به گزارش بازار، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژعی در سفر استانی خود به کرمانشاه در دیدار با فعالان اقتصادی دست اندرکار کسب و کارهای دانش بنیان و کارآفرینان این استان اظهار داشت: توصیه من به فعالان اقتصادی این است که خیر. به کسی باج یا پول مجانی ندهید. شاید به این دلیل کار شما پیشرفت نکند اما مطمئن باشید اگر چنین کاری را انجام دهید با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد. دولت بدون فعاليت و كمك بخش خصوصي در بسياري از مسائل موجود به ويژه مسائل كلان و خرد نمي تواند بر مشكلات فائق آيد.
رئیس قوه قضاییه گفت: باید در تعاملات خود با بخش خصوصی بازنگری کنیم. من معتقدم در شرایط کنونی تعامل ادارات ذیربط کشور با بخش خصوصی مطلوب نیست.
فعالان و کارشناسان اقتصادی نباید در قانون گذاری بی تفاوت باشند
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: تاکید می کنم وقتی قوه قضائیه و دولت لایحه ای را به مجلس ارائه می کنند، در حوزه مسائلی که به نوعی به مقوله های اقتصادی مربوط می شود، نظر فعالان قوه قضائیه باید باشد. بخش خصوصی به دست آمده است. قوانین و مقررات نباید در اتاق بسته وضع شود و نظرات فعالان عرصه اقتصاد و فعالان بخش خصوصی مورد غفلت قرار گیرد. ما در قوه قضائیه آمادگی داریم بیشتر محتوای آن را در زمان ارائه لوایح مرتبط با حوزه اقتصاد به دولت و مجلس به شما فعالان اقتصادی ارائه دهیم.
رئیس قوه قضائیه گفت: بنابراین تاکید من این است که شما فعالان و صاحب نظران عرصه اقتصاد در تدوین قانون بی تفاوت نباشید و نظرات کارشناسی خود را ارائه دهید تا قانون سالم و صحیحی حاصل شود مطابق با مصالح کشور تدوین و تصویب می شود. قانون مصوب نباید مانع توسعه و پیشرفت کشور شود، مثلاً وقتی قانونی برای رفع موانع تولید تصویب می شود، خود این قانون نباید مانع تولید شود. البته ما به شدت تاکید می کنیم که وقتی موضوعی تبدیل به قانون شد، برای همه لازم الاجرا است.
به مقامات قضایی دستور داده ام که از زندان ها فرار کنند.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در فرآیندهای قضایی در خصوص قراردادهای اقتصادی و تجاری مطرح می شود، مربوط به «نحوه محاسبه تأخیر تأدیه» و محاسبه مقوله «خسارت بر خسارت» است. شخصی که با دیگری قرارداد میلیاردی بسته است ممکن است به دلیل تاخیر در پرداخت یا نحوه محاسبه خسارت پنجاه میلیارد بازپرداخت کند. خوب، آن شخص به خاطر این و ناتوانی در پرداخت خسارت باید سالها در زندان بماند. البته اینجانب به مراجع ذیصلاح قضایی دستور دادهام که در زندانهای سراسر کشور سرکشی مستمر داشته باشند و این گونه موارد را گزارش کنند. از شما فعالان اقتصادی نیز دعوت می کنم در این بند راهکارهای تخصصی خود را ارائه نمایید.
قاضی القدات تصریح کرد: سال هاست که می گوییم دخالت دولت در اقتصاد کم شود. ما باید این مقوله را در عمل نشان دهیم و فقط بگوییم که کار نمی کند.
سازمان بازرسی به دلیل درک متفاوت از قانون برای هیچکس مانعی ندارد.
محسنی آژه ای تصریح کرد: ما در نهادهای دولتی باید دغدغه شما فعالان اقتصادی را برطرف کنیم تا با توجه به نگرانی هایی که از موانع و مشکلات احتمالی دارید از شروع یک فعالیت تولیدی و تجاری که به نفع کشور است دلسرد نشوید. می آیند یکی از فعالان اقتصادی با اشاره به اینکه ورود سازمان بازرسی به موضوعات مربوطه مستلزم شجاعت فعالان اقتصادی است، تصریح کرد: در این راستا باید از سوی سازمان بازرسی به مسائل مربوطه برخورد شود. به این فعال اقتصادی می گویم اگر کار شما خلاف قانون نیست حتما وارد آن شوید و از هیچ چیز نترسید. در این میان، البته ممکن است برداشت های متفاوتی از قانون وجود داشته باشد; اما بدانید که سازمان بازرسی به دلیل اختلاف در فهم قانون برای هیچکس مانعی ایجاد نمی کند و مسیر دستیابی به درک واحد از قانون نیز مسیر روشنی است.
رئیس قوه قضاییه گفت: فعالان اقتصادی در هر زمینه ای اعم از بازرگانی، صنعت، کشاورزی، واردات، صادرات و… باید به یکدیگر رحم کنند و با یکدیگر مهربان باشند. گاهی اوقات رقابت بین آنها بی رحمانه می شود و هدف آنها از بین بردن یکدیگر است. من به مسئولان ذیربط در بخشهای نظارتی و ایمنی تاکید کردهام که مراقب باشند یک فعال اقتصادی سعی نکند از طریق آنها رقیب خود را پایین بیاورد.
فعالان اقتصادی ما را در قوه قضائیه یاری کنید.
رئیس قوه قضائیه گفت: مسئولان و مسئولان اصناف و اتحادیه ها باید بر زیرمجموعه خود نظارت کرده و خویشتن داری کنند و از طفره رفتن و تخلف اعضای اصناف و صنف خود اطمینان حاصل کنند.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: بین فردی که عمداً و آگاهانه مرتکب فساد می شود و فردی که به دلیل ضعف مدیریت یا یک سری مسائل خارج از اختیار او سقوط می کند، باید تفاوت وجود داشته باشد. در اینجا شما فعالان اقتصادی به ما در قوه قضائیه کمک کنید تا بتوانیم بین فردی که با هدف منفعت فساد انجام داده و فردی که به دلیل یک سری مسائل خارج از اختیارش سقوط کرده است، تفاوت قائل شویم. حتی ممکن است یک فعال اقتصادی و تاجر به دلیل چند موضوع برای اولین بار مرتکب جرم شود. در اینجا شما فعالان اقتصادی به همکار خود کمک کنید تا اصلاح و جبران شود. ما قطعاً هنگام رسیدگی به پرونده یک فرد مجرم این مهم را در نظر می گیریم.
فعالان اقتصادی نباید به هیچکس باج و پول بدهند.
قاضی القدات گفت: شما فعالان اقتصادی اگر کار همکارتان به دست مراجع قضایی یا نظارتی افتاد بی تفاوت نباشید و بیایید پیگیر پرونده او باشید و از خدمات و شایستگی های فعالیتش صحبت کنید. یقینا ضمن رسیدگی به اشتباهات آنها به خدمات و شایستگی های آنها نیز توجه می کنیم. اینطور نباشد که یک کارگاه یا یک شرکت اقتصادی و تولیدی بیش از 6 سال تعطیل باشد. شما فعالان اقتصادی ما را در احیای این واحدها یاری کنید.
محسنی آژی خاطرنشان کرد: توصیه من به همه شما فعالان اقتصادی این است که به هیچ وجه باج و پول ندهید. شاید به این دلیل کار شما پیشرفت نکند اما مطمئن باشید اگر چنین کاری را انجام دهید با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد.