امید محمدی; بازار: در هفته جاری آیین نامه اجرایی واردات خودروهای برقی و هیبریدی فرسوده توسط دولت ابلاغ شد. این آیین نامه که در پایان آبان ماه سال جاری به تصویب هیات دولت رسید باعث افزایش قیمت برخی خودروهای برقی در بازار شده است.
نبود زیرساخت های لازم از جمله مراکز خدمات پس از فروش، قوانین بیمه ای مناسب، مشوق های خرید و جایگاه های شارژ، عرضه این خودروها را با چالش هایی مواجه کرده است. این در حالی است که تسریع دولت سیزدهم در واردات این محصولات باعث عدم استقبال مشتریان شده است. انتظار می رود دولت چهاردهم با سیاست های زیرساختی مناسب شرایط را برای توسعه این بازار فراهم کند. در ادامه، رسانه «بازار» به تحلیل سیر تحول قیمت انواع خودروهای برقی در بازار پس از ابلاغ آیین نامه اجرایی واردات خودروهای فرسوده پرداخته است.
KMCG 7 قبل از ابلاغ این آیین نامه با قیمت یک میلیارد و 240 میلیون تومان در بازار به فروش می رسید. اما پس از اعلام خبر واردات خودروهای برقی فرسوده به کشور، قیمت آنها به یک میلیارد و 250 میلیون تومان افزایش یافت.
G7 برقی 10 میلیون گران شد
KMCG 7 Electric یکی از خودروهای برقی بازار داخلی است که به سرعت تحت تاثیر مقررات قرار گرفت، این محصول قبل از ابلاغ این آیین نامه با قیمت یک میلیارد و 240 میلیون تومان در بازار به فروش می رسید. اما پس از اعلام واردات خودروهای برقی فرسوده به کشور، قیمت آنها به یک میلیارد و 250 میلیون تومان افزایش یافت. رشد 10 میلیونی این خودرو حکایت از احتمال افزایش بیشتر قیمت آن در آینده دارد.
Skywall AT 5 در ابتدای این ماه 2 میلیارد و 600 میلیون تومان در بازار داشت که اکنون به 2 میلیارد و 650 میلیون تومان رسیده است.
رشد 50 میلیونی از SkyWallet 5
Skywall AT5 را می توان به عنوان اولین خودروی برقی در بازار ایران معرفی کرد. این محصول SUV با باتری 150 کیلوواتی قرار بود عمیقاً در بازار کشور نفوذ کند. قیمت این خودرو که در ابتدای این ماه 2.6 میلیارد تومان در بازار بود، اکنون به 2.65 میلیارد تومان رسیده است. رشد 50 میلیون تومانی این خودرو در بازار به دلیل افزایش تقاضای خرید نیست، بلکه برخی سودجویان قصد دارند از ابلاغ آیین نامه واردات خودروهای برقی کارکرده بهره ببرند.
فولکس واگن ID 4 تا قبل از ابلاغ آیین نامه واردات خودروهای برقی فرسوده با قیمت 3.9 میلیارد تومان فروخته می شد اما اکنون قیمت آن به 4 میلیارد تومان افزایش یافته است.
فولکس واگن ID 4 گران تر از همیشه
فولکس واگن ID 4 یک کراس اوور تمام برقی است که توسط گروه ماموت روانه بازار کشور شد، قبل از ابلاغ آیین نامه واردات خودروهای برقی کارکرده، این محصول با قیمت 3 میلیارد و 900 میلیون تومان به بازار عرضه شد، اما اکنون قیمت 4 میلیارد تومان و افزایش یافته است. روند صعودی قیمت این خودرو احتمال افزایش قیمت آن در روزهای آینده را تقویت می کند.
آئودی Q5 E-Tron به عنوان لوکس ترین کراس اوور الکتریکی در کشور شناخته می شود. این خودرو از 22 آبان ماه با قیمت 7 میلیارد تومان به فروش می رسد و تحت تاثیر مقررات اخیر قرار نگرفته است.
آئودی Q5 e-tron گران نبود
آئودی Q5 E-Tron به عنوان لوکس ترین کراس اوور الکتریکی در کشور شناخته می شود. این خودرو از 22 آبان ماه با قیمت 7 میلیارد تومان به فروش می رسد و تحت تاثیر مقررات اخیر قرار نگرفته است. دلیل این ثبات قیمت را می توان قیمت بسیار بالای آن و عدم استقبال از چنین محصولاتی در بازار دانست.
هوندا ANS1 کراس اوور جذاب ژاپنی تقریبا یک ماه است که وارد بازار شده و با قیمت 3.5 میلیارد تومان باقی مانده است.
هوندا ANS1 بدون تغییر قیمت
هوندا ANS1 کراس اوور جذاب ژاپنی تقریبا یک ماه است که وارد بازار شده و با قیمت 3.5 میلیارد تومان باقی مانده است. این ثبات قیمت نشان می دهد که مشتریان حتی در شرایط واردات خودروهای فرسوده نیز خودروهای برقی را قبول نمی کنند.
لونا جی آر ای سدان تمام برقی ایران خودرو از 7 آبان ماه با قیمت 1.2 میلیارد تومان به فروش می رسد.
نگاهی به Luna GRE
لونا جی آر ای سدان تمام برقی ایران خودرو از 7 آبان ماه با قیمت 1.2 میلیارد تومان به فروش می رسد. عدم افزایش قیمت این محصول نشان از تقاضای کم آن در بازار داخلی دارد.
خودروهای وارداتی؛ در دسترس است یا رویا؟
اکثر خودروهای ذکر شده به کشور وارد شده است. اما با وجود حمایت های وزارت حراست و خودروسازی های فعال در این زمینه، این خودروها به جز چند نمونه از جمله محصولات کرمان موتور که به ناوگان تاکسیرانی پیوسته اند، در سطح شهر دیده نمی شوند.
سیاست های نادرست وزارت امنیت در دو دهه گذشته، خودروهای برقی را که ابزاری مهم در کاهش آلودگی هوا هستند، به کالاهای سرمایه ای تبدیل کرده است. لازم است وزارت حراست دولت چهاردهم با بازنگری در طرح واردات خودروهای فرسوده در سیاست های خود بازنگری کند تا این خودروها به جای تبدیل بازار خودروی کشور به گورستان به وسیله ای برای حمل و نقل عمومی و کاهش آلودگی هوا تبدیل شوند. از وسایل نقلیه الکتریکی مستعمل ماشین ها کشورهای دیگر تبدیل می شوند.