بهمن آرمان تحلیلگر اقتصادی، اقتصاد به معنای واقعی کلمه در حال تجربه بحران است، اما اینکه فقط تحریمها را دلیل گرفتاری عمومی بدانیم، حتماً تحلیلی غلط است.
به گزارش نواندیش، مهمترین بخشهای گفتگوی بهمن آرمان را در ادامه میخوانید:
این روزها در حالی با افزایش نقدینگی مواجه هستیم که بر اساس قانون نانوشته اقتصاد، این پدیده آفتی بزرگ و هزینه ساز و غیرقابل جبران به شمار می رود.
می دانید قضیه چیست؟ قضیه این است که اساساً نظام حکمرانی به اولویت هایی توجه نشان می دهد که برای مردم مهم نیستند و این همان نکته ای است که مردم را روز به روز بیشتر در تنگنای معیشتی قرار می دهد.
یعنی نظامی که ترجیحش چیزی جز اولویت دادن به ایدئولوژی نیست، نه به فکر راه حل نیست، بلکه درک صحیح و لازمی از «مشکلات» ندارد. در واقع باید گفت، تعریف حاکمیت از توسعه و در نتیجه آرامش، با چیزی که مردم و افکار عمومی به آن اهمیت می دهند، تفاوت چشمگیری دارد.
در واقع ما با دولتی طرف هستیم که به دلیل فقدان تخصص و تجربه ضعف های بیشماری دارد، اما زیر بار ضعف مدیریت نمیرود.
یعنی همه می دانند «دو ضرب در دو، مساوی چهار» است، اما دولتی ها قبول نمی کنند و به همین دلیل اساساً نمی دانند که لازم است برای گذر از این برهه دشوار نقشه راهی ترسیم کرد و برنامه ای نوشت تا مردم را از تورم بالا درصد نجات داد.
در حالی شرایطی گرانی ها کمرشکن شده اند که به راحتی می توانیم با رونق تولید و البته اشتغال زایی مشکلات را کمتر کنیم و از حالت بحران خارج شویم. با این توضیح که برای تحقق این مهم شدیداً به سرمایه گذاری خارجی نیاز داریم.
اما از آنجایی که در سیاست خارجی اصرار به نگاه بدبینانه به غرب داریم و همچنان تقابل را به جای تعامل با نظام بین الملل انتخاب می کنیم و دقیقاً به همین دلیل هیچ امیدی به اصلاح امور نداریم.
آنهم در حالیکه از نیمه های دوم دولت آقای خاتمی با داغ شدن بحث هسته ای، تا امروز، سرمایه گذاری در کشور نسبت تولید ناخالص داخلی در کشورهای همسایه و حتی آفریقایی ها به طور عجیب و نگران کننده ای در پایین ترین سطح خود قرار دارد.
مشاهدات دو – سه دهه اخیر ما را به این نتیجه تلخ می رساند که گره های اقتصاد در ایران فقط با تعامل با دنیا باز می شوند.