بازار؛ گروه آب و انرژی: آزمایشگاه طراحی فرآیند لایه شکافت انرژی پاسارگاد که اولین آزمایشگاه در نوع خود در کشور محسوب می شود، امروز یکشنبه با حمایت شرکت ملی نفت ایران در دانشگاه صنعتی آذر کبیر افتتاح شد.
این مراسم با حضور علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، حمید برد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، نصرالله زارعی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت برگزار شد. . ، رضا دهقان، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت، علیرضا صادق، مدیرعامل گروه انرژی پاسارگاد و احمد محمدی، مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد.
در این مراسم علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه امیرکبیر، ایجاد آزمایشگاه طراحی فرآیندهای لایه ترک خورده را نمونه بارز همکاری صنعت و دانشگاه عنوان کرد. تشریح کرد و سپس محمدجواد عامری، رئیس دانشکده مهندسی نفت و ژئوانرژی دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه صنعتی امیرکبیر از نظر آزمایشگاه و رشته از صنعت نفت، جامع ترین دانشگاه کشور پس از دانشگاه صنعت نفت نام برد.
حمید برد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، نفت را یک محصول استراتژیک پیش برنده اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: با وجود توسعه انرژی های نو، نفت تا سال 2050 به عنوان یک محصول استراتژیک در جهان باقی خواهد ماند.
معاون وزیر نفت با تاکید بر لزوم افزایش تولید نفت، همکاری صنعت و دانشگاه را حلقه مفقوده ای دانست که کمتر به آن توجه شده است و افزود: شرکت ملی نفت آمادگی خود را برای همکاری با دانشگاه ها اعلام می کند.
وی با اشاره به اهمیت آزمایشگاه ها در صنعت نفت گفت: با توجه به پیچیدگی و تنوع میادین نفتی ایران، فرآیند لایه شکسته برای کاهش هزینه ها بسیار حائز اهمیت است و آزمایشگاه لایه شکسته توسط تیمی از متخصصان تشکیل شده است. مدیر کل گروه انرژی پاسارگاد، مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد و مجری طرح و یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه امیرکبیر تاسیس شده است و می تواند نتایج مثبتی برای احیای چاه های نفت و همچنین افزایش ضریب بازیافت داشته باشد. از چاه های آسماری و گسترش دارند
این هیئت همکاری صنعت و دانشگاه در مطالعه و توسعه میادین کوچک نفتی را بسیار مهم توصیف کرد و تصریح کرد: شرکت ملی نفت ایران حاضر است از این میادین کوچک نفتی صرف نظر کند.
آزمایشگاه تخصصی طراحی فرآیندهای لایه شکست مطابق با مسئولیت های اجتماعی گروه انرژی پاسارگاد و به منظور توسعه فناوری های پیشرفته و ارتقای دانش فنی در زمینه فرآیندهای لایه شکست به منظور افزایش بهره وری از تولید چاه های نفت و … نقطه قوت در این دانشگاه به همت شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد و مدیریت فناوری و نوآوری گروه انرژی، پیوند صنعت و دانشگاه برقرار شده است. پاسارگاد با همکاری دانشکده مهندسی نفت و ژئوانرژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر.
این پروژه نه تنها در میادین نفتی سپهر و جفیر، بلکه به عنوان مرجعی برای توسعه فرآیندهای شکست هیدرولیکی در سایر میادین کشور مورد توجه است.
توسعه آزمایشگاه تخصصی طراحی فرآیندهای لایه ترک پرانرژی پاسارگاد در دانشگاه امیرکبیر گامی اساسی در دستیابی به دانش فنی و فناوری بومی در زمینه لایههای ترک خورده است که امکان بومیسازی این فناوری مهم را فراهم میکند و به عنوان بستری برای دستیابی به دانش فنی بومی و فناوریهای بومی در زمینه لایههای ترکدار. انجام تحقیقات علمی و عملی همراه با صنعت، توانایی ارتقای فناوری و افزایش دانش فنی کشور در این زمینه را دارد.