افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 12 December , 2024
0

توصیه امام علی به کسانی که می خواهند ازدواج کنند

  • کد خبر : 463928
توصیه امام علی به کسانی که می خواهند ازدواج کنند

اطلاع رسانی کند مبانی اندیشه و فرهنگ تبلیغی دینداری، رشد اخلاقی، رشد عاطفی و برابری از توصیه های امام علی (ع) است. مؤسسه قرآن و نهج البلاغه نوشت: ازدواج یکی از مهمترین تصمیمات زندگی است. عجله و گام برداشتن در این مسیر بدون تحقیق مذموم است. همان گونه که عجله در انجام کار نیک پسندیده […]

اطلاع رسانی کند مبانی اندیشه و فرهنگ تبلیغی دینداری، رشد اخلاقی، رشد عاطفی و برابری از توصیه های امام علی (ع) است.

مؤسسه قرآن و نهج البلاغه نوشت: ازدواج یکی از مهمترین تصمیمات زندگی است. عجله و گام برداشتن در این مسیر بدون تحقیق مذموم است. همان گونه که عجله در انجام کار نیک پسندیده است، دقت نیز لازم است; زیرا دقت در امور ضامن موفقیت و کاهش مشکلات است. روانشناسان معتقدند هر چه زن و مرد قبل از ازدواج اطلاعات دقیق و دقیق تری در مورد یکدیگر داشته باشند، بهتر می توانند موفقیت یا شکست ازدواج خود را پیش بینی کنند.

دستورات امام علی قبل از ازدواج به دو دسته تقسیم می شود:

الف) ویژگی های فردی

خصوصیات فردی پسران و دختران مناسب برای ازدواج به شرح زیر است:

دینداری

هنگام انتخاب همسر، ایمان اولین ملاک است; زیرا انسان با ایمان به دلیل ارتباط قلبی با خدا و داشتن نیروی درونی کنترل کننده، امین است و به عهد خود وفا می کند. تجربه نشان داده است کسانی که ایمان ندارند، پس از تشکیل زندگی مشترک، به دلیل نداشتن ارزش‌های معنوی پایدار، با اولین باد نامساعد پیوند را می‌شکنند.

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) به اصحاب خود چنین دستور داد:

علی بزوت الدین; انشالله همسر مذهبی انتخاب کنید

اگر حجره من دین و امانت فزوجه است; هر گاه کسی از شما خواستگاری خواست و از دین و اعتماد او مطمئن و راضی بودید، با او ازدواج کنید.

رشد اخلاقی

اخلاق نیک بهترین سرمایه و مهمترین شرط ازدواج است. حضرت علی (علیه السلام) اصحاب خود را از ازدواج با افرادی که دارای اخلاق آشفته و نامناسب بودند منع کرد.

رشد فکری

عاقل کسی است که کارها را در موقعیت درست انجام دهد و بداند چه کاری درست است و چه کاری نادرست است. کسانی که از رشد فکری محرومند، حتی اگر فکر خدمت در سرشان باشد، از درک ناقص رنج می برند. به همین دلیل معصومین علیهم السلام ما را از ازدواج با احمقان باز داشته اند.

حضرت علی (علیه السلام) می فرماید:

ایاکم و التویجه المقاقه، کابوس گفتگو و از دست دادن فرزندان; از ازدواج با احمق خودداری کنید؛ چون زندگی با او فاجعه است و پسرش تباه می شود.

رشد عاطفی

توانایی کنترل هیجانات منفی و مثبت و ابراز نفرت، خشم، عشق و شادی در حدود پذیرفته شده توسط جامعه را رشد عاطفی می گویند. زن و مرد باید توانایی تبادل احساسات را داشته باشند. حضرت علی (علیه السلام) همسر فهمیده و حامی را مایه انسانیت و دلبستگی به خانواده می داند و همسر حامی را یکی از دو دلداری می داند. امام به جوانان چنین سفارش می کرد: از خداوند همسری مهربان، پرشور و سپاسگزار بخواهید. همسری که اگر او را آزار دادی تو را می بخشد و اگر او را اذیت کنی خوشحالت می کند.

ب) اشراف و تشابه

تناسب، برابری، همتا و هماهنگی معیارهای اساسی ازدواج هستند. هر چه دختر و پسر از نظر خصوصیات مختلف به هم نزدیکتر باشند، پیوند زناشویی آنها قویتر و عمیقتر می شود.

امام علی علیه السلام از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله چنین روایت کرده است:

انخوا الاقفا; با همسالان خود ازدواج کنید.

ویژگی تشابه را می توان در ابعاد مختلف اخلاقی، فرهنگی، اجتماعی، خانوادگی، اقتصادی، تحصیلی و حتی سنی بررسی کرد:

ایمان

پایبندی به دین و ارزش های دینی یکی از عوامل سعادت است. تشابه در ایمان باعث می شود که همسران به کارهای نیک و پرهیز از کارهای ناپسند بپردازند.

امام علی (علیه السلام) به جوان چنین سفارش می کند:

از خدا همسری بخواهید که اگر یاد خدا می کنید کمکتان کند و شما را همراهی کند. و اگر در سایه مهجوریت خدا را فراموش کردی به تو یادآوری می کند.

منشاء خانوادگی

این ویژگی یکی از اساسی ترین معیارهای ازدواج است. شناخت ویژگی ها و جایگاه تربیتی-فرهنگی خانواده همسر آینده در ایجاد تفاهم در زندگی زناشویی نقش اساسی دارد. بررسی ها نشان می دهد که تفاوت های فرهنگی، تربیتی و اخلاقی در خانواده های زن و شوهر از مهمترین عوامل طلاق در ایران است. شخصیت اخلاقی و معنوی متولدین خانواده های اصیل و سالم از عمق و اصالت بیشتری برخوردار است. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله از ازدواج با گیاهی که در زباله می روید نهی کرد و این گروه را این گونه معرفی کرد: زنی زیبا که در خانواده ای زشت رشد کرده است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=463928

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.