به گزارش خبرنگار مهر ، مسعود مزیکیان صبح امروز سه شنبه در ادامه جلسات و پیگیری های مربوط به اجرای عدالت و رفع نواقص فضاهای آموزشی و تحول در شیوه های نظام آموزشی کشور وی در دیدار با مسئولان اجرایی این طرح ها و استماع گزارش عملکرد و پیشنهادات آنها برای تسریع در اجرای این طرح ها به تشریح نظرات و انتظارات خود در این زمینه پرداخت.
در ابتدای این جلسه گزارش مدیرعامل سازمان نوسازی مدارس ایران از اقدامات انجام شده در اجرای طرح هادی بازسازی مدارس ناایمن و فرسوده روستای طاهرآباد شهرستان کلات استان خراسان رضوی و همچنین تکمیل این الگو ارائه شد تا به عنوان الگویی در اجرای طرح رفع نواقص در حوزه فضاهای آموزشی مطرح شود و سپس رئیس جمهور اظهار داشت: آنچه در این شهرک انجام شده خوب است اما انتظار می رود. بله است جزئیات اجرای این طرح در سراسر کشور در اسرع وقت مشخص خواهد شد.
این پزشکان اضافه کردند: نیازهای هر استان، شهرستان و اداره باید به دقت در پرونده های جداگانه ثبت شود و در مرحله بعد مشخص شود که در هر کدام چه انتظاری داریم و چه کارهایی باید انجام شود. علاوه بر این، قابلیت های موجود هر یک از این بخش ها باید مطابق با اجرای طرح به دقت مورد توجه قرار گیرد. آمار بر این اساس نسبت به تغییرات مورد نظر در سطح استان، شهرستان و ادارات و زمان لازم برای این امر مروری داشته و مسئول اجرای آنها را شناسایی، توجیه و معرفی کنید.
رئیس جمهور تصریح کرد: اجرای این طرح در استان، شهرستان و اداره در دو سطح نظارت می شود، کارکردهای خاص هر دستگاه و آنچه در ارتباطات بین دستگاهی باید دنبال شود رصد می شود. در گام اول پس از اخذ زمین و مکان مناسب و تهیه طرح مورد نظر برای اجرای فضای آموزشی جدید، باید به دنبال جلب مشارکت و استفاده از ظرفیت های مردمی، خیرین، نهادهای عمومی و انقلابی بود از منابع مربوط به مسئولیت های اجتماعی شرکت های تولیدی و صنعتی بودن حداکثر استفاده را ببرد
دانش آموزان کار گروهی و حل مسئله را تمرین می کنند.
وی با تاکید بر اینکه نکته مهم این است که در اجرای این طرح به دنبال ساخت فضاهای آموزشی سنتی و متعارف در کشور نباشیم، گفت: به دنبال ساخت کلاس هایی هستیم که در آن محیط تعاملی شکل بگیرد، دانش آموزان بتوانند به صورت گروهی کار کنند. و حل مشکلات، تمرین و توانمندسازی خود در این دو زمینه مهم است. اگر دانش آموزان در این فرآیند مدیریت و همکاری با یکدیگر را بیاموزند و در این فرآیند بر مشکلات حل مشکلات غلبه کنند، وقتی بزرگ شدند، در برابر مشکلات، رشته را رها نمی کنند و این گونه به دنبال مهاجرت نمی روند. امروز این اتفاق می افتد، اما آنها می مانند و کشور خودشان را می سازند.
رئیس جمهور از مجریان این طرح خواست هرچه سریعتر جزئیات پیشنهادی را نهایی کنند تا موضوع در جلسات اعضای دولت مطرح شود و استانداران و استانداران نیز در رابطه با اجرای طرح توجیه شوند. . و خاطرنشان کرد: سعی کنید چابک باشیم، اگر چابک باشیم و بتوانیم همه توانمندی ها را بسیج کنیم، مطمئنم ظرف یک سال می توانیم کمبود فضاهای آموزشی را با محوریت ایجاد فضاهای آموزشی تعاملی و جدید برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه اجرای موفق این طرح می تواند الگویی برای سایر حوزه ها باشد تا با تدوین برنامه ریزی های لازم و جلب مشارکت و توانمندی های مردمی و مردمی، مشکلات آن بخش ها را حل کنند، گفت: در اجرای این طرح. همچنین سعی کنید از فضاهای آموزشی قدیمی فعلی استفاده کنید، آنها را بازسازی و به همان شکلی که هست حفظ کنید و استفاده از آنها را به بخش گردشگری و فرهنگی بسپارید زیرا در نهایت این ساختمان ها و سازه ها بخشی از فرهنگ هستند. و تاریخ کشور .
