به گزارش بازار، تلگرام اولین سرویس پیام رسان بود که ارز دیجیتال تون را با هدف ایجاد زیرساختی برای پرداخت درون برنامه ای در بستر تلگرام راه اندازی کرد. وقتی 2 سال از راه اندازی تن سکه و موفقیت آن می گذرد. چند وقت پیش تلگرام NatCoin را معرفی کرد که شباهت زیادی به ToonCoin نداشت.
در واقع NatCoin نوعی بازی رمزنگاری «Play-To-Earn» برای کسب درآمد یا به اختصار P2E است که کاربران می توانند با بازی برنده آن شوند (در NatCoin بازی کردن همان کلیک کردن در نظر گرفته می شود).
NatCoin از اولین روزهای معرفی خود توجه تعداد زیادی از کاربران را به خود جلب کرد. در آن روزهای اولیه، بسیاری از فعالان حوزه فناوری درباره NatCoin صحبت می کردند و نظر اکثریت این بود که NatCoin پایانی ندارد و هرگز نخواهد داشت. تبدیل آن به بدون نقد امکان پذیر خواهد بود.
اما پس از مدتی در 13 آوریل، راه اندازی NatCoin به پایان رسید، در واقع امکان ماینینگ (ادامه بازی و کلیک کردن) به پایان رسید، پس از آن نوبت به NatCoin رسید که بر خلاف باور The در صرافی های معتبر قرار بگیرد. از فعالان حوزه فناوری NatCoin در اکثر صرافی های معتبر لیست شده و امکان تبدیل آنها به TonCoin و بسیاری دیگر از ارزهای دیجیتال وجود دارد.
“Hamstercombat” پروژه دیگری از این دست در قالب ربات تلگرامی (تلگرام مالک رسمی این پروژه نیست) بود که در کمتر از 10 روز با ایجاد فضای غیرمنتظره طیف وسیعی از دنبال کنندگان را به خود جذب کرد.
این اطلاعیه های غیرمتمرکز در فضای مجازی و واقعی به جایی رسید که در دو روز گذشته پیام های متعدد JOINED TO TELEGRAM برای سنتی ترین کاربران تلگرام غافلگیرکننده شد و همچنین شایان ذکر است که مشارکت در همستر کمبت چندین برابر بیشتر از که از NatCoin دلیل اینکه Hamster Combat از ارجاع (عضویت) به عنوان گزینه ای برای کسب درآمد برای کاربران استفاده کرده است، نکته ای است که در NatCoin چندان مورد توجه قرار نگرفت و در واقع افرادی که NatCoin را ترک کردند سعی کردند با این جدید درآمد کسب کنند. و ارز تیره یک جا ننشینید و شانس خود را برای کسب درآمد با کلیک امتحان کنید.
این مشکل علاوه بر درآمد مبهم و نامعلوم، هزینه هایی را نیز به کاربران تحمیل می کند.
به نظر می رسد با توجه به اهمیت ابعاد اجتماعی و اقتصادی موضوع، نهادهای دولتی مربوطه نیز باید در این خصوص شفاف سازی کنند.