افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 24 November , 2024
0

مقررات واردات خودروهای فرسوده کجاست؟ – خبرگزاری بیشتر از ایران و جهان.

  • کد خبر : 443403
مقررات واردات خودروهای فرسوده کجاست؟ – خبرگزاری بیشتر از ایران و جهان.

به گزارش خبرنگار مهر، سخنگوی دولت سیزدهم 6 تیرماه از تصویب اساسنامه واردات خودروهای فرسوده پس از گذشت تقریبا 10 ماه خبر داد. وی در حاشیه جلسه هیات مدیره شرکت داشت. اعلام کرده بود که “با ابلاغ آیین نامه واردات خودرو برای همه ایرانیان آزاد شد، مشروط بر اینکه مدل 2019 به بعد و مطابق […]

به گزارش خبرنگار مهر، سخنگوی دولت سیزدهم 6 تیرماه از تصویب اساسنامه واردات خودروهای فرسوده پس از گذشت تقریبا 10 ماه خبر داد. وی در حاشیه جلسه هیات مدیره شرکت داشت. اعلام کرده بود که “با ابلاغ آیین نامه واردات خودرو برای همه ایرانیان آزاد شد، مشروط بر اینکه مدل 2019 به بعد و مطابق با استانداردهای روز اروپا باشد. افراد می توانند در داخل و خارج از کشور خودرو وارد کنند. مقررات جدید واردات خودرو نیز ابلاغ شده است توسط بانک مرکزی.

همانطور که گفته شد این آیین نامه پس از ماه ها کشمکش در روزهای پایانی دولت سیزدهم تصویب شد، البته با آغاز به کار دولت چهاردهم محمد اتابک. سکوت اعلام کرد که این آیین نامه باید دوباره اصلاح شود. او 27 سپتامبر یعنی دقیقا دو ماه بعد از تصویب آیین نامه تاکید کرد که «در مورد خودروهای فرسوده بانک مرکزی، سازمان استاندارد و گمرک مسائلی را مطرح کردند که باید حل کنیم و بخشنامه موجود باید اصلاح شود، زیرا « با این بخشنامه می توانید پول مردم را بگیرید، به همین دلیل به دنبال بخشنامه مناسب هستیم.»

البته اظهارات اتابک مبنی بر لزوم اصلاح این اساسنامه صحت دارد، زیرا به گفته کارشناسان، این اساسنامه دارای ابهاماتی است; به عنوان مثال، بر اساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس، «تحقیقات وجود موانعی در اجرای صحیح آن نشان می دهد، آیین نامه اجرایی ماده (11) قانون سازمان صنعت خودرو (واردات خودروهای فرسوده) دارای ابهاماتی است و نقص هایی مانند نحوه تامین ارز مورد نیاز، تعرفه ها، ضعف در توسعه حمل و نقل عمومی و تعداد گواهی اسقاط که ممکن است در روند اجرای قانون مشکلاتی ایجاد کند و در نتیجه نارضایتی را به دنبال داشته باشد. از مصرف کننده”.

با این حال امروز 13 آذرماه است و بیش از 2 ماه از اظهارنظر اتابک در مورد اصلاح اساسنامه واردات خودروهای فرسوده می گذرد اما هنوز خبری از سرنوشت این اساسنامه نیست. قالی باف وی امروز در جلسه مجلس گفت: نزدیک به دو سال از تصویب قانون واردات خودروهای دست دوم می گذرد و سوال اینجاست که چرا نمی گذارید این قانون اجرا شود؟ کسانی که قطعات خودرو وارد می کنند قطعا بیش از 8 میلیارد دلار در سال وارد می کنند اما در بحث واردات خودرو می گویند پولی برای واردات وجود ندارد. آنها نمی خواهند اجازه رقابت بدهند.

این انتقادات از رئیس مجلس نشان می دهد که نمایندگان نیز کاملاً آگاه هستند که به جای تخصیص ارز به واردات قطعات خودروهای مونتاژی، می توان بخشی از آن را برای واردات خودروهای کامل استفاده کرد تا حباب قیمتی در بازار خودرو شکسته شود و بازار کمی کسل کننده است و بوی رقابت را می فهمند، اما تا به امروز خبری از اصلاح و اجرای اساسنامه نیست.

