منسوخ و متروکه تلقی می شود. گسترش این دوره در 50 سال گذشته به دلیل نبود مراکز آموزشی پرستاری کافی و مطمئن بوده است که در حال حاضر حدود 210 دانشکده پرستاری در کشور دارند و کمبودی در آموزش دیده نمی شود و هر ساله از این رشته مقدس استقبال می شود. . و بیش از هر زمان دیگری حساس است که با توجه به این موضوع، فعال سازی مجدد توانبخشی هیچ ارتباطی ندارد.

2- از آنجایی که آموزش و پرورش متولی تربیت دانش آموزان بهیاری است، تداخل در امر آموزش از جنبه فنی و محتوایی و همچنین آسیب رساندن به نهاد دانشگاه از دیگر معایب احیای کلاس بهیاری است. رشته پرستاری و منابع و دروس آن کاملاً منطبق بر علم روز است که چندین دهه است که توسط اساتید صاحب نام داخل و خارج از کشور تالیف و نظارت می شود. هستند از نظر برنامه درسی رشته دانشگاهی پرستاری قابل مقایسه با رشته پرستاری نیست و احیای این دوره به طور مستقیم سلامت مردم و ساختار نظام سلامت را هدف قرار خواهد داد. همچنین فارغ التحصیل فارغ التحصیل بهیاری 18 ساله بود و از نظر بلوغ و بلوغ اجتماعی و مقبولیت او از سوی جامعه به طور کلی دارای رتبه فارغ التحصیل پرستاری در 22 سالگی بی ارتباط است که مستقیماً سیستم ارائه مراقبت های بهداشتی را با بحران مواجه می کند.

3- به دلیل اینکه نهاد متولی بهداشت و درمان وزارت آموزش و پرورش است نظارت و حکمی از سوی هیأت آزمون پرستاری وجود نخواهد داشت و اعتبار مدارک صادره برای آن محل تردید است. خروج آموزش پرستاری از نهادهای متولی آن در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سرآغاز بحرانی در آموزش پرستاری در کشور خواهد بود که در نهایت منجر به بحران‌های اجتماعی، آموزشی و غیره خواهد شد. . همچنین شایان ذکر است که وزارت آموزش و پرورش هیچ گونه زیرساختی برای آموزش عملی (محیط بالینی مانند بیمارستان) ندارد که به طور مستقیم بر سلامت مردم تمرکز دارد.

4- از نظر اقتصادی آموزش بیمار و سپس تعیین محل ورود به رشته پرستاری بسیار پرهزینه و زمان بر و فارغ التحصیل خواهد بود. فارغ التحصیل پرستاری که دوره آموزشی آن 4 سال به طول می انجامد، با رونق دوباره این حرفه که در شرایط اقتصادی کنونی کشور هیچ توجیهی ندارد، به 7 سال افزایش می یابد.

5- آزمون استخدامی طبق قوانین و مقررات عالی سازمان امور اداری و کار کشور برای دارندگان مدرک کاردانی به بالا خواهد بود و بهاریان حق شرکت در آزمون استخدامی را ندارد. این مشکل به تنهایی پتانسیل ایجاد بحران اجتماعی برای کشور را خواهد داشت، زیرا دولت مستقل است. فارغ التحصیلان در ابتدا با وعده های استخدام و جذب و … مواجه خواهید شد هستند و پس از فارغ التحصیلی با کمبود اشتغال مواجه خواهند شد که با توجه به شرایط اجتماعی و سیاسی کشور به هیچ وجه خوب نیست و نخواهد بود.

6- مدت زمان انتظار برای آموزش بهیار و پرستار تقریباً یکسان است. (3 سال به عنوان بهیار و 4 سال به عنوان پرستار). این در حالی است که آخرین سال تربیت نیروی پرستاری نیز در حوزه خدمات پرستاری و در مراکز درمانی انجام می شود. ولی از جهات مختلف و بسته به برنامه درسی، شرح وظایف، نوع و کیفیت آموزش و … حضور پرستار کارایی بسیار بیشتری برای نظام سلامت دارد و با توجه به این موضوع آموزش پرستاری توجیهی ندارد.

