گروه بازار آب و انرژی: کسب سود از نیروگاه های سهامی خوب پیش نمی رود. صورت های مالی منتشر شده در کدال نشان می دهد که حاشیه سود نیروگاه های موجود در انبار در سال 1402 6 درصد و تابستان امسال 3 درصد کاهش یافته است. کاهش درآمد نیروگاه ها در شرایطی رخ داده است که هزینه های آنها چندین برابر شده است. به دنبال این کاهش درآمد، تولید برق آن نیز شروع به کاهش کرده است. جالب است بدانید
در سال 1402 نیروگاه های بورسا 111 میلیون مگاوات برق تولید کردند که نسبت به سال قبل یک درصد کاهش داشت. مجموع تولید برق نیروگاه های بورسا در هفت ماهه امسال 57 میلیون و 281 هزار مگاوات ساعت بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 19 درصد کاهش داشته است. با این حال هنوز خبری از اصلاح اقتصاد انرژی در کشور نیست، هرچند دولت اخیراً 38 درصد قیمت برق در کشور را افزایش داده است، اما مشکل اینجاست که بخش خصوصی چندان افزایش هزینه ها را بر عهده نمی گیرد. قیمت ها
به گفته آنها در دو سال گذشته قیمت برق مشترکان پرمصرف افزایش چشمگیری داشته است اما توانیر حتی یک ریال از درآمد این بخش را برای پرداخت بدهی خود به پیمانکاران صنعت برق هزینه نکرده است. آخرین آمار منتشر شده نشان می دهد که این بدهی به حدود 120 همات می رسد.
به گفته صالحی، کارشناس انرژی، وزیر نیرو در دولت هفتم و هشتم 40 هزار مگاوات نیروگاه نصب شده را به این وزارتخانه واگذار کرد و 17 هزار مگاوات نیروگاه با پیشرفت فیزیکی بیش از 70 درصد در دست اجرا بود. . که معادل 40 درصد ظرفیت نصب شده ای است که ما قرارداد بسته بودیم. در دولت بعدی وزارت نیرو 60 هزار مگاوات نیروگاه نصب کرد اما قرارداد ساخت نیروگاه ها را با 7 درصد به وزارت نیرو واگذار کرد. ناگهان دولت ها از سرمایه گذاری در ساخت نیروگاه ها منع شدند و سپس بحث تثبیت قیمت ها مطرح شد.
صالحی تصریح کرد: امروز شاهد بودیم که چگونه دولت هایی که روی کار آمدند وارد عمل نشدند و اجازه ندادند حضور بخش خصوصی از اختلاف ما بکاهد.