همانطور که کارشناسان تاکید می کنند، اگر تنها یک میلیارد دلار از این 8 میلیارد دلار به واردات خودروهای فرسوده اختصاص می یافت، باغ می توانست 80 هزار خودروی خارجی را به بازار عرضه کند.

واردات خودروهای فرسوده از چه زمانی آغاز شد؟

شهید رئیسی 15 اردیبهشت سال گذشته لایحه الحاق موادی به قانون سازمان صنعت خودرو را به مجلس فرستاد و مدتی بعد نمایندگان مجلس گزارش کمیسیون صنایع و معادن را تصویب کردند. لایحه الحاق موادی به قانون سازمان صنعت خودرو. به موجب این مصوبه مواد (11) تا (13) به قانون سازمان صنعت خودرو مصوب 1400 و اصلاحات بعدی آن الحاق شد.

24 جولای هم طحان تمیز کردن سخنگوی شورای نگهبان در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: لایحه الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو در رابطه با واردات خودروهای فرسوده در جلسه شورای نگهبان بررسی و مغایر با شرع تلقی شد. و قانون اساسی .

در نهایت رئیس شورای اسلامی در 7 تیرماه قانون الحاق موادی به قانون سازمان صنعت خودرو را در خصوص واردات خودروهای فرسوده برای اجرا ابلاغ کرد.

چند روز بعد در دوم مردادماه، شهید رئیسی قانون الحاق موادی به قانون سازمان صنعت خودرو برای معرفی واردات خودروهای فرسوده با حداکثر سن پنج سال را به وزارتخانه ارائه کرد. سکوت و وزارت کشور نیز آن را اعلام کرد.

ضمناً بر اساس تبصره 2 ماده 11 که مقرر می دارد: «وضعیت اجرایی این ماده شامل مواردی از قبیل نحوه تأمین ارز لازم و حمایت از تولید در چارچوب استانداردهای فنی این خودروها (سن کمتر از 5 سال) است. زمان ورود به گمرک) و نحوه اخذ آنها و شرایط واردات توسط اشخاص حقیقی و حقوقی به پیشنهاد وزارت صنعت معدن و تجارت با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، گمرک. جمهوری سازمان اسلامي ايران، سازمان حفاظت محيط زيست و سازمان ملي استاندارد ايران ظرف مدت يك ماه از تاريخ لازم الاجراء شدن اين قانون ظرف مدت يك ماه از تاريخ وزارتخانه تهيه و به تصويب هيأت وزيران خواهد رسيد. سکوت محقق شد و این وزارتخانه آیین نامه پیشنهادی واردات خودروهای فرسوده را به هیئت دولت ارسال کرد.

اما در تاریخ 22 شهریور معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت طی نامه ای خطاب به مهدی قاسمی علی آبادی (دبیر کمیسیون زیربنایی، صنعت و محیط زیست سازمان عمران کشور) طرح اصلاح آیین نامه اجرایی تبصره (2) ماده (11) قانون الحاق موادی به قانون سازمان صنعت خودرو ارسال و ابلاغ شد.

در نهایت آیین نامه بازنگری پیشنهادی این وزارتخانه. سکوت به هیئت دولت فرستاده شد.

همچنین عباس علی آبادی وزیر سابق سکوت وی در آخرین روز مهر ماه سال گذشته در هیئت دولت از تصویب آیین نامه واردات خودروهای فرسوده خارجی خبر داد و تاکید کرد: «دولت باید به زودی این آیین نامه را ابلاغ کند تا مردم به نیاز خود برسند». خواستن.”

با این حال، بهادری جهرمی، سخنگوی دولت سیزدهم آبان سال گذشته اعلام کرده بود که «در واردات خودروهای فرسوده دو موضوع وجود دارد؛ اول تامین نیاز بازار خودرو و دوم بررسی ارز مصرفی در این زمینه. در جلسه دولت، بانک مرکزی و وزارتخانه های ذیربط سوالاتی را در مورد هر دو موضوع مطرح کردند و در نهایت قرار شد این اساسنامه به کارگروهی ارجاع شود تا با جمع بندی تمامی نکات و دیدگاه ها، امکان واردات خودرو فراهم شود. بدون ایجاد درآمد و فساد برای مردم و درعین حال تاثیر منفی بر بازار ارز نخواهد داشت که باز هم باعث افزایش قیمت خودروهای داخلی و خارجی و ایجاد افزایش می شود.

