به گزارش بازار، پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات، پیرو تاکید وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات، از طریق اجرای طرحی نوآورانه به دنبال افزایش مشارکت الکترونیکی و ارتقای شفافیت و کارآمدی دولت است که هدف آن افزایش مشارکت الکترونیکی است. بهبود تعامل بین دولت و شهروندان و ارائه خدمات بهتر دولت الکترونیک.
بر اساس این خبر، شاخص توسعه دولت الکترونیک (EGDI) یک شاخص ترکیبی است که به صورت شش ماهه توسط سازمان ملل متحد با مشارکت کشورهای عضو ارزیابی می شود. این شاخص از میانگین وزنی سه زیرشاخص اصلی شامل شاخص خدمات آنلاین (OSI)، شاخص زیرساخت ارتباطات (TII) و شاخص سرمایه انسانی (HCI) به دست آمده است.
در نتیجه، شاخص مشارکت الکترونیکی (EPI) به عنوان یک شاخص مکمل برای شاخص توسعه دولت الکترونیکی در زیربخش OSI تعریف شده است. با توجه به تاکید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به منظور ارتقای کشور در ارزیابی های بین المللی و لزوم توسعه وضعیت دولت الکترونیک به ویژه با تاکید بر اسناد بالادستی، مشارکت الکترونیکی به عنوان یکی از مهم ترین موارد مورد توجه قرار گرفته است. محورهای نفوذ
عاطفه فرازمند، مجری طرح تدوین پیش نویس نقشه راه بهبود مشارکت الکترونیکی گفت: تمرکز شاخص مشارکت الکترونیکی بر استفاده از خدمات آنلاین برای تسهیل در ارائه اطلاعات توسط دولت به مردم، تعامل با ذینفعان، و مشارکت نخبگان و عموم مردم در فرآیندهای تصمیم گیری. مشارکت الکترونیکی، به بیان ساده، فرآیندی است که از طریق آن شهروندان در تصمیمگیری عمومی، تدوین سیاست و فرآیندهای مشورتی از طریق فناوریهای دیجیتال شرکت میکنند.
وی همچنین در تشریح جزئیات این طرح گفت: تدوین نقشه راه بهبود مشارکت الکترونیکی (EPI) تعریف شده است که در گروه برنامه ریزی تحول دیجیتال موسسه مطالعات راهبردی و اقتصاد دیجیتال فاوا در حال انجام است.
مجری طرح تدوین پیش نویس نقشه راه بهبود مشارکت الکترونیکی با اشاره به اجرای پیش نویس نقشه راه بهبود مشارکت الکترونیکی خاطرنشان کرد: این طرح در 4 فاز تحقیقاتی- اجرایی در حال اجراست که هم اکنون در حال انجام است. در مرحله سوم این پروژه، اجرای جشنواره. در حال ارزیابی نرخ مشارکت الکترونیکی هستیم. در این مرحله اولویت ما ترویج، درک و تحریک بازیگران اصلی مشارکت الکترونیکی در کشور در خصوص نیاز و توسعه مشارکت الکترونیکی و همچنین تبیین مفاهیم و عناصر با تعریف و به روز رسانی شاخص های عملیاتی و در نهایت انتقال است. آنها به مقصد EPI و دستگاه های ارزیابی در قالب دوره های ارزشیابی. در قالب جشنواره مشارکت الکترونیکی در نظر گرفته شده است.
فرازمند در ادامه گفت: با توجه به نتایج اخیر رتبهبندی شاخص توسعه دولت الکترونیک (EGDI) 2024، این ارزیابی نشان میدهد که تلاشها و برنامههای انجام شده برای بهبود شاخص توسعه دولت الکترونیک باید افزایش یابد تا وضعیت بهبود یابد. ایران. جایگاه در این رتبه بندی داشتن پیش نویس نقشه راه برای بهبود مشارکت الکترونیک ضروری است.
وی در پایان تاکید کرد: ارتقای مشارکت الکترونیکی مستلزم افزایش و ارتقای آگاهی در کنار اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی است که نیازمند برنامه ریزی و تغییر سیاست است. این پروژه با رویکرد سیستمی جامع، با تحلیل وضعیت موجود شاخصهای مؤثر بر نرخ مشارکت الکترونیکی، شناخت عوامل مؤثر بر آن از جنبههای مختلف فنی، غیرفنی و غیره، تعامل و شبکهسازی بازیگران اصلی تلاش میکند. علاوه بر بررسی تجربیات موفق بین المللی در کشورهای مختلف، باید برنامه ها و راهکارهایی برای بهبود و ارتقای این شاخص محاسبه و ارائه شود.