به گزارش خبرنگار مهر، علی کریمدادی ظهر سه شنبه در نشست خبری اظهار داشت: این اداره کل با رویکردهای نوین و همکاری مستمر با مرکز بازرسی مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی موفق به شناسایی ۷۳۴ شرکت پوسته در کشور شده است.
وی گفت: فرآیند شناسایی این شرکت ها از تیرماه آغاز شد. ۱۴۰۲ آغاز شد و کارشناسان این اداره کل احتمال جعلی بودن یکی از شرکت های استان را بررسی و پیگیری کردند.
مدیرکل امور مالی خراسان جنوبی ادامه داد: این پیگیری ها منجر به تشکیل کمیته ای در استان برای بررسی و شفاف سازی ابعاد مختلف این موضوع شد.
وی بیان کرد: پس از بررسی های اولیه بلافاصله تحقیقات آغاز شد که در نهایت به شناسایی سایر شرکت های جعلی در سراسر کشور منجر شد.
وی بیان کرد: در این راستا واحد اجرایی بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی استان اقدامات مختلفی را اتخاذ کرد.
کریمدادی ادامه داد: ابتدا با همکاری مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان مربوطه، اطلاعات شرکت های مشکوک جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
این اقدامات شامل بررسی اطلاعات تراکنش ها، شناسایی تسهیلات کلان بانکی اخذ شده بدون استرداد و همچنین شناسایی تراکنش های غیرقانونی و دخالت در قاچاق و فرار مالیاتی بود.
وی تصریح کرد: در این راستا یکی از شرکت های استان خراسان جنوبی نیز 70 میلیارد ریال از بانک ها دریافت کرده بود و به عنوان مشتری با معوقات کلان بانکی شناسایی و تحت نظارت جدی قرار گرفت.
کریمدادی در ادامه افزود: نتایج این اقدامات نشان داد که این شرکت ها علاوه بر دریافت تسهیلات کلان، در فعالیت های غیرقانونی دیگری از جمله پولشویی و فرار مالیاتی نیز دست داشته اند و علاوه بر آن برای جلوگیری از سوء استفاده های بیشتر، اقدامات پیشگیرانه ای اتخاذ شده است. به عنوان چگونگی شفاف سازی فرآیند ثبت کسب و کار و پیگیری دقیق تر از طریق سیستم های مالیاتی انجام شد.
مدیرکل امور مالی خراسان جنوبی گفت: در نتیجه این بررسی ها و اقدامات تقریبا ۱۰۰۰ اشخاص حقوقی شناسایی شدند که از این تعداد 829 شرکت در سامانه مدیریت ثبت مالیاتی احراز هویت شدند و 88 درصد آنها فاقد اعتبار (رسمی) تشخیص داده شدند و مابقی در دست بررسی و رسیدگی سازمان امور مالیاتی هستند.
وی افزود: همچنین 171 شخص حقوقی بهره مند از این روش بلافاصله شناسایی و اقدامات قانونی لازم برای آنها انجام شد.
وی گفت: یکی از نتایج بارز این اقدامات صدور برگ تشخیص مالیات برای 15 شرکت در کشور به مبلغ 528 میلیارد ریال مالیات و 132 میلیارد ریال جرائم مالیاتی است و روند پیگیری قانونی ادامه خواهد داشت. به منظور جلوگیری از تخلفات مالیاتی در سطح استان و کشور.
کریمدادی در پایان به سامانه های ابلاغ و گزارش تخلفات مالیاتی اشاره کرد و گفت: سازمان امور مالیاتی با ارائه ابزارهایی مانند تلفن گویا. ۱۵۲۶ و سامانه جامع افشاگری امکان گزارش تخلفات مالیاتی را برای مردم فراهم کرده است.
وی خاطرنشان کرد: این سامانه ها برای دریافت گزارش های مردمی در نظر گرفته شده است به طور خاص فرار مالیاتی طراحی شده و خبرنگاران می توانند با اطمینان از محرمانه بودن اطلاعات خود، تخلفات را گزارش کنند، همچنین مردم می توانند به اداره کل امور مالیاتی (واحد بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و … مراجعه کنند). پولشویی یا بخش امنیتی) و با رعایت محرمانه بودن اطلاعات شخصی، تخلفات را گزارش کنید.