به همین ترتیب به دلیل اعتراض کارشناسان به این اساسنامه، هیات رئیسه مجدداً بررسی اساسنامه را آغاز کرد تا اینکه در هفتم تیرماه سال جاری سخنگوی دولت سیزدهم از تصویب این اساسنامه خبر داد.

مزایای واردات آثار

مزایای واردات خودروهای فرسوده از منظر مرکز پژوهش های مجلس در موارد کنترل بازار و کنترل انحصارها، پایین بودن نرخ ارز، کاهش خودروهای فرسوده و توسعه حمل و نقل عمومی و افزایش رضایت اجتماعی خلاصه می شود.

کارشناسان معاونت پژوهش های مجلس دلیل کنترل و انحصار بازار را افزایش عرضه به بازار با واردات محصولات کارکرده از برندهای جهانی خودرو عنوان می کنند.

بررسی ها نشان می دهد در پنج سال گذشته میانگین تولید خودرو در کشور 953 هزار دستگاه بوده است. در این مدت واردات خودرو نیز ممنوع شد. تولید خودرو در سال 2016 بیش از 1.55 میلیون دستگاه بوده است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که در 5 سال گذشته میانگین تولید خودرو نسبت به سال 1395 38 درصد کاهش داشته است و در عین حال علاوه بر تقاضای مصرف کننده، شاهد حضور تقاضای سرمایه ای نیز در بازار بوده ایم.

افزایش تقاضا در بازار خودرو یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت ها و به دنبال آن بی نظمی در این بازار است. در شرایطی که روند صعودی تولید خودروهای داخلی برای جبران عقب ماندگی عرضه و تقاضا کافی نبوده و واردات خودروهای خارجی صفر کیلومتر نیز با توجه به گرانی ارز، هنوز روال عادی نشده است. خودروهای دست دوم وارداتی تا حد زیادی می توانند شکاف بین عرضه و تقاضا را پر کنند و شتاب گرفته و تقاضا را پر کنند، به این معنی که کنترل بازار و کنترل بازار ممکن می شود. انحصارها

نکته دیگری که از مزیت های مرکز پژوهش های مجلس به شمار می رود پایین بودن نرخ ارز واردات دست دوم نسبت به محصولات صفر کیلومتر برندهای جهانی خودرو است. واردات خودرو علاوه بر ارتقای کیفیت محصولات خودروسازی، می تواند باعث ایجاد رقابت در بازار خودرو نیز شود. واردات خودرو علاوه بر ارتقای کیفیت محصولات خودروسازی، می تواند در بازار خودرو نیز رقابت ایجاد کند..

حال اگر بتوان از طریق واردات خودروهای فرسوده تیراژ بیشتر محصولات تولیدی برندهای جهانی خودرو را به بازار تزریق کرد، می توان انتظار داشت که نرخ کاهش قیمت افزایش یابد.

مرکز پژوهش های مجلس نیز کاهش تعداد خودروهای فرسوده را به عنوان یکی از اهداف واردات دست دوم پیشنهاد کرده است.

بر اساس بررسی های انجام شده، به گفته مدیرعامل انجمن مراکز اسقاط خودروهای فرسوده، در حال حاضر 3.5 میلیون خودرو فرسوده در کشور وجود دارد که سالانه حدود یک میلیون دستگاه خودرو به این رقم اضافه می شود. این خودروها مشکلات زیادی را در کشور ایجاد می کنند. از جمله مصرف سوخت بالا، افزایش تلفات جاده ای و آلودگی هوا.

با توجه به اینکه با از سرگیری واردات خودروهای فرسوده، تعداد خودروهای وارداتی افزایش می یابد و با توجه به لزوم ارائه گواهی اسقاط برای واردات خودرو، تعداد خودروهای اسقاط نیز افزایش می یابد. بنابراین می توان گفت مانند گذشته با پیوند اسقاط خودروهای فرسوده به واردات خودرو اعم از نو و دست دوم، می توان انتظار افزایش سرعت خروج خودروهای فرسوده را داشت.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=443403

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.