به گزارش خبرنگار پارلمانی رکنا، موسی احمدی رئیس کمیسیون انرژی شورا شورای اسلامی که چندان از این دستور راضی به نظر نمی رسید گفت: این نیروگاه ها بیشتر خارج از شهر هستند و راه دیگری نداریم. سوخت دیزل نداریم در هر صورت نمی شود برق مردم را قطع کرد، این خیلی به مردم آسیب می زند.
وی افزود: اخیرا تعامل خوبی بین وزارتخانه های نفت و نیرو صورت گرفته است. معاونان وزیر نفت در جلسه اخیر با حضور وزیر نیرو و معاونان تولید گاز و میعانات گازی وزارت نفت، قول افزایش تولید و پذیرش بهینه سازی را دادند. در بحث گاز و میعانات گازی نیاز نیروگاه های کشور تامین می شود بر این اساس وزیر نیرو در صحن علنی مجلس وعده داد که در صورت تامین سوخت نیروگاه ها مشکلی نخواهیم داشت. در تامین برق تا پایان سال
طبیعتا رئیس کمیته انرژی پارلمان اروپا در پاسخ به این سوال که آیا برای راه اندازی نیروگاه ها از نفت کوره استفاده می شود؟ وی گفت: هر دو سوخت مصرف می شود، البته تصمیم بر این است که از گازوئیلی که سولفوره شده و بهینه است استفاده شود تا مشکلات زیست محیطی ایجاد نشود.
اظهارات احمدی در شرایطی است که کارشناسان هشدارهای جدی درباره سوخت گازوئیل می دهند و اساسا حذف گوگرد را بی اساس می دانند.
یکی از این کارشناسان اظهار داشت: سوخت گازوئیل را فقط باید نیم ساعت یا یک ساعت ظرف یک تا دو ماه به عنوان سوخت ذخیره استفاده کرد. استفاده از این سوخت اثرات جبران ناپذیری بر سلامت افراد دارد. معنی ندارد که بگوییم گوگرد مصرف می کنید. این سوخت با هیدروژن موجود در هوا ترکیب می شود و در نهایت گازها و مواد سمی آزاد می کند که نه تنها هوا بلکه زمین را نیز آلوده می کند. آلودگی ناشی از این سوخت به حدی است که زمین به مدت 10 سال برای کشاورزی مناسب نیست و هر آنچه در زمین می توان کشت کرد، آلوده و سمی می ماند.
وی در پاسخ به اظهارات برخی مسئولان مبنی بر اینکه کشورهای دیگر نیز در مواقع ضروری از این سوخت استفاده می کنند، گفت: در کشورهای پیشرفته قطعاً از فیلتر در دهانه دودکش ها استفاده می شود. آیا در کشور ما استفاده می شود؟ دود دودکش ها از فاصله 20 تا 30 کیلومتری دیده می شود و همه جا می نشیند. کاش گازوئیل سوزی را نه تنها در 4 نیروگاه بلکه در کل کشور متوقف کنند!
این موضوعی بود که نصرالله پژمان فر، رئیس کمیسیون 90 نیز به آن پرداخت و در صحن علنی گفت: چرا فیلتر در نیروگاه های سوخت سوز نصب نشد؟ در کشور ما 16 نیروگاه وجود دارد و مصرف سوخت این نیروگاه ها گازوئیل است. 2 نیروگاه بعث و اصفهان به دلیل آلودگی هوا از چرخه سوخت گازوئیل خارج شدند. اکنون سه نیروگاه دیگر شهید منتظر قائم البرز، شهید محمد منتظری اصفهان و شازند از مصرف سوخت گازوئیل معاف شده و از چرخه تولید برق خارج شده اند.
و افزود: آیا تنها ما در دنیا نفت کوره مصرف می کنیم و بحث آلودگی هوا فقط برای ماست؟ اینطور نیست زیرا در نیروگاه های مصرف کننده گازوئیل در دنیا فیلترهایی تعبیه شده است تا گازوئیل نسوزد و آلودگی هوا تولید نشود.
علیرغم همه اینها و علیرغم فشارهای مالی و نبود زیرساختهای مناسب – که باید در مقاطع مختلف از سوی دولتها ایجاد میشد – پزشکان تا حد امکان سلامت مردم را تضمین کردند و علیرغم مجوز شورای عالی امنیت ملی، از آن استفاده کردند. سوخت گازوئیل در 4 استان متوقف شد. همه اینها یعنی به قول محمدجواد ظریف که در تبلیغات انتخاباتی 1403 فریاد می زد: «مردم به چوپان بنشینند»، تاکنون درست ترین راه را انتخاب کرده است، هرچند راه درازی در پیش است. رسیدن به هدف مورد نظر نقطه بر این اساس دولت باید سریعاً در این راستا و با استفاده از توان دیپلماتیک خود تصمیمات عاجل اتخاذ کند و از یک سو از همه امکانات و ابزارها برای حل مشکل اختلاف استفاده کند و از سوی دیگر به سلامت مردم توجه کند. دیگر. زیرا مهم است که چه کسی رهبر است و رئیس جمهور خواهد بود. مردم خواهان تغییر هستند.