به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ حجت الاسلام «محمد حیدری» رئیس شورای حل اختلاف استان قزوین در نشست خبری که در شورای حل اختلاف استان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس ارزیابی انجام شده در اجرای الگوی تعالی حل اختلاف. شورا؛ استان قزوین رتبه اول کشور را کسب کرد.
حیدری افزود: این مدل شامل 5 معیار اصلی، 33 زیرمعیار و 162 شاخص است که در مدت پنج سال در کشور اجرا می شود و در سومین سال اجرای طرح، استان قزوین رتبه اول را به خود اختصاص داد. کشوری با 500 امتیاز
رئیس شوراهای حل اختلاف استان قزوین با اشاره به اینکه میانگین حل و فصل پرونده ها در هشت ماهه امسال 52 درصد است، گفت: با تلاش های صورت گرفته در بخش ویژه حل و فصل قتل، ظرفیت ماموران صلح افزایش یافته است. مورد استفاده قرار گرفت و با تلاش قوه قضائیه امسال 11 پرونده قتل در استان حل و فصل شده و توافق حاصل شده است.
وی میزان رضایت عمومی از عملکرد شورای حل اختلاف استان را 80 درصد عنوان کرد و گفت: در سال گذشته 98 هزار پرونده به شورای حل اختلاف ارائه شد و 54 درصد پرونده هایی که ظرفیت سازش داشتند منجر به صلح و تعهد
رئیس شوراهای حل اختلاف استان قزوین درصد سازش در پرونده های کیفری را 65 درصد و در پرونده های قضایی را 45 درصد عنوان کرد و افزود: بیشترین میزان سازش مربوط به مرکز استان قزوین با 78 درصد است. مصالحه در پرونده های جنایی پرونده ها و 62 درصد پرونده های حقوقی که داشتیم.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان قزوین با اشاره به ایجاد دادگاه های صلح گفت: با توجه به ساختار سازمانی و ابلاغی باید 28 دادگاه صلح در استان ایجاد شود که تاکنون 21 دادگاه در استان راه اندازی شده است.
حیدری افزود: صلاحیت این دادگاه ها در حوزه های حقوقی، کیفری و خانواده است، بنابراین دادگاه تخصصی صلح، خانواده، کیفری و حقوقی نیز در مرکز استان قزوین تشکیل شده است.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان قزوین تصریح کرد: پرونده های مالی تا سقف 100 میلیون تومبه اعم از منقول و غیرمنقول در صلاحیت دادگاه های صلح است و به اموری مانند مهریه، نفقه، تصحیح شناسنامه رسیدگی می کنند. و تغییر نام و مسائل کیفری. مواردی از قبیل تصادف جرح و فوت و جرایم درجه هفت و هشت از قبیل تغییر کاربری زمین، تصرف عدوانی و تغییر حقوق و … نیز در این دادگاه قابل طرح است.
حیدری تصریح کرد: هدف قانون اجرای عدالت و صلح است و با تشکیل دادگاه های صلح همراه با شورای حل اختلاف عدالت از طریق رویه های عادلانه و مسالمت آمیز محقق می شود.
وی با اشاره به مزیت های دادگاه صلح گفت: هزینه دادرسی در این دادگاه ها منطبق بر آیین دادرسی است و در صورت توافق طرفین، هزینه پروسه به نصف کاهش می یابد و مازاد بر آن می شود. به خواهان بازگشت.
46