خبرگزاری مهر – گروه هنری معین – اهدا; «هفت روز سیما» عنوان بسته تحلیلی خبری است که در پایان هر هفته متن و حواشی اخبار صدا و سیما و شبکه تلویزیونی داخلی را مرور می کند. همچنین در این بسته نگاهی به شایعات و اخبار غیر رسمی می اندازیم و سعی می کنیم در کمترین زمان ممکن به بزرگترین اخبار هفته در شبکه های تلویزیونی و نمایش های خانگی پی ببریم.
امروز پنجشنبه 29 رندوم می توانید شماره 178 برنامه خبری هفت روز سیما را کوک کنید.
چهره هفته؛ معاونت سیاسی صدا و سیما
حسن عابدینی اواخر شهریور به سمت معاون سیاسی صدا و سیما منصوب شد. وی پیش از آن به عنوان معاون امور استان های صدا و سیما فعالیت می کرد. اتفاقاتی مثل قول صدوق و… به عنوان مجری و کارشناس و همیشگی بود. تحلیلگر شبکه خبر. فقدان کارشناسان تحلیلی و مجریان آموزش دیده سیاسی صدا و سیما و یا عدم اعتماد به حاضران باعث شد که وی اولین فردی باشد که در این حوادث آتش زا مقابل مخاطبان شبکه خبر می نشیند. سرانجام در اواخر شهریور از امور استان های صدا و سیما به معاونت سیاسی بازگشت و این بار معاونت این مهم در سازمان شد.
البته سوابق عابدینی همیشه مربوط به حوزه خبر بوده است، از مدیرکل اخبار خارجی صداوسیما و معاون رئیس جمهور تا سرپرست خبرگزاری صداوسیما، شاید مواضع عابدینی چندان عجیب نباشد.
اما در این ماه ها و حوادث آتش زا اخیر نتوانسته نقش تعیین کننده و تعیین کننده ای داشته باشد. در بحران ها همچنان مخاطب به شبکه خبر گوش می دهد و منتظر خبر است، اما این شبکه در بهترین حالت فقط از اخبار مهم صحبت می کند و هیچ سند و داده خبری و حتی تحلیل درستی از خود باقی نمی گذارد.
اما عابدینی در روزهای اخیر به جای اهمیت دادن به رویکردهای اطلاعرسانی و تاکید بر ضرورت تحلیل به موقع، به تغییر هویت بصری شبکه خبر اشاره کرده است. قطعا گرافیک، فرم و جذابیت بصری از عناصر جدانشدنی شبکه های تلویزیونی است، اما آنچه این روزها مخاطبان رسانه ملی به دنبال آن هستند، اخبار و تحلیل های به موقع و بی طرفانه است. سلام سیاسی است.
حاشیه هفته؛ تکنسین نیامد و بیرون ماند
روز سه شنبه ویدیویی از همخوانی مهران مدیری و علی زندوکیلی در شبکه های اجتماعی منتشر شد خواندن عنوان برنامه شب یلدا پخش شد. شبکه سه پس از چند ساعت به صورت رسمی این خبر را در صفحه اجتماعی خود منتشر کرد اما پس از آن نام این 2 هنرمند از خبر حذف شد و تنها به جزییات دیگر این ویژه برنامه از اجرای ایمان قیازی تا حضور اشاره شد. از هنرمندان و غیره
این عنوان شب گذشته پخش نشد و حدس و گمان در مورد صحت و سوقم بازگشت یک مدیر به تلویزیون سطح بالا. در ماه های اخیر چندین بار مدیران از همکاری مدیر دیگری با صداوسیما خبر داده اند که قرار است سیمافیلم سریال بساز
برهمانی البته معاون سیما تابستان در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد که این همکاری هنوز نهایی نشده و کارگردان فیلمنامه ای ارائه کرده که باید تایید و نهایی شود.
هنوز بخش هایی از برنامهدورهمیمهران مدیری که آخرین حضورش در تلویزیون و شبکه نسیم بود، همچنان باقی مانده و نتوانسته مجوز پخش را دریافت کند. تلویزیون و تهیه کننده این برنامه در یکی دو سال اخیر درگیر پرونده حقوقی مربوط به شکایت صداوسیما بوده اند. هستند و حال باید دید نتیجه مهران مدیری در درگیری این اتفاقات چه خواهد بود.
