به گزارش رکنا، در ماه های اخیر که قیمت طلا افزایش چشمگیری داشته است، سایت ها یا عناوین زیادی از طلافروشان ظاهر شده اند که مدعی هستند پس از خرید طلا، هر زمان که خریدار بخواهد، قیمت طلا یا قیمت به روز آن را پرداخت می کنند.
با افزایش قیمت طلا، تعداد سایت های خرید و فروش طلا و طلای ذوب شده به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
یک ماه پیش از یکی از سایت های طلافروشی چند گرم طلا خریدم و حالا که درخواست تحویل طلا کردم به من می گویند که طلا ندارند. این سوال را محسن کارمند یک شرکت خصوصی بیان می کند.
در ماههای اخیر که قیمت طلا در بازارهای جهانی و داخلی افزایش چشمگیری داشته است، سایتها یا عناوین زیادی از طلافروشان ظاهر شدهاند که پس از خرید طلا، تا زمانی که خریدار بخواهد از فیزیک طلا یا آن مطلع شود. قیمت به روز شده آنها پرداخت می کنند
در گذشته این سایتها درباره خودرو، ارز دیجیتال و تلفن همراه توسط دلالان ایجاد میشد که اکنون به پروندههای چند شاکی تبدیل شدهاند.
تاکنون هیچ یک از مسئولان وزارت اقتصاد، حراست، بانک مرکزی و حتی اتحادیه طلا در مورد این سایت ها اظهار نظر نکرده اند و اصلا مشخص نیست که کدام سازمان مجوز این سامانه ها را صادر می کند.
طلای 18 عیار از ابتدای امسال از گرمی 2 میلیون و 400 هزار تومان به 4 میلیون و 500 هزار رسید که در 250 روز گذشته عملکرد 87 درصدی را نشان می دهد.
طلا به عنوان یکی از روش های سرمایه گذاری در بین ایرانیان شناخته می شود. طلا علاوه بر مصارف زینتی به عنوان سپر در برابر تورم نیز خریداری می شود.
علی عابدی، یک کارشناس اقتصادی ایرانی، می گوید این سایت ها می توانند به بانک مرکزی در افزایش نقدینگی در جامعه کمک کنند. محمد صادقی دیگر کارشناس اقتصادی معتقد است که افزایش این سایت ها می تواند مشکل خطرناکی باشد و باید این سامانه ها را کنترل کرد. هم بانک مرکزی و هم باید از اتحادیه طلا مجوز داشته باشد تا در صورتی که نتوانند مطالبات مردم را پرداخت کنند، سازمانی که مجوز را داده پاسخگو باشد.
کارشناسان اقتصادی معتقدند تعداد سایت های خرید و فروش طلا که این روزها به سرعت در حال افزایش است، در صورت نبود متولی می تواند ضربه سختی به اقتصاد کشور وارد کند.