افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 27 November , 2024
4

گندم‌ کاران همچنان از مطالبات خود می گویند؛ ندیدیم پول گندم، شنیدیم از مدیران مسئول!

  • کد خبر : 71155
گندم‌ کاران همچنان از مطالبات خود می گویند؛ ندیدیم پول گندم، شنیدیم از مدیران مسئول!

مرجان شرف؛ بازار: گندمکاران و دولت بر سر قیمت خرید گندم با هم اختلاف داشته و کشاورزان قیمت ۲۵ الی ۳۰ هزار تومان را پیشنهاد می دادند، اما دولت با استدلالهایی مانند کمبود اعتبار از این نرخ پایین آمده و این موضوع باعث ایجاد نارضایتی در میان کشاورزان شده است. با توجه به اینکه گندم […]

مرجان شرف؛ بازار: گندمکاران و دولت بر سر قیمت خرید گندم با هم اختلاف داشته و کشاورزان قیمت ۲۵ الی ۳۰ هزار تومان را پیشنهاد می دادند، اما دولت با استدلالهایی مانند کمبود اعتبار از این نرخ پایین آمده و این موضوع باعث ایجاد نارضایتی در میان کشاورزان شده است.

با توجه به اینکه گندم اساسی ترین و مهم ترین منبع غذایی ما ایرانیان و یکی از پر حاشیه ترین مسائل روز جامعه است اینکه بتوان برای تعیین نرخ گندم یک ساز و کار مشخص سالانه تعیین کرد، بسیار حائز اهمیت بوده و به این کشمکش ها پایان خواهد داد.

تعیین نرخ قیمت گذاری

رئیس بنیاد ملی گندم کاران کشور در مصاحبه ای که با خبرگزاری بازار پیش از تعیین نرخ تضمینی گندم داشت با بیان اینکه نرخ خرید گندم در کشورهای همسایه میان ۲۵ الی ۳۰ هزار تومان است نه تنها من که همه این موضوع را قبول داریم گفت: اما کشاورزان ما با توجه به اینکه گندم ستون اصلی امنیت غذایی کشور است و هزینه تولید طبق بررسی های میدانی حدود ۱۷ هزار تومان است، شرایط دولت را درک و مصالح ملی را به منافع خود ترجیح داده اند.

عطاءالله هاشمی با بیان اینکه طبق آمار و آنالیزی که از ۳۲ استان کشور در مورد هزینه های تولید و قیمت تمام شده هر کیلو گندم دیم و آبی به صورت آنالیز میدانی و عملیاتی و نه دولتی انجام شده، به همراه ۲۰ درصد سود معقول حداقل باید ۱۶ هزار و ۸۰۰ الی ۱۷ هزار تومان از کشاورز خریداری شود تا کشاورز راضی باشد، افزود: اگر کمتر از این مقدار قیمت گذاری انجام شود سود کشاورز به خطر می افتد جیب کشاورز خالی می شود و اعتراضات و نارضایتی ها به وجود می آید.

هاشمی بنیاد گندم کاران: دولت باید ۸۰ هزار میلیارد تومان دیگر به کشاورزان پرداخت کند

وی بیان کرد: خرید تضمینی گندم از کشاورزان سراسر کشور آغاز شد و تا کنون بیش از ده میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده استان‌ های خوزستان با خرید یک میلیون و ۷۲۰ هزار تُن، کردستان با خرید یک میلیون و ۱۰۹ هزار تُن، فارس با خرید یک میلیون و دو هزار تُن و کرمانشاه با خرید ۸۰۲ هزار تُن گندم، رتبه‌ های اول تا چهارم بیشترین آمار خرید گندم کشور را به دست آورده ‌اند در حالی که حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان مطالبات گندم ‌کاران پرداخت شده است و برای تسویه ۱۰ میلیون تن باید ۸۰ هزار میلیارد تومان دیگر به کشاورزان پرداخت کند. گرچه طبق قانون مقرر شده تا پس از ۲۴ ساعت هزینه گندم به حساب کشاورزان واریز شود وعده ای که به طور کامل انجام نشد و دولت را بدهکار کشاورزان کرد.

تاخیر در واریزی ها

پس از خرید گندم توسط دولت مجدد با عطاءالله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندم کاران کشور در مورد علل واریز نشدن مطالبات گندمکاران پرسیدیم که وی در پاسخ گفت: خرید گندم آغاز و طبق قانون باید پس از ۲۴ ساعت پول به حساب گندمکاران واریز شود که با تاخیر مواجه شده است.

هاشمی در ادامه با بیان اینکه به طور میانگین ۶۰ درصد از مطالبات کشاورزان پرداخت نشده است گفت: میزان گندم خریداری شده از مرز ده میلیون تن گذشته که نسبت به سال گذشته حدود ۴۳ درصد و نسبت به سال ۱۴۰۰ نیز نزدیک ۱۲۰ درصد افزایش داشته است البته به سازمان برنامه و بودجه، دولت، بانک ها و سایر مراجعی که در این خصوص باید تصمیم بگیرند فشار وارد کرده ایم که امیدوار هستیم به زودی بتوانیم نتیجه ‌ای بگیریم دولت قول داده تا پیش از هفته آینده قسمت بزرگی از مطالبات پرداخت شود اما صحت و سقم این مطلب پس از یک هفته مشخص خواهد شد.

