به گزارش بازار ستبا، «حمیدرضا بهمن آبادی» با بیان اینکه کشورمان در رابطه با احداث نیروگاه های تجدیدپذیر از ظرفیت خوبی برخوردار است، افزود: ایران از نظر تابش نور خورشید و سرعت باد در وضعیت مناسبی قرار دارد. بنابراین باید از این نعمت برای ساخت نیروگاه های خورشیدی و انرژی های تجدیدپذیر بهره برد.
وی با بیان اینکه باید با کمک همگان مشکل صنعت را حل کنیم و استفاده از نیروگاه های تجدیدپذیر را در نظر بگیریم، ادامه داد: برای توسعه برق تجدیدپذیر و پاک و همچنین ساخت و خرید برق از سرمایه گذاران الگوها و محرک هایی وجود دارد. ، برنامه هایی وجود دارد. کار خوبی انجام شده است، به طوری که در رابطه با خرید تضمینی برق، قیمت خرید تا 20 کیلووات و کمتر 25 هزار ریال است، بین 20 کیلووات تا 200 کیلووات نیز با قیمت 22 هزار ریال خریداری می شود. نیروگاه های برق آبی نیز در خطر است انتقال 15 هزار ریالی و جریان 19 هزار ریالی خریداری شده که این نرخ ها مربوط به سال گذشته است.
رئیس گروه سرمایه گذاری ساتبا در خصوص وضعیت انرژی های تجدیدپذیر و پاک در کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر 49 درصد نیروگاه های خورشیدی، 27 درصد انرژی بادی، 15 درصد نیروگاه های تقسیم شده و 7 درصد از انرژی آبی استفاده می شود.
بهمن آبادی گفت: بر اساس ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان، صنایعی که بیش از یک مگاوات انرژی مصرف می کنند، باید معادل یک درصد برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاه های تجدیدپذیر تامین کنند و این میزان خواهد بود. حداقل پنج درصد تا پایان سال پنجم.
وی ادامه داد: در حال حاضر 88 صنعت با ظرفیت 3 هزار و 755 مگاوات مجوز احداث نیروگاه های تجدیدپذیر را گرفته اند که از این تعداد 6 نیروگاه راه اندازی شده و 44 مگاوات برق تولید می کنند.
رئیس گروه سرمایه گذاری ستبا تاکید کرد: صاحبان صنایع می توانند افزایش تولید برق را از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر از طریق بورس به فروش برسانند و یا در صورت افزایش مصرف بدون نیروگاه های تجدیدپذیر، وزارت نیرو موظف به فروش مازاد مصرف است. محاسبه با صنایع گفت: شهرهای صنعتی موظفند زمین در اختیار صنایع قرار دهند تا صنایع بتوانند نیروگاه های تجدیدپذیر بسازند و شرایط اخذ مجوز برای احداث نیروگاه نیز باید مشخص شود. به راحتی در نظر گرفته شود.
بهمن آبادی با بیان اینکه ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر در شهرک های صنعتی و اراضی خصوصی تا یک مگاوات انجام می شود و پس از احداث مازاد برق آنها نرخ پایه 22 هزار ریال خریداری می شود، گفت: بورس انرژی سبز در حال حاضر 60 انرژی تجدیدپذیر ارائه می دهد. نیروگاه هایی با ظرفیت 460 مگاوات در بورس معامله می شود که ارزش معاملاتی آن تقریباً 2700 میلیارد توکن است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس ماده 12 در حال حاضر 122 نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 3900 مگاوات در حال ساخت است که از این تعداد 14 نیروگاه با ظرفیت 63 مگاوات به بهره برداری رسیده است، افزود: در حال حاضر ساخت 5 کیلووات پشتیبانی خورشیدی انجام می شود. برای سامانه ها بر اساس توافقنامه پنج جانبه با کمیته امداد، بسیج سازندگی، بهزیستی، معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم وزارت نیرو و ستبا برنامه ریزی شده است.
مدیر گروه سرمایه گذاری ساتبا خاطرنشان کرد: فرآیند احداث نیروگاه انرژی های تجدیدپذیر شامل انتخاب مدل سرمایه گذاری، ارزیابی توان مالی، اخذ مجوز ساخت، اخذ مجوز زمین و محیط زیست و در نهایت ساخت و بهره برداری است که ساده و کوتاه است. -فرایند مدت فرآیند طولانی مدت در کمترین زمان قابل بهره برداری است.