به گزارش بازار، فرشید فرزانگان یکی از اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر تمایل عربستان برای تقویت روابط خود با ایران به عنوان مثال در ماه های اول پس از این توافق، اظهار داشت: این موضوع در سال 2018 به پایان رسید. ایران حدود 14 میلیون دلار فولاد به عربستان صادر کرد. همزمان عربستان سعودی در تلاش است روابط خود را هم با ایران و هم با آمریکا تقویت کند. سیاست عربستان نشان دهنده تمایل ریاض برای حفظ تعادل در روابط بین المللی و بهره مندی از مزایای همکاری با هر دو کشور است.
وی افزود: فرش و زعفران از اقلام مهم صادرات کالا از ایران به عربستان است، با این حال تجارت بین دو کشور می تواند شامل اقلام مختلف، میوه و تره بار تازه، صنایع غذایی فرآوری شده، محصولات صنایع غذایی، فولاد و خشکبار باشد میوه ها برخی از این موارد هستند و برای ایجاد تراز تجاری، واردات کالا از عربستان به ایران نیز موضوع مهمی است.
فرزانگان در ادامه به امکان صادرات خدمات مهندسی و فنی از ایران به عربستان اشاره کرد و توضیح داد: با توجه به نیازهای توسعه ای عربستان و توان فنی و مهندسی ایران، این همکاری می تواند به نفع هر دو کشور باشد.
وی تصریح کرد: توسعه روابط تجاری با عربستان می تواند جهش قابل توجهی در اقتصاد ایران ایجاد کند، این کشور حدود 300 میلیارد دلار ظرفیت تجاری دارد و پیش بینی می شود ایران حداقل 2 تا 3 میلیارد دلار تخصیص دهد. . این ظرفیت در سال های آینده خواهد بود.
فریال مستوفی، یکی دیگر از اعضای هیات نمایندگی اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر تاثیر تقویت همکاری های تجاری ایران و عربستان بر توسعه معادن و صنایع معدنی ایران، گفت: اگر دو کشور همکاری کنند. در این زمینه، یک توافق برد-برد خواهد بود.
علی آقامحمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: معتقدم ظرفیت همکاری ایران و عربستان بسیار بالاست، اما نمی توان در این خصوص حکم کلی داد. همه زمینه هایی که در آن جا برای توسعه روابط وجود دارد». نیاز به مطالعه و مذاکره بیشتر دارد، از نفت و گاز و پتروشیمی گرفته تا محصولات صنایع مختلف و صنایع دانش بنیان و انرژی های نو، می توانیم مذاکرات مستمری با سعودی ها داشته باشیم. مردم اغلب حرف های بزرگ می زنند، اما اگر حجم کار کاهش یابد و به اندازه ای باشد که بتوان آن را اجرا کرد، اعتماد لازم بین طرفین ایجاد می شود و همکاری ها توسعه می یابد.
وی افزود: در عربستان، ترکیه، پاکستان، امارات و عمان ظرفیت مطلوبی برای تحقیقات مشترک با ایران وجود دارد و در واقع اقتصاد 400 میلیونی قطعاً دستاوردهای بیشتری نسبت به اقتصاد 80 ساله برای ما خواهد داشت. میلیون
آقامحمدی یادآور شد: سفرهای حج و عمره نمونه بارز همکاری ایران و عربستان است. این همکاری می تواند از گردشگری مذهبی به سایر زمینه ها نیز کشیده شود.