یک سیستم آنلاین ایجاد کنید تا اهداکنندگان و افراد بتوانند نظارت کنند
رئیس جمهور همچنین با تاکید بر اینکه باید توانمندی ها و زمینه های مختلف در نظر گرفته شود و برنامه به گونه ای منعطف تدوین شود تا در مواجهه با مشکلات مختلف متوقف و کند نشود، افزود: در اجرای برنامه و در اجرای برنامه کاملا مصمم و استوار باشید. تمام اقدامات نظارت بر هفته و کار هر روز. علاوه بر این، یک سیستم آنلاین ایجاد کنید که تمام اجزای طرح و همچنین جزئیات اجرا را منتشر کند تا بتوان آن را تحت نظارت، پایش و نظارت ما و همه افراد دخیل در طرح، از مجریان گرفته تا خیرین و عموم مردم قرار داد. .
وی همچنین با توجه به مطالب مطرح شده مبنی بر کمبود جدی فضاهای آموزشی در پروژه های انبوه مسکن سازی اعم از برج و مجتمع و یا شهرک، گفت: این موضوع باید در پروژه های در دست اجرا و پروژه ها اصلاح شود. پس از اجرا و تکمیل، سازندگان و ذینفعان باید به هر نحوی کمبودها را جبران کنند.
در ادامه جلسه، گزارش مدیر شبکه آموزش دانش آموزی «شاد» و چند تن از مدیران بخش های مرتبط با روش ها و برنامه های آموزشی و اقداماتی که برای تحقق تحول نظام آموزشی در دست طراحی و اجراست، منتشر شد روش های آموزشی به کشور ارائه شد و پزشکان پس از استماع این گزارش ها با بیان اینکه مدارس دولتی هدف اصلی اجرای این طرح ها هستند، تصریح کرد: از زحماتی که تاکنون انجام داده اید تشکر می کنم و از شما می خواهم. در اسرع وقت به جزئیاتی که می خواهید برای تبدیل به روش های تدریس حاضر به طور دقیق و متناسب با سطوح تحصیلی دانش آموزان.
آموزش در منزل نیازمند برنامه ریزی صحیح است
رئیس جمهور با بیان اینکه در برنامه خود باید مشخص شود که برای هر مقطع تحصیلی چه اهدافی در نظر گرفته شده است و با چه ابزار، امکانات و روش هایی می خواهیم به آن اهداف برسیم، گفت: در فضاهای آموزشی تعاملی که قرار است ساخته شود، وجود دارد. باید پکیج کاملی از آموزش های شنیداری، دیداری و شفاهی باشد که با ابزارها و فناوری های جدید به طور موثر برای ارتقای کیفیت آموزش ارائه شود. در این طرح باید برای آموزش در منزل نیز برنامه ریزی مناسبی در نظر گرفته شود تا تداوم موثر آموزش کلاسی باشد و صرفاً انجام یک سری کارهای تکراری نباشد.
دکتری با قدردانی از اقدامات انجام شده در جهت تقویت و ارتقای کیفی شبکه شاد، بر استفاده از تمامی ابزارها و امکانات موجود برای ایجاد عدالت آموزشی در سراسر کشور به ویژه برای اقشار مستضعف و مستضعف تاکید کرد و خاطرنشان کرد: هر چند امروز در روز تعداد زیادی است. دانش آموزان در کلاس ها مشکل تلقی می شود، اما زمانی که کلاس به صورت تعاملی برگزار می شود و دانش آموزان به چند گروه تقسیم می شوند. هیچ کساز طریق کار گروهی و روش حل مسئله آموزش ببینند، آنگاه این مشکل از تهدید به فرصت تبدیل می شود. در فضای جدید و روش آموزشی، دانش آموزان می توانند مهارت های مدیریت، کار گروهی و حل مسئله را نیز تمرین کنند.
حتی فرمت کلاس فعلی دیگر کارآمد نیست.
رئیسجمهور در بخش پایانی سخنان خود هدف اصلی اجرای طرحهای رفع کمبود فضا و تحول روشهای آموزشی را برای ارتقای توانمندیها و مهارتهای دانشآموزان برشمرد و اظهار داشت: حتی شکل فعلی کلاسها دیگر کارآمد و تعاملی نیست. کلاس ها باید به گونه ای برگزار شود که همه دانش آموزان بتوانند در آن شرکت کنند. همیشه همدیگر را ببینند و در صورت لزوم متناسب با تعامل آموزشی با یکدیگر صحبت و ارتباط برقرار کنند.
پس از پایان جلسه، پزشکان به طور مفصل با میهمانان صحبت کردند و در بخشی از این گفتگوها تأکید کردند که آموزه های دینی مرتبط با اعتقادات دینی بسیار حساس است و در نحوه ارائه این آموزه ها باید حساسیت های بسیاری در نظر گرفته شود. وی گفت: مهمترین نکته در این زمینه این است که بپذیریم باور را نمیتوان به زور به کسی عرضه کرد و این بخش از آموزش را باید کسانی که قبل از تحصیل تحصیل کردهاند تأمین کنند و با منش و عمل خود بتوانند به دانشآموز آموزش دهند. . اول جذب و بعد تمرین کن.