به گزارش خبرنگار مهر، بعدازظهر شنبه 12 آذرماه بیست و سومین دوره سینمایی و تلویزیونی دنیای تصویر (تندیس حافظ) با حضور جمعی از هنرمندان در تالار وزارت کشور برگزار شد. در ابتدای این مراسم کلیپی خاطره انگیز از علی معلم و مرحوم سینمای ایران به نمایش درآمد و مراسم با اجرای زنده رضا یزدانی آغاز شد.
باران نیکراه این مراسم را اجرا کرد.
امید معلم دبیر بیست و سومین رویداد جهانی تصویر به روی صحنه رفت و گفت: از طرف خالق حافظ شیرازی. من به همه خانم ها، آقایان و هنرمندان بزرگ سرزمینم خوش آمد می گویم، بدون شک اگر نگاه مستقل آنها نبود چنین مراسم بزرگی برگزار نمی شد. از همه همکارانم که برای برگزاری این رویداد تلاش کردند تشکر می کنم. همچنین از مردمی که همچنان در این سرزمین به فرهنگ و هنر علاقه دارند تشکر می کنم.
در ادامه مراسم اهدای جوایز بخشهای مختلف آغاز به کار کرد و نشان عباس کیارستمی ابتدا به فیلم «شهر خاموش» ساخته احمد بهرامی اهدا شد.
وی پس از دریافت جایزه گفت: از اینکه امشب در جمع بزرگان سینما جایزه اول را گرفتم بسیار خوشحالم. این اولین جایزه ای است که در ایران دریافت کردم و 10 سال پیش هم افتخار شاگردی آقای کیارستمی را داشتم. امشب این جایزه را به باران کوثری بازیگر نقش اول فیلم، هنگامه قاضیانی، ترانه علیدوستی و مریم بوبانی تقدیم می کنم.
در ادامه تندیس بهترین فیلم کوتاه به فیلم «با هم» به کارگردانی امید میرزایی اهدا شد.
دیپلم افتخار این بخش به فیلم «1052» به کارگردانی امیرمحمد زند رسید.
امیرمحمد زند گفت: جایزه گرفتن همیشه خوب است اما جایزه گرفتن از سعید پورصمیمی خیلی شیرین تر است.
جایزه بهترین مستند به فیلم «فرار از قصر» به کارگردانی احسان عمادی تعلق گرفت.
وی پس از دریافت جایزه، بیتی از حافظ را قرائت کرد و گفت: از گروهی که برای ساخت این فیلم زحمات بی پولی کشیدند تشکر می کنم. همه ما روزهای تلخ و سختی را پشت سر می گذاریم و بزرگترین دردی که بر ما وارد می کنند درد ناامیدی است. امیدوارم بیشتر مراقب باشیم تا در این راهروی تاریک روزنه ای ببینیم.
جایزه ویژه دستاوردهای فردی به جواد عزتی برای بازی در سه فصل سریال «زخوم کاری» و کارگردانی فیلم سینمایی «تمساح خونین» اهدا شد.
این بازیگر پس از دریافت جایزه گفت: روح علی معلم خوشحالی است و من خیلی خوشحالم که امروز اینجا هستم. هیچ چیز به اندازه تشویق نمی دهد و از همه شما سپاسگزارم.
تندیس بهترین دستاورد فنی و هنری نیز به علیرضا زرین دست برای فیلمبرداری سریال «شبکه راز زنان» اهدا شد.
وی گفت: با آقای افشین هاشمی همکاری ارزنده ای داشتم و ایشان از کارگردانان درخشان و در نوع خود پدیده هستند. او بازیگر، نویسنده و کارگردان درجه یک است. علاوه بر این، آنها موسیقی را با مهارت زیادی پخش می کنند.
جواد طوسی در قسمت بعدی برنامه قبل از اعلام نام منتقد دریافت کننده جایزه یک عمر دستاورد هنری گفت: اگر بخواهیم به منتقد هم همین مقام را بدهیم، این عزیز از چند جهت این ویژگی های هنری را دارد. شخصیتی که دور از دسترس منتقد، تهیه کننده، کارگردان و فیلمنامه نویس است.
همچنین امیرهوشنگ هاشمی تنکبانی جایزه یک عمر نویسندگی را دریافت کرد.
گفت: اولا بر پسرم علی و دخترم پانته آ سلام می فرستم. از امید معلم و خانم آذرماریان برای برگزاری جشن حافظ تشکر می کنم.
سپس امید معلم برای اهدای جایزه ویژه هیئت داوران در بخش فیلم روی صحنه رفت و گفت: سال گذشته هنرمند بزرگی به نام داریوش مهرجویی را از دست دادیم. امیدوارم کارگردانان ما پرونده قتل او را پیگیری کنند. در این بخش جایزه ای را به استاد کیمیایی تقدیم می کنیم. شاید او یکی از آخرین بازماندگان گنجینه بزرگ سینمای ایران باشد.
جایزه ویژه هیئت داوران بخش فیلم به مسعود کیمیایی رسید.
مسعود کیمیایی که به دلیل بیماری در این مراسم حضور نداشت، پیامی ارسال کرد و جواد طوسی آن را خواند: هنر با زندگی پیوند خورده و زندگی حاصل کار اجتماعی است. به زودی بهبود می یابم و فیلمی را می سازم که روح و روانم همیشه دوست داشت بسازد. اینجا بوی آدم عجیبی میاد علی استاد دوست و همکار من بود.
