خبرگزاری رسمی امارات در این ارتباط گزارش داده است که رئیس این کشور در دیدار اخیر با نخست وزیر لبنان آرزوی خود را برای برخورداری لبنان از ثبات، امنیت و رفاه اعلام کرده است. بن زائد گفته است: «موضع امارات در قبال لبنان مبتنی بر حمایت این کشور از همه اقداماتی است که امنیت، ثبات، حاکمیت و وحدت ارضی این کشور را حفظ میکند و در خدمت منافع مردم آن است.»
میقاتی و بن زائد همچنین درباره بحران مالی جاری در لبنان گفتگو کردند و بن زائد حمایت «تزلزل ناپذیر» خود را از حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی لبنان اعلام کرد.
بحران اقتصادی لبنان شاهد کاهش ارزش پول آن تا تقریباً ۱۰۰ درصد بوده و ۸۰ درصد از جمعیت این کشور کوچک را زیر خط فقر قرار داده است.
لبنان از سال ۲۰۱۹ با یک بحران اقتصادی دست و پنجه نرم میکند که در آن «ریاض سلامه»، رئیس سابق بانک مرکزی که اخیراً از سمت ۳۰ ساله خود برکنار شد، نقش داشته است. نرخ تورم لبنان در کنار ونزوئلا و سودان به عنوان یکی از بدترین نرخهای تورم در جهان شناخته شده است.
پیشتر امارات سفارت خود در بیروت را در اکتبر ۲۰۲۱ پس از آنکه «جرج قرداحی»، وزیر اطلاعات سابق لبنان، اظهارات اتهامی علیه ابوظبی و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی به دلیل نقش آنها در جنگ علیه یمن زد تعطیل کرد. قرداحی در همین گفت و گو تاکید کرد که انصارالله حق دارد از خود در برابر متجاوزانش دفاع کند.
در آن زمان در اوج تنش در روابط دو کشور، وزارت امور خارجه امارات در دنباله روی از سیاستهای عربستان سعودی از اتباع مقیم این کشور در لبنان خواست فوراً این کشور را ترک کنند. در بیانیه وزارت خارجه امارات در سال ۲۰۲۱ آمده بود: «با توجه به رویدادهای کنونی و تصمیم برای عدم سفر شهروندان امارات به لبنان که همزمان با خارج کردن دیپلماتهای امارات از لبنان صورت گرفته است، وزارت خارجه و همکاریهای بینالمللی از تمام اتباع مقیم در لبنان میخواهد در نزدیکترین زمان به کشور بازگردند.»
آنچه باعث شد که اماراتیها و سعودیها نسبت به گفتههای قرداحی حساسیت بیشتری به خرج دهند، جایگاه او به عنوان یک مسئول رسمی عرب و تصدی پست وزارت اطلاع رسانی کشور لبنان از جانب وی بود. این حساسیت از آنجا دو چندان میشود که لبنان با توجه به بافت ویژه آن همواره از اهمیت زیادی برای سعودیها و اماراتیها برخوردار بوده است و آنها در طول سالهای گذشته به شیوههای مختلفی برای نفوذ در این کشور تلاش کرده و همزمان نیز کوشیده اند تا با پرداخت هزینههای هنگفت مالی و تقویت نفوذ رسانهای، وجهه خود را خوب جلوه دهند.