به گزارش بازار، لایحه تشکیل سازمان تجارت و تنظیم بازار در 28 شهریور 1403 به تصویب هیأت وزیران رسید و با قید یک فوریت توسط مسعود مزکیان رئیس جمهور به شورای اسلامی ارسال شد.
این لایحه با تمرکز بر سیاست گذاری، برنامه ریزی، نظارت و موضوعات سازمانی مرتبط با حوزه تجارت و تنظیم بازار، به دولت اجازه می دهد تا سازمان تجارت و تنظیم بازار را زیر نظر مستقیم رئیس جمهور ایجاد کند، از این نظر، برخی از موارد موجود وظایف و ساختار وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی به این سازمان واگذار میشود.
متن این لایحه به شرح زیر است:
ماده واحده: به دولت اجازه داده میشود در رابطه با ایجاد «سازمان تجارت و تنظیم بازار»، سیاستگذاری، مدیریت، برنامهریزی، نظارت و ساماندهی را بر موضوعات مرتبط با حوزه تجارت و تنظیم بازار متمرکز کند “سازمان” نامیده می شود. در این قانون به شرح زیر است: با نظر مستقیم رئیس جمهور و با استفاده از امکانات، نیروی انسانی و ساختار تشکیلاتی موجود در دستگاه های اجرایی و بر اساس اساسنامه مصوب پایان فروردین ماه 1402 هیأت وزیران اقداماتی انجام خواهد داد. با رعایت موارد زیر انجام خواهد شد:
1. سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و شرکت بازرگانی دولتی ایران همراه با کلیه امکانات، تعهدات، وظایف، مأموریت ها، ساختار، نیروی انسانی، اموال منقول و غیرمنقول و کلیه وظایف و مسئولیت ها به ترتیب در زمینه بازرسی بازار. وزارتخانه های صنعت و معدن. و جهاد بازرگانی و کشاورزی ربوده شده و به سازمان می پیوندند.
۲- تشکیلات تشکیلاتی با استفاده از توانمندی های ساختاری موجود و بدون توسعه سازمانی به تصویب دستگاه اداری و استخدامی کشور خواهد رسید.
3- از تاریخ تصویب این قانون کلیه وظایف و اختیارات موضوع بند «الف» ماده (1) قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی مصوب 2011. به سازمان منتقل می شود.
4. انشعاب و واگذاری سایر دستگاه های زیر مجموعه وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی با هدف تمرکز بر سیاست ها، مدیریت، برنامه ریزی، نظارت و سازماندهی و تاکید بر رویکرد تجمیع، یکپارچگی و کاهش سازمان ها و ساختارها. از دستگاه های اجرایی مذکور با تصویب هیأت وزیران مجاز می باشد
5. سازمان موظف است برای نظارت و پایش بازار کالا و خدمات با محوریت استقرار حاکمیت داده و با هدف پیش بینی نیاز مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، میز مدیریت (کنترل پنل) را با همکاری وزارتخانه ها ایجاد کند. صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی و سایر دستگاه های اجرایی مسئول، با تاکید بر ایجاد ارتباط بین سیستم های موجود در حوزه زنجیره تامین، تولید و توزیع با اولویت کالاهای اساسی و نهاده های اولیه، اقداماتی را تا حد امکان انجام می دهند. پایان آوریل 1402.