به گزارش بازار از وزارت نفت، سعید توکلی در نشست مشترک با محمد محسن صدر معاون فناوری اطلاعات و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: حسن نیت در دولت و مجلس وجود دارد که با موضوع عدم تعادل انرژی در همه بخش ها و همه نهادها در این مورد اتفاق نظر دارند. این پیشرفت ها نشان دهنده یک رویکرد ملی برای حل مشکلات عدم تعادل انرژی است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه دولت مسئول حل عدم تعادل انرژی است، لازم است اقدامات جدی برای مدیریت بهتر منابع انرژی انجام شود. همکاری بین دولت، پارلمان و بخش خصوصی می تواند به ایجاد راه حل های موثر برای حل مشکلات عدم تعادل انرژی کمک کند.
معاون وزیر نفت و گاز یکی از مهم ترین راهکارها برای رفع نارضایتی ها و مشکلات انرژی را استفاده از قابلیت های دیجیتال در بحث اطلاعاتی عنوان کرد و ادامه داد: در این زمینه راه حل پایدار و موثر دیگری وجود ندارد. و تنها با مدیریت هوشمند مصرف انرژی است که می تواند با این چالش روبرو شود.
توکلی ادامه داد: این موضوع نیازمند برنامه ریزی و مدیریت دقیق منابع انرژی برای جلوگیری از هدر رفت سوخت است، زیرا در نهایت برای بهبود وضعیت و رفع مشکلات عدم تعادل انرژی، همکاری بین بخش های مختلف ضروری است و این اقدامات می تواند سیستم پایدارتر و پایدارتری ایجاد کند. . . در بحث مدیریت منابع انرژی، از جمله استقرار سیستم های مدیریت هوشمند انرژی، به طور موثرتر کمک کنید.
وی با توجه به اقداماتی که از سال های اخیر در این زمینه انجام شده است، گفت: این تلاش ها باید به صورت یکپارچه و هماهنگ انجام شود. ما باید از قابلیت های موجود برای مدیریت بهتر انرژی، هم در بحث کلان داده و هم در کنترل هوشمند با چشم انداز واحد استفاده کنیم.
عدالت انرژی با مدیریت صحیح منابع
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران عدم تعادل انرژی و اتلاف منابع را یکی از چالش های جدی کشور برشمرد و تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا با بهره گیری از ارائه داده های دقیق و تحلیل علمی، برنامه ریزی برای بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش عدم تعادل را در دستور کار قرار دهیم. .
توکلی با بیان اینکه همکاری ادارات مختلف و استفاده از توانمندی های موجود برای رفع چالش عدم تعادل ضروری است، تصریح کرد: باید به این نکته توجه داشت که مدیریت صحیح منابع انرژی نه تنها به کاهش هزینه ها کمک می کند بلکه می تواند افزایش نیز داشته باشد. بهره وری و ثبات سیستم انرژی کشور و عدالت انرژی را هدایت خواهد کرد.
وی افزود: بنابراین در این زمینه به برکت همکاری های مستمر شرکت ملی گاز ایران و سازمان فناوری اطلاعات همتراز شما هستیم و از توانمندی های آن سازمان برای رسیدن به شرکت ملی هوشمند گاز استفاده می کنیم.
لزوم تقویت زیرساخت های فناوری
معاون وزیر نفت با اشاره به تهدید حملات سایبری و نگرانی های امنیتی خاطرنشان کرد: زیرساخت های فناوری اطلاعات باید تقویت شود. علاوه بر این، ما باید بر یکپارچه سازی سیستم ها و استفاده از فناوری های جدید برای غلبه بر چالش های موجود تمرکز کنیم.
توکلی برای موفقیت در مدیریت انرژی و کاهش نارضایتی آن، همکاری بین دستگاه های مختلف دولتی و استفاده از تجربیات بین المللی را ضروری خواند و گفت: این اقدامات می تواند به ایجاد سیستم پایدارتر و کارآمدتر در مدیریت منابع انرژی کمک کند. همچنین برای مدیریت عدم تعادل انرژی و بهینه سازی مصرف گاز در کشور، جلسات منظم و مستمر بین دو سازمان می تواند به ایجاد هماهنگی و شفافیت در روند کار کمک کند.
وی افزود: برای پیشبرد پروژه های هوشمند و بهبود زیرساخت های ارتباطی در کشور نیازمند رویکردی جامع و هماهنگ هستیم. یکی از چالش های اصلی در این زمینه فقدان قوانین و مقررات مدون است که می تواند مانع توسعه و توسعه پروژه شود. استفاده بهینه از فناوری های جدید.
یک پلتفرم هوشمند امن و پایدار ارائه دهید
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره استفاده از زیرساخت های کشور توضیح داد: زیرساخت های لازم برای ارتباط، بهره برداری و اطلاعات باید به صورت ایمن و پایدار فراهم شود. در این زمینه می توان به ارتباطات فیبر نوری و پوشش تلفن همراه و زیرساخت ارتباطی اینترنت اشیا اشاره کرد.
به گفته توکلی، با توجه به مشکلات پوشش تلفن همراه به ویژه در مناطق دور افتاده ای مانند عسلویه، نیاز به همکاری بیشتر اپراتورها و نهادهای دولتی احساس می شود.
وی استفاده از فناوری های نوین مانند کنتورهای هوشمند را عامل مهمی برای کمک به بهینه سازی مصرف انرژی دانست و اظهار داشت: این کنتورها با دقت بالا و ظرفیت قرائت خودکار امکان کنترل بهتر مصرف و ارائه اطلاعات دقیق از میزان مصرف را فراهم می کند.
معاون وزیر نفت در پایان با ارزیابی تعامل دوجانبه با وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات در حوزه مدیریت مصرف انرژی در کشور گفت: در برنامه هفتم توسعه، بحث ابردولت و ایجاد بسترهای هوشمند مطرح شده است. نیز باید در نظر گرفته شود. این پلتفرم ها باید با زیرساخت های موجود ادغام شوند تا بتوانند به طور موثر عمل کنند.