7- با توجه به کتاب شرح وظایف جامع سطوح و رده های پرستاری، ابلاغی از سوی وزارت بهداشت در سال 1395، قسمت کوچکی از شرح وظایف پیراپزشکی و پرستاری کم و بیش شبیه به یکدیگر است و از این نظر. از دیدگاه آنها، آموزش امدادگران موجه نیست. همچنین با توجه به این موضوع، گسترش آموزش پرستاری در بین پرستاران موجی از نارضایتی را ایجاد خواهد کرد که کنترل شرایط احتمالی از توان نظام سلامت کشور خارج خواهد بود.

8- حدود یک دهه است که نظام مراقبت پرستاری در کشور با پیروی از سیستم های بهداشتی مترقی و پیشرفته سایر کشورها به دو دسته حرفه ای و غیرحرفه ای تقسیم شده است. آه تو (شغل) به یک دسته حرفه ای مانند پرستار (با حداقل مدرک لیسانس) و یک دسته غیر حرفه ای تقسیم می شود. آه تو به عنوان دستیار پرستاری شناخته می شود. همچنین تمام شد فارغ التحصیلان متخصصان زیادی در جامعه پرستاری در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد. بنابراین تمامی جوانب و نیازهای مراقبت های پرستاری در جامعه به طور کلی تحت پوشش این دو مقوله قرار می گیرد. ضمناً شرح وظایف کمک پرستار و پرستار تداخلی با یکدیگر نداشته و مشکلی در سیستم ارائه خدمات پرستاری وجود نخواهد داشت. تربیت بهیار با عنایت به موارد مطرح شده از نظر مدیریت پرسنلی، ارائه خدمات پرستاری در تمامی سطوح، رضایتمندی مردم، کاهش هزینه ها در نظام سلامت و حاکمیت و ده ها مورد دیگر توجیهی ندارد.

9- با عنایت به توسعه نقش حرفه ای و آینده نگری و با توجه به سطح بندی خدمات، در نظام ارائه خدمات پرستاری تنها دو دسته پرستار و کمک پرستار وجود دارد و با توجه به پیشرفت روزافزون سایر بخش ها نظام سلامت، نیاز به تخصصی شدن این سیستم ارائه خدمات به طور فزاینده ای احساس می شود که احیای نظام سلامت در تضاد مستقیم با این موضوع است. ضمناً این موضوع در کلیه اسناد، صورتجلسات و مکاتبات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال 1394 برجسته شده و موضوعی است که در سالهای اخیر رفع شده است. ولی عدم توجه به توافقات و اساسنامه های گذشته، به اسناد قبلی، شرایط اجتماعی و سیاسی کشور، ابعاد اقتصادی و ده ها مورد دیگر، این سوال را مطرح کرده است که بهزیستی را دوباره فعال می کند که در همه موارد توجیهی ندارد. ابعاد ذکر شده

10- كميسيون پزشكي و بهداشت شوراي اسلامي نيز به موجب نامه شماره 20447185 مورخ 02/03/1402 رياست محترم كميسيون با فعال شدن مجدد رده بهياري مخالفت خود را اعلام كرده است.

11- چشم انداز سازمان نظام پرستاری در حوزه پرستاری کاهش و حذف دانشکده های پرستاری و ارتقای آموزش دانشجویان فعلی پرستاری در رشته پرستاری است که با توجه به تمامی موارد مطرح شده منطقی و قابل قبول است.

12- نظام سلامت کشور باید در راستای پایداری و جذب فارغ التحصیلان باشد. فارغ التحصیل پرستاری به کندی پیش می رود زیرا با کمبود پرستار در مراکز درمانی در سراسر کشور مواجه هستیم. ولی فقط در چند شهر بزرگ کمبود پرسنل بهداشتی وجود دارد. اکثر در برخی از نقاط کشور با پدیده پرستاران بیکار مواجه هستیم که ناتوانی نظام سلامت در جذب این عزیزان باعث کمبود نیرو در مراکز درمانی و مراقبتی شده است.

لذا از جناب عالی که همواره با ملت شریف ایران و جامعه محترم پرستاری همدل هستند، تقاضا می شود با رسیدگی جدی به این موضوع و پرهیز از تحمیل هزینه به پرستاران، از ایجاد بحران در جامعه شریف پرستاری و نظام سلامت کشور جلوگیری نمایند. نظام مقدس جمهوری اسلامی

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=265717

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.