آن‌طور که مشخص شده است دولت هزینه کیلویی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان را بصورت علی الحساب به کشاورزان پرداخت کرده است

وی با بیان اینکه با توجه به آغاز کشت گندم در نواحی سردسیر گندمکاران به نقدینگی نیاز دارند گفت: فصل کشت در استان‌ های سردسیر از ۲۰ روز دیگر آغاز خواهد شد. کشاورزان از مقدار خرید تضمینی گندم ناراضی بودند و حالا پرداخت مطالباتشان هم اینطور به مشکل خورده است البته برای تامین نقدینگی و نیازهای مرحله کاشت و نهاده‌ ها کشاورزان احتیاج به پول دارند وضعیتی که پیش آمده دستشان خالی است و این می ‌تواند برای تولید سال آینده اثر سوئی داشته باشد.

عدم امکان پرداخت قسطی!

آنطور که مشخص شده است دولت هزینه کیلویی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان را بصورت علی الحساب به کشاورزان پرداخت کرده است، کشاورزی در گفتگو با خبرنگار بازار نیز با تایید این موضوع گفت: قیمتی که دولت برای خرید گندم اجرا کرد به هیچ عنوان پاسخگوی نیازها و دخل و خرج کشاورزان نیست با این وجود ما چشم انتظار پرداخت هزینه ها بودیم که آنهم با تاخیر مواجه شده و ما نیاز به پول داریم برای خرج و مخارج خانواده هایمان مانده ایم و نمی دانیم چه کنیم.

این گندمکار تهرانی با بیان اینکه اگر دولت کشاورز را آزاد بگذارد تا گندم را به هر که می خواهد بفروشد یا خود با قیمت مناسب از ما بخرد گفت: ما هم می توانیم پول خود را در چند قسط از دولت دریافت کنیم و دیگر این مشکلات پیش نخواهد آمد.

مطالبات گندم‌ کاران همچنان پرداخت نشد | بدهی ۸۰ هزار میلیارد تومانی دولت

پرداخت تا پایان شهریورماه!

در اخبار خواندیم که یکی از مسئولان کشوری اعلام کرده که تا پایان شهریور ماه تمام بدهکاری های دولت به کشاورزان بابت خرید تضمینی گندم سال ۱۴۰۲ پرداخت خواهد شد همین خبر باعث شد تا سیلی از کامنت های مردمی زیر این خبر در خبرگزاری بازار تهران درج شود که نگاهی به آنها می اندازیم. مخاطبی با انتقاد از این قیمت می گوید: چرا دولت دست کشاورز را مثل خودرو ساز باز نمی گذارد؟ فرزند کشاورز هم پفک دوست دارد چرا مردم این موارد را نمی بینند؟

یک کشاورز: همانطور که گندمکار را دولت در انحصار قرار داد تا نتواند گندمش را صادر یا از استانی به استان دیگر انتقال دهد یا بفروشد، کشاورزان هم باید دولت را تحت فشار بگذارند

تهرودی بانویی است که می نویسد: پارسال به امید اینکه گندم قیمتش خوب می شود گندم کاشتم امروز می بینم قیمت وسیله ها دو سه برابر شده نمی توانم یک قالی بخرم چی؟ منی که یک دخترم ساعت یک شب باید برای سهم آب زمین از خواب بیدار شوم به این فکر نکردید؟ چطور شما از سر سفره بقیه خبر ندارید دولت خیلی بی فکر است یک دختر که سایه مردی بالای سرش نیست. چطور قیمت گندم اینقدر پایین است؟

خلف وعده مسئولان

کشاورزی می گوید: کشاورزان با وعده و وعید نمی توانند نان شب شان را تهیه کنند یا وام خود و دیرکرد بانک را بدهند. کشاورزان مجبورند پول خود را در کف خیابان جستجو کنند. یک روز باید برای انسجام کشاورزان بوجود بیاید و در تقویم نیز نوشته شود. تا بتوانند مطالبات خود را از دولت بگیرند. همانطور که گندمکار را دولت در انحصار قرار داد تا نتواند گندمش را صادر یا از استانی به استان دیگر انتقال دهد یا بفروشد، کشاورزان هم باید دولت را تحت فشار بگذارند دیگر با گذشت بیش از چهار ماه از تحویل گندم به دولت وقت مصاحمه با دولت نیست، سفره ها خالی است و از دست طلبکار هم آسایش نداریم.

کاربری به نام زرین نیز می گوید: با تفسیری که مسئولان نسبت بپرداخت وجه گندم مدام تفرقه می ‌روند به این نتیجه رسیدیم مسئولان نمی خواهند سال آینده کشاورزان گندم کشت کنند و آقایان کلا گندم از خارج وارد کنند. سابقه نداشت چنین خلف وعده ای از مسئولان بروز کند حتی حاضر نیستند در دیرکرد وام بانک کشاورزی آنهم با این خشکسالی تخفیفی برای کشاورزان قائل شوند!

در نهایت باید دید که آیا دولت مطالبات گندم کاران را تا اواخر این ماه پرداخت خواهد کرد یا خیر؟ و با شرایط به وجود آمده آیا بازهم کشاورزان راغب به کشت محصول استراتژیک گندم در سال زراعی آتی خواهند بود یا خیر؟

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=71155

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.