افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 20 November , 2024
3

:::Noandish.com::: شکست تندروها در مجلس

  • کد خبر : 340317

عضو سابق هیأت مدیره کابینه دولت چهاردهم تصریح کرد: اگر بخواهیم کشور را اصلاح کنیم تا از این شرایط بحرانی خارج شویم، باید با این تفاوت که فدرالیسم در کشور اجرا می شود و جناح هایی که با هم رقابت می کردند و می جنگیدند به یکدیگر نزدیک می شوند و از حجم درگیری های […]

عضو سابق هیأت مدیره کابینه دولت چهاردهم تصریح کرد: اگر بخواهیم کشور را اصلاح کنیم تا از این شرایط بحرانی خارج شویم، بایدشکست تندروها در مجلس با این تفاوت که فدرالیسم در کشور اجرا می شود و جناح هایی که با هم رقابت می کردند و می جنگیدند به یکدیگر نزدیک می شوند و از حجم درگیری های سیاسی کاسته می شود تا اقدامات اساسی برای بهبود وضعیت اداری کشور انجام شود. .

علی شکوریراد عضو سابق شورای حاکمیتی تشکیل کابینه دولت چهاردهم در گفت وگو با خبرنگار ایلنا، در ارزیابی رای اعتماد کامل مجلس دوازدهم به کابینه مسعود بزیکیان، گفت: تحلیل من این بود که وی. کل کابینه آقای بزیکیان رای دادند. دلیل پیش بینی من این بود که آقای مزیکیان کابینه را با رویکرد اجماع سازماندهی کرده بود و اگر حتی یکی از این نامزدها در مجلس رای نیاورد، در بحث اجماع شکست می خورد. به نظر من انتخابات ریاست جمهوری به گونه ای بود که تصور می شد برنامه ای برای افزایش رقابت وجود دارد. اگر این تعهد نانوشته را در انتخابات بپذیریم، یکی از جنبه های آن، کابینه آشتی ملی بود. به این معنا که در سطح کلان توافق صورت گرفته است و طبیعتاً وقتی در سطح کلان توافق صورت می گیرد، جریان های داخل مجلس حتی اگر بخواهند و خلاف آن عمل کنند، نمی توانند با آن اراده بر همه چیز مجلس تأثیر بگذارند. .

وی افزود: به همین دلیل فکر می کردم کابینه آقای مزکیان رای می آورد و این اتفاق افتاد. البته همانطور که اشاره کردم برخی از جریان های داخل مجلس مصمم بودند که حداقل به یکی دو نفر از اعضای پیشنهادی کابینه رای ندهند. اما آنها هم موفق نشدند، بنابراین فکر می کنم دلیل شکست آنها سخنرانی بسیار موثر و موثر آقای مزیکیان بود که قبل از رای گیری ایراد کردند.

شکوری راد در پاسخ به این سوال که مدزیکیان بر ضرورت وحدت، وحدت و وحدت ملی تاکید کرد، اما گفت: این وحدت و اتحاد به معنای کنار گذاشتن اعتقادات نیست. وی با توجه به اینکه آقای مزیکیان کاندیدای جبهه اصلاحات بود، چگونه مطالبات جبهه اصلاحات را اجرا می کنند و انسجام و وحدتی که در مورد آن صحبت کردند، گفت: این موضوع منافاتی ندارد و جبهه اصلاحات با این موضوع موافق است. رویکرد از آقای مزیکیان. اگر می‌خواهیم کشور از این شرایط بحرانی خارج شود، راهی جز فدرالیسم در کشور وجود ندارد و جناح‌هایی که با هم رقابت می‌کردند و می‌جنگیدند، باید به یکدیگر نزدیک شوند و از تعداد درگیری‌های سیاسی بکاهند. هیچ اقدام اساسی برای بهبود وضعیت اداره کشور انجام نداده است.

این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که چه عواملی باعث شد مخالفت چهره های تندرو مجلس با عدم توجه به برخی اعضای کابینه در ترکیب مجلس و دادن رای اعتماد به این افراد، گفت: اینها حرکت هایی است که هستند. زیاد نیستند، اما سازماندهی شده اند و با قاطعیت عمل می کنند. به همین دلیل واقعا در جریان اصولگرایی موثر هستند و کل جریان اصولگرایی را پشت سر خود می کشند. اما در مورد کابینه هر چند تمام تلاش خود را کردند اما در نهایت موفق نشدند و تعداد آرایی که به آقای ظفرقندی داده شد نشان می دهد که بین 120 تا 125 نماینده مجلس به آقای ظفرگندی رای نداده اند. اینها جریانات قوی یا متاثر از جریانات قوی در مجلس هستند، بنابراین هر کاری از دستشان بر می آمد انجام دادند، اما تعداد آنها کافی نبود و نتوانستند مانع از کسب رأی اعتماد نامزدهای مذکور شوند.

شکوری راد در پاسخ به این سوال که مهمترین اولویت کوتاه مدت دولت و وزارتخانه ها در جلب رضایت مردم چیست، گفت: طبیعتاً وزارتخانه هایی که با رزق و روزی و به ویژه مواد غذایی مورد نیاز مردم سروکار دارند، کار خود را انجام می دهند. اولویت بندی شده است تا بتوانند غذا را به موقع به مردم تحویل دهند. اولویت دوم مربوط به دستگاه هایی است که خدماتی هستند و اگر مشکلی در خدمات آنها وجود داشته باشد بحران ایجاد می کند از جمله پرستاران که باید مشکلات آنها برطرف شود.

وی تصریح کرد: به نظر من حادترین مشکل فعلی دولت توجه ویژه به مطالبات پرستاران و رفع نیازهای آنان با انتصاب وزرای جدید است تا اعتصابات آنها فروکش کند و دولت در شرایط مسالمت آمیز کار خود را آغاز کند. من معتقدم هیچ دولتی در روز اول کار با اعتصاب مواجه نشده است.

شکوریراد با ارزیابی شباهت عملکرد مجلس دوازدهم و مجلس پنجم گفت: زمانی که آقای خاتمی در انتخابات دوم خرداد 76 انتخاب شد، شدت آن انتخابات از نظر میزان مشارکت مردم حماسی بود. به همین دلیل آقای خاتمی کار خود را از نظر رأی مردم با اعتبار بسیار بالایی آغاز کرد. اما در مورد دکتر اینطور نیست. 50 درصد مردم در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکردند و از آن 50 درصد حدود 30 درصد به آقای مزیکیان رای دادند که رای چندان بالایی نیست، یعنی در شرایط کاملاً ناامید کننده جشن انتخابات. انتخابات دوم خرداد امید زیادی را در جامعه ایجاد کرد و اینکه دولت آقای خاتمی رای آورد به خاطر حماسه انتخاباتی بود. اما دولت آقای مزیکیان بیشتر به دلیل فدرالیسمی بود که او در کابینه خود ایجاد کرد و مخالفانش را در شرایطی قرار داد که نمی توانستند اعتراض جدی به ترکیب کابینه پیشنهادی داشته باشند. به نظر من روش آقای مزیکیان به ویژه با نطق موثری که قبل از رای گیری ایراد کرد باعث شد هیئت دولت به اتفاق آرا رای دهد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=340317

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.