به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات صدا و سیما در فضای مجازی (ساترا)، محمدعلی اشعری، مدیر کل رصد فضای مجازی ساترا، استفاده از پست های نظارتی پیشین و پیشین در ساترا را مورد تاکید قرار داد و گفت: : بخشی از تخلفات محتوایی پلتفرم های صوتی و تصویری تصویر گسترده مشاهده خانه شبکه و رسانه های مصرف کننده محور، انتشار «محتوای مجرمانه» است. محتوای مجرمانه به محتوایی اطلاق می شود که طبق قانون جرایم سایبری مجرمانه شناخته شود.
وی افزود: کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه ای که وظیفه شناسایی و گزارش این موارد را بر عهده دارد، کارگروهی را تشکیل داده است که اعضای آن رئیس سازمان صدا و سیما و سایر مراجع ذیربط هستند. این کمیته با همکاری دادستانی نمونه هایی از محتوای مجرمانه را اعلام و در سایت دادسرا منتشر کرده است.
اشعری تاکید کرد: محتوای مجرمانه به محتوایی گفته می شود که با این مصادیق بیان شده مطابقت داشته باشد. بنابراین، هر محتوایی که از نظر ما مجرمانه است، لزوماً در این تعریف قرار نمی گیرد، بلکه باید معیارهای تعیین شده توسط قانون جرایم رایانه ای و کمیته نمونه محتوای مجرمانه را داشته باشد. در صورت انجام چنین مقایسه ای، ساترا می تواند با همکاری دادسرا مطالب را حذف و با متخلف برخورد قانونی کند.
مدیرکل نظارت بر فضای مجازی با اشاره به اینکه گاهی مردم از برخی مطالب شکایت می کنند که به گفته دادسرا مصداقی از موارد پیش بینی شده در قانون جرایم رایانه ای نیست، گفت: نکته مهم این است که در فضای مجازی اکثر کاربران ما اطلاعات دقیقی در مورد نمونه های مجرمانه نداریم و هر صحنه یا محتوای نامناسب ممکن است “جنایی” تلقی شود. در حالی که در برخی موارد، محتوای مذکور معیارهای قانونی را ندارد. به عنوان مثال، محتوای مبتنی بر پوشش نامناسب یا نامتعارف بر اساس قانون جرایم رایانه ای به خودی خود محتوای مجرمانه تلقی نمی شود، مگر اینکه کل محتوا به نحوی موجب ترویج فحاشی یا فرهنگ ضد اسلامی شود.
و افزود: در سترا در زمینه مبارزه با محتوای مجرمانه اقدامات و موفقیت های کافی صورت گرفته است. به عنوان مثال، ما حدود 100 ترابایت محتوای مجرمانه را در یکی از مراکز آپلود شناسایی کردیم. پس از پیگیری های لازم و اطلاع رسانی رسمی، 100 ترابایت محتوای مجرمانه را از سیستم خود حذف و به دلیل انتشار محتوای مجرمانه متحمل خسارت مالی شد.
اشعری در ادامه تاکید کرد: ساترا در 2 ماه گذشته به ویژه در ماه های شهریور و مهر بیش از 100 محتوای مجرمانه را از فضای مجازی کشور حذف کرده است. این مطالب عمدتا توسط چندین پلتفرم مختلف منتشر شده است. همچنین با همکاری دبیرخانه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه ای بیش از 20 بستر منتشر کننده محتوای مجرمانه را مسدود کردیم. نکته مهم این است که وقتی این پلتفرم ها مسدود یا فیلتر می شوند، معمولا بعد از مدتی برای رفع بلاک یا فیلتر به ما مراجعه می کنند.
وی افزود: در این موارد از آنها دعوت می کنیم و پس از اصلاح و حذف محتوای مجرمانه، مجوز فعالیت قانونی را به آنها می دهیم و به این ترتیب این پلتفرم ها به صورت قانونی و ایمن به فعالیت خود ادامه می دهند و ساترا نیز بر فعالیت آنها نظارت دارد.
اشعری در خصوص استفاده از هوش مصنوعی در نظارت و ردیابی گفت: ما نمیتوانیم مسئولیت اولویتبندی محتوا از پلتفرمهای روبهروی کاربر را بر عهده بگیریم زیرا ماهیت این پلتفرمها آپلود محتوا توسط افراد و کاربران است و این مسئولیت بر عهده آن است. از خود پلتفرم ها، که باید از ابزارهایی مانند هوش مصنوعی برای اصلاح هوشمندانه محتوای خود استفاده کنند، بنابراین، در صورت مشاهده تخلف در محتوای منتشر شده در یک پلتفرم، به پلتفرم اطلاع دهید که در محتوای شما نقض شده است پلت فرم باید پاسخگو باشد که آیا این تخلفات به دلیل ناآگاهی از قوانین و عدم تعهد به رعایت آنها است و در هر صورت محتوای مجرمانه شناسایی شده توسط ساترا معمولاً بلافاصله حذف می شود مردم همچنین به ساترا کمک می کنند تا از طریق سیستم ساپرا رسانه های روبروی کاربر را ردیابی دقیق تری داشته باشد.