در قسمت بعدی این مراسم با حضور شهاب حسینی جایزه ویژه علی معلم و جایزه یک عمر دستاورد هنری به مرتضی عقیلی اهدا شد.
او با تشویق تماشاگران روی صحنه آمد و گفت: امشب حالم بد است و حالم هم خوب است. من نمی توانم آن را باور کنم. یاد روزی افتادم که مادرم بعد از سالها برای دیدن ما به قبرس آمد. شروع کرد به خندیدن و گریه کردن. گفت خوشحالی من به خاطر این است که تو را دوباره دیدم و گریه می کنم که پدرت برای دیدن تو نیامده است. من امشب این احساس را دارم لذت، عشق و خنده من، شما هستید که هنوز به من ایمان دارید. عصبانیت من به این دلیل است که همکاران، دوستان و معلمانم آن شب را می خواستند. افرادی مانند محمد آی فردین، ناصر ملک مطیعی، وحدت و بهروز وشوقی منتظر روزی هستند که هیچ هنرمندی توقیف نشود.
در بخش بعدی مراسم اهدای تندیس حافظ، بهترین فیلمنامه سریال تلویزیونی به آیدا پهننده و ارسلان امیری برای سریال «در انتهای شب» اهدا شد.
آیدا پهننده پس از دریافت این جایزه گفت: خوشحالم که سریال «در انتهای شب» با استقبال مردم مواجه شده است، امیدوارم در شبکه نمایش خانگی دریچه ای باشد تا درباره موضوعات مهمی صحبت کنیم. مردم تشنه گوش دادن هستند
سپس جایزه بهترین بازیگر زن کمدی به سوگل خلیق برای بازی در سریال «یادداشت» رسید.
وی پس از دریافت جایزه از رضا عطاران تشکر کرد.
تندیس بهترین بازیگر مرد کمدی را الله ایزدی فر برای بازی در سریال «میگ تووم عمر چندتا بهاره» دریافت کرد.
وی پس از دریافت جایزه گفت: این تندیس را به شما تقدیم می کنم که برای من بسیار قابل احترام است زیرا این شما بودید که با خنده ها و تشویق های خود باعث شدید امروز اینجا باشم.
تندیس بهترین بازیگر زن نمایشی نیز به زیلا شاهی برای بازی در سریال «داریوش» اهدا شد.
تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد درام به پارسا پیروزفر برای بازی در سریال «آخر شب» اهدا شد.
وی پس از دریافت جایزه گفت: برای یک بازیگر این فرصت است که در یک گروه حرفه ای و دلسوز کار کند. این سرگرم کننده تر از ایفای یک نقش بسیار خوب و با دقت نوشته شده است.
تندیس بهترین کارگردانی سریال تلویزیونی نیز به سامان مقدم برای سریال «عفای تهران» اهدا شد.
تندیس بهترین سریال تلویزیونی و بستر آنلاین به محمد یمینی تهیه کننده سریال «در انتهای شب» محصول فیلم نت رسید.
تندیس بهترین آهنگ سینمایی به محسن چاوشی برای فیلم «بادن» و علیرضا قربانی برای فیلم «مست عشق» رسید.
تندیس بهترین چهره تلویزیونی به مهران مدیری برای نمایش گل یا پوچ اهدا شد.
وی پس از دریافت جایزه گفت: دریافت این جایزه از استاد و دوست عزیزم جناب آقای فرمان آرا باعث افتخار است. این دهمین مجسمه حافظ است که به دستم می رسد.
جایزه ویژه هیئت داوران را نیز احسان علیخانی برای ساخت فیلم «جوکر ۲» دریافت کرد.
او پس از دریافت جایزه گفت: از کمدین هایی که به جوکر آمدند و نمایش متفاوت بود تشکر ویژه ای دارم.
تندیس بهترین عکاسی به مسعود سلامی برای فیلم «خیانت» اهدا شد.
تندیس بهترین تدوین به میشم مولایی برای فیلم «تفریق» تعلق گرفت.
تندیس بهترین دستاورد فنی و هنری به سهیل دانش اشراقی برای فیلم «خیانت» اهدا شد.
تندیس بهترین موسیقی متن به ستار اورکی برای فیلم «خیانت» رسید.
تندیس بهترین فیلمنامه به آرمان خوانساری برای فیلم «جنگل نارنج» رسید.
تندیس بهترین بازیگر زن به بنفشه صمدی برای فیلم «خورشید آن ماه» و الناز شاکردوست برای فیلم «بیدان» اهدا شد.
جایزه بهترین بازیگر مرد به رضا عطاران برای فیلم «روشن» و میلاد کیرام برای فیلم «آسمان غرب» اهدا شد.
میلاد کی مرام پس از دریافت جایزه خود گفت: سینما و تئاتر هنری بدون حضور مردم ارزشی ندارد، ممنون از حمایت شما.
تندیس بهترین فیلم به سروش صحت برای ساخت «صبحانه با زرافه ها» اهدا شد.
ساغر استادشریف و امید معلم برای اهدای جایزه بهترین فیلم روی صحنه رفتند اما بر اساس اعلام هیئت داوران هیچ فیلمی شایسته دریافت تندیس حافظ شناخته نشد.
جایزه حافظ مراسم اعطای جوایز سالانه است که به منظور قدردانی از دستاوردهای سینمایی در سینما و تلویزیون ایران برگزار می شود.
اولین دوره جوایز حافظ در سال ۱۳۷۶ توسط مجله دنیای زاداب برگزار شد و به همین دلیل این مراسم به جایزه دنیا زاداب نیز معروف شد.