گروه بازار آب و انرژی: شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد: در این روزها که هر روز خانه های زیادی به دلیل کمبود برق بدون برق می مانند و برق رسانی به صنایع محدود می شود، تکلیف ایران برای صادرات برق و تعهدات صادراتی شما چیست؟ آن طور که حمیدرضا صالحی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران به بازار گفت، صادرات برق و گاز به دلیل شرایط ویژه ای که در آن قرار دارد به حداقل ممکن رسیده است.
وی با اشاره به اینکه صادرات برق ما قبل از کسری حدود 1400 مگاوات بود، ادامه داد: در قراردادهای تنظیم شده نمی توان صادرات را متوقف کرد اما زمانی که در کشور کسری داریم می توانیم آن را به حداقل ممکن کاهش دهیم.
وی همچنین با بیان اینکه تعهدات صادراتی ما در حوزه گاز حدود 50 میلیون مترمکعب است، ادامه داد: علاوه بر این طبق برنامه هفتم توسعه باید 10 درصد گاز خود را صادر کنیم، اما طبق آمار اعلام شده از سوی ملی دفتر شرکت گاز، میزان صادرات ما حدود 2 درصد است. البته اکنون این نسبت کمتر شده است.
این کارشناس حوزه انرژی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه مشکل فعلی صنعت برق توقف سرمایه گذاری در این حوزه است، ادامه داد: باید گفت که بخش هایی مانند ارزهای رمزپایه باعث تشدید اختلافات در این حوزه شده است. کشور این بیشتر یک طرح است.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران به گرانی برق فروخته شده به مزارع معدنی اشاره کرد و ادامه داد: بعید است وزارت نیرو بخواهد چشم خود را بر روی چنین منابع درآمدی ببندد.
صالحی در بخشی دیگر از سخنان خود ادامه داد: در حال حاضر با پروژه های بسیاری روی زمین مانده ایم که اجرای آنها می تواند به غلبه بر وضعیت موجود و کاهش عدم تعادل انرژی کمک کند. به عنوان مثال، طرح جایگزینی بخاری های فرسوده یا کولرهای با راندمان پایین، خرید گاز صرفه جویی شده توسط پتروشیمی ها یا سرمایه گذاری بخش خصوصی در میادین گازی تنها بخشی از طرح هایی است که هدف اصلی تصویب آن کاهش عدم تعادل بوده است. اما متاسفانه عزم لازم برای اجرای آن از سوی دولتمردان دیده نمی شود. از طرفی سرمایه گذار به دلیل نبود امنیت لازم حاضر به ورود به این حوزه نیست.