مهدی پازوکی، استاد اقتصاد، درباره انتصاب امام صادقیهای مخالف بخش خصوصی در سازمان برنامه و بودجه به سایت انتخاب گفت: الان دور، دور امام صادقی هاست؛ این مسئله نشان میدهد که به جای حاکمیت نظام تدبیر امور، حاکمیت قبلیهای داریم. الان انتصابهایی که آقای منظور به عنوان یک امام صادقی انجام داده است، نشان دهنده این است که به نظام تدبیر اعتقاد ندارد و سازمان برنامه را از یک سازمان تخصصی خارج کرده است. سازمانی تخصصی است که ۷۰ درصد مدیران آن از درون سازمان انتخاب شوند.
وی افزود: آقای منظور کاملا بر خلاف رویههای قبلی و حتی رئیس قبل از خود عمل کرد. مثلا هفته گذشته رئیس سازمان برنامه و بودجه استان سیستان را تغییر دادند که سالها کارشناس دفتر کلان بود و دکترا داشت و کارشناس خبره و معاونت را در سابقه داشت؛ این فرد را برکنار کردند و گویا یکی از نمایندگان مجلس سفارش کرده بود که مسئول دفتر سازمان برنامه دوران احمدی نژاد رئیس شود.
این کارشناس در ادامه در رابطه با فقدان تخصص در نیروهای دولت رئیسی اشاره کرد: یکی از ایرادات رئیسی و نقدهای وارد به این دولت این است که آدمهای کوتاه قد را به سمت میرساند. من این فرد را نمیشناسم، نه یک مقاله و نه یک مطلب از او ندیدم، فقط میدانم که او از دانشگاه امام صادق آمده است. سوال اینجاست که تغییرات در سازمان برنامه چقدر منطق دارد؟ ما جلوی حرف کارشناسی سر تعظیم فرود میآوریم. بچههای امام صادق اول باید بیایند اول کارشناس شوند، اما وقتی از پشت میز دانشگاه میآیند و معاون وزیر میشوند جز خرابی چیزی به بار نمیآورند. اینها اول باید کارشناس شوند. شما روسای قبل از انقلاب سازمان برنامه را ببینید، طرف با مدرک دکترا از آمریکا در آغاز کمک کارشناس میشود.
پازوکی درباره فقدان برنامه اقتصادی هدررفت سرمایه در دولت رئیسی گفت: رئیسی معتقد است درآمدها خوب شده است، اما چرا فشار روی زندگی مردم بیشتر میشود؟ چرا هر روز یک مشکل داریم، یک روز بنزین نیست، یک روز گاز نیست، یک روز برق نیست، چون نظام تدبیر حاکم نیست. این ۶ میلیارد دلار که آزاد شده که هیچ، اگر ۶۰ میلیارد دلار هم آزاد شود با وضعیت فعلی مشکلات کشور حل نخواهد شد. در دولت احمدی نژاد ۶۰۰ میلیارد دلار نفت خام فروختند، ولی زمانیکه دولت را تحویل روحانی داد، نرخ تورم نزدیک ۴۰ درصد و نرخ رشد اقتصادی -۶.۸ درصد تحویل داد.
گفتنی است داود منظور معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در احکام جداگانهای، رحیم ممبینی را بهعنوان جانشین رئیس سازمان، حمید امانی همدانی را بهعنوان معاون هماهنگی برنامه، بودجه و نظارت، سیدمهدی نیازی را بهعنوان سرپرست معاونت تولیدی، فنی و زیربنایی، حمیدرضا مقصودی را بهعنوان سرپرست امور اقتصاد کلان، محمد ابراهیمنیا را بهعنوان سرپرست امور آب، کشاورزی و منابع طبیعی، افشین خدامرادی را بهعنوان سرپرست مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت فضای مجازی؛ حسن خودروان را بهعنوان سرپرست هسته گزینش و محمدرضا رستمی، را بهعنوان سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان، منصوب کرد.
بر اساس این گزارش داود منظور در نشست شورای معاونان و مدیران سازمان که – دوشنبه ۲۳ مردادماه ۱۴۰۲- برگزار شد، گفت: هدف از جابهجاییهای مدیریتی، انسجام مدیریتی در جهت ایفای نقش هرچه مؤثرتر در راهبری توسعه کشور و همچنین تحقق اهداف دولت و برنامههای اعلامشده از سوی رئیسجمهور میباشد.
تعدادی از این انتصابات در فضای مجازی با انتقادات بسیاری مواجه شده است، از جمله حمیدرضا مقصودی( دانشگاه امام صادق) که منتقدین میگویند بدون هیچگونه سابقه اجرایی به این سمت بالا رده در سازمان برنامه منصوب شده است.
او در توییتر نوشته است: آنچه لیبرالها در دانشکدههای اقتصاد تدریس میکنند، #پروتکل_استعمارپذیری است.
در توییت دیگری از مقصودی آمده است: پس از پایین رفتن نرخ ارز رسمی، نوبت به تعطیل کردن مراکز سفته بازیه. از بورس کالا و چهارراه استامبول تا بانکهای خصوصی. فقط یک بانک با مسئولیتهای پولی و ارزی