به گزارش خبرنگار مهر به نقل از رویترز، این سازمان در ماه اردیبهشت اعلام کرد که کووید ۱۹ دیگر یک وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی نیست، اما هشدار داد که ویروس به گردش و جهش ادامه خواهد داد و باعث افزایش گاه به گاه در عفونتها، بستری شدن در بیمارستان و مرگ میشود.
آژانس سازمان ملل متحد در به روز رسانی هفتگی خود اعلام کرد که کشورهای جهان از ۱۰ جولای تا ۶ آگوست نزدیک به ۱.۵ میلیون مورد جدید را گزارش کردند که ۸۰ درصد نسبت به ۲۸ روز گذشته افزایش یافته است.
با این حال، تعداد مرگ و میرها با ۵۷ درصد کاهش به ۲۵۰۰ نفر رسید.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که تعداد گزارش شده موارد و مرگ و میرها منعکس کننده اعداد واقعی نیست، تا حدی به این دلیل که کشورها آزمایش و نظارت بسیار کمتری نسبت به مراحل اولیه همه گیری انجام میدهند.
سازمان جهانی بهداشت گفت بسیاری از موارد جدید در منطقه غربی اقیانوس آرام رخ داده است که شاهد افزایش ۱۳۷ درصدی عفونتها بوده است.
چندین کشور در نیمکره شمالی، از جمله ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و ژاپن شاهد افزایش تابستانی موارد ابتلاء در هفتههای اخیر بوده اند.
کارشناسان معتقدند که سفرهای تابستانی، کاهش مصونیت و یک سویه جدید فرعی ممکن است همگی در افزایش موارد ابتلاء نقش داشته باشند.
هفته گذشته، سازمان جهانی بهداشت، زیرسویه اومیکرون موسوم به EG.۵ را به دنبال افزایش مداوم شیوع آن، به عنوان “سویه شایع” معرفی کرد.
EG.۵ که به طور غیررسمی به «اِریس» معروف است، از نوادگان نسل XBB این ویروس در نظر گرفته میشود.
به نظر میرسد که این سویه بیشتر از سایر سویه های دیگر در گردش است که احتمالاً به دلیل جهش در پروتئین اسپایک آن است و توانایی فرار از مصونیت را نشان داده است.
سازمان جهانی بهداشت گفت، اما هیچ نشانهای وجود ندارد که EG.۵ باعث علائم شدید کووید -۱۹ شود و خطر “کم” را برای سلامت عمومی جهانی به همراه دارد.
با این وجود، “تدروس آدهانوم گبریسوس” رئیس سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که «خطر ظهور سویه خطرناکتری وجود دارد که میتواند باعث افزایش ناگهانی موارد ابتلاء و مرگ و میر شود».