به گزارش خبرنگار رکنا از کرمانشاه، شهرام کرمی رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه صبح امروز با حضور امام جمعه پاوه و معاون سیاسی امنیتی استاندار کرمانشاه که به ارائه پرونده ها در دادگاه های صلح کرمانشاه مراجعه کردند. مردم و انقلابیون دادگاهها تصریح کرد: رسیدگی تک مرحلهای به اکثر دادرسیها و جرایم در صلاحیت دادگستری منجر به کاهش اطاله دادرسی در دستگاه قضایی میشود. خواهد بود
وی با بیان اینکه در حال حاضر 31 شعبه دادگاه صلح در استان کرمانشاه وجود دارد، افزود: 16 شعبه دادگاه صلح در مرکز استان و 15 شعبه در سایر حوزه های قضایی استان تشکیل شده است و از بدو تاسیس این دادگاه ها. 17335 پرونده ارجاعی به این شعب رسیدگی شده و حدود 55 درصد از این تعداد مختومه شده است.
کرمی با بیان اینکه 26 نوع صلاحیت برای دادگاه های صلح تعریف شده است، به فرآیندهای مربوط به دادگاه صلح اشاره کرد و گفت: دعاوی مالی تا سقف 100 میلیون تومبا به دادگاه های صلح ارجاع می شود و این گونه دعاوی در سایر حقوقی قابل رسیدگی نیست. دادگاه ها بالا رفتن
وی ادامه داد: دعاوی مالی خانواده تا سقف 100 میلیون تومان از قبیل جهیزیه، جهیزیه و امثال آن و همچنین دعاوی تغییر شناسنامه یا مدارک تحصیلی و … نیز به این محاکم ارجاع می شود.
کرمی افزود: رانندگی بدون گواهینامه، جرایم تصرف عدوانی، ممانعت از ملاقات طفل، مزاحمت تلفنی، تغییر کاربری اراضی کشاورزی و ایجاد صدمات بدنی بدون برجای گذاشتن ردی از دیگر جرایمی است که در صلاحیت دادگاه قضایی است.
وی در ادامه با بیان اینکه تمرکز دستگاه قضایی حل تعارضات قبل از رسیدن به مرحله قضایی است، گفت: از این حیث دادگاه های صلح ایجاد شده است تا علاوه بر حل مشکلات مردم، تعداد پرونده هایی که وارد دستگاه قضایی می شود. قدرت را نیز می توان کاهش داد.
رئیس کل دادگستری استان اضافه کرد: روسای شعب دادگاه صلح و شوراهای حل اختلاف باید به موضوع سازش توجه ویژه داشته باشند و شوراهای حل اختلاف نیز مانند گذشته برای اصلاح ذات تمام تلاش خود را انجام دهند. البین، دعاوی و شکایات مشتریان و دست اندرکاران پرونده را حل و فصل کنید.
کرمی با بیان اینکه دستگاه قضایی متشکل از دادسرا، دادگاه های کیفری و قضایی، خانواده، انقلاب، تجدیدنظر و صلح است، اظهار داشت: رویه دادگاه های صلح مانند دادگاه های عمومی قبلی (دادرسی کیفری و قضایی) است. و کلیه اختیارات حاکمیتی شوراهای اختلاف به دادگاه قاضی اعاده شده و در واقع شوراهای حل اختلاف به وظیفه اصلی و اولیه خود بازگشته اند.
وی یادآور شد: با تشکیل دادگاه های صلح، آرای صادره از نظر کیفی، قانونی بیشتر و روند قانونی به درستی دنبال می شود.