قطعا برای خواندن عنوان برای تلویزیون باید مجوزهای لازم را دریافت کنید. می تواند انجام شده است و اگر این روند طی شده است چرا عنوان روی آنتن نمی رود و در این بین مخاطب بار دیگر با انبوهی از اخبار متناقض تلویزیون مواجه می شود؟
بررسی هفته؛ یلدائی ها
تلویزیون در جشن های سال های اخیر. قانون اساسی و اقوام ملی از رویدادهای مهم مذهبی و این رویکرد الگو گرفته اند توسط همان و صرف نظر از کیفیت آن می توان آن را به فال نیک گرفت. شب یلدا این جمله. قانون اساسی هر ساله شبکه های مختلف تلویزیونی برنامه هایی را پخش می کنند و تدارکات مختلفی برای آن انجام می دهند و از تزئینات بزرگ و رنگارنگ گرفته تا حضور مهمان را در چیدمان عصرانه خود قرار می دهند. اما این نمایش در سال های اخیر نتوانسته رضایت مخاطب را جلب کند. از شب گذشته برنامه های شب یلدا زودتر شروع شد هستند. شاید هنوز برای قضاوت در مورد نمایش های یلدا کمی زود باشد، با این حال حداقل شب اول این برنامه ها در شبکه های مختلف نتوانست کار خاصی انجام دهد. شگفت انگیز باشد
کاری به حضور مجریانی نداریم که یا هنوز جذابیت لازم برای مخاطب را ندارند یا قرار است شبیه چهره های دیگر شوند، اما سازندگان برای این شب ها برنامه و برنامه کمتری دارند و بیشتر طرح ها برای آوردن است. مهمانان و دیالوگ و عناصر بازی. قرائت بعدی خوانندگان هستند.
مصاحبه هفته؛ برمهانی و اخبار سری جدید.
مدتی است که مدیران تلویزیون در مصاحبه های خود نوید آینده و اتفاقاتی را می دهند که تلویزیون را متحول خواهد کرد. محسن برمهانی نماینده سیما در این هفته در گفتگویی از سریال های تاریخی جدیدی خبر داد و گفت: «چند سریال دیگر مربوط به مفاخر است که برخی از آنها در مرحله نگارش است و نگارش برخی دیگر مانند سریال خواجه به تازگی آغاز شده است نصیرالدین طوسی، حضرت ابوطالب(ع)، حضرت جعفرصادق(ع)، شهید بهشتی و… که امیدواریم تمامی مراحل تولیدشان به خوبی پیش برود.
می دانیم که صرف تصمیم گیری برای ساخت یک سریال تاریخی و تایید آن، نگارش و پیش تولید آن می تواند چندین سال طول بکشد، مگر اینکه این سریال ها چندین دهه است که در مراکز مختلف پخش بوده و بارها توسط مدیران مختلف امضا شده باشد، اما در تولید موفق نبودند، مانند سریال های «سلمان فارسی» و «موسی کلیم الله (ع)» که با تلاش دوره جدید پخش تولید شد و یا «پوریایی ولی» که پس از تهیه فیلمنامه در دو دهه گذشته او بالاخره آزاد شد قرار است وارد پیش تولید شود.
با این حال برمهانی در مصاحبه اخیر خود از ساخت چند سریال تاریخی دیگر خبر داد که عظمت هر کدام می تواند جایگزین چندین سریال بلند، پربار و پرهزینه تلویزیونی شود. در حالی که تلویزیون همچنان در سریالهای موسی و سلمان حضور دارد، مشخص نیست نامگذاری سریالهای جدید فقط یک رویای خوشبینانه است یا قرار است وفور تلویزیون را در سرگرمی و سریالسازی نشان دهد یا واقعاً یک طرح و برنامه است. برنامه برای آنها؟
معاون سیما در این گفتگو نه به مشکل جدی بی کیفیتی سریال های اخیر اشاره کرد و نه به تهیه برنامه برای مناسبت های آینده و عموم مردم می دانند که اکنون نمی توانند سریال های تاریخی را دنبال کنند.