افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
5

راهنمای سفر به قم با همه دیدنی و جاذبه‌ها

  • کد خبر : 44143
راهنمای سفر به قم با همه دیدنی و جاذبه‌ها

سالیان زیادی است که تا اسم سفر به قم وسط می‌آید، یاد سوهان و اماکن مذهبی و آب و هوای گرم و خشک می‌افتیم. اما قم چیزی ورای این‌هاست. شهری تاریخی با غذاهای خوش‌مزه، مردمانی خون‌گرم و دوست‌داشتنی و امکانات رفاهی خوب. در راهنمای سفر به قم قرار است با من و مجله علی‌بابا دل […]

سالیان زیادی است که تا اسم سفر به قم وسط می‌آید، یاد سوهان و اماکن مذهبی و آب و هوای گرم و خشک می‌افتیم. اما قم چیزی ورای این‌هاست. شهری تاریخی با غذاهای خوش‌مزه، مردمانی خون‌گرم و دوست‌داشتنی و امکانات رفاهی خوب. در راهنمای سفر به قم قرار است با من و مجله علی‌بابا دل را به جاده بزنیم و به تمام گوشه و کنارهای شهر سرک بکشیم. جاهای دیدنی قم را بررسی کنیم و بیشتر در مورد تاریخ آن بدانیم.

بهتر است چه زمانی به قم سفر کنیم؟

بهترین زمان سفر به قم اوایل فصل بهار و اوایل فصل پاییز است. در این فصول، آب و هوا خنک و مطبوع بوده و از سفر خود لذت خواهید برد.

جاهای دیدنی قم کجاست؟

بازار دیدنی قم، خانه ملاصدرا، خانه یزدان‌پناه، مسجد جامع قم، مقبره‌های گنبد سبز، حمام حاج عسگرخان، کاروانسرای دیرگچین، کاروانسرای دلاک، روستا وشنوه قم، دره قاهان، حرم حضرت معصومه (س) و مسجد جمکران از مهم‌ترین جاهای دیدنی قم به حساب می‌آیند.

از قم به کدام شهر‌ها می‌توان سفر کرد؟

از قم می‌توان به تهران، اصفهان، سمنان، جعفریه، سلفچگان، دستجرد، قنوات و کهک سفر کرد.

بهترین راه دسترسی به قم کدام است؟

بهترین راه دسترسی به قم، آزادراه تهران-قم است. از این آزادراه می‌توانید به سادگی به قم بروید.

بهترین هتل‌های قم کدام است؟

هتل چهار ستاره المپیک، هتل چهار ستاره پارسیا مجلل‌ترین هتل قم، هتل چهار ستاره کریمه، هتل سه ستاره مهسان، هتل چهار ستاره بین‌المللی، هتل چهار ستاره خورشید، هتل چهار ستاره جمیل، هتل سه ستاره ارم و هتل سه ستاره آزار جزو مهم‌ترین هتل‌های قم هستند.

می‌دانید قم کجاست؟

در این بخش از راهنمای سفر به قم، بیشتر درباره جغرافیایی آن صحبت می‌کنیم. استان قم با مرکزیت شهر قم، استانی است که در مرکز ایران قرار گرفته و در کنار آن دریاچه نمک آران و بیدگل قرار گرفته است.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

برای سفر به قم باید بدانید این شهر کنار رودخانه قلمرود و در دشت قم قرار گرفته و در سال ۱۳۹۵، حدود یک میلیون و دویست هزار نفر جمعیت داشته و هفتمین کلان‌شهر کشور ایران هم هست. بین بومی‌های قم، افراد زرتشتی و مسیحی هم وجود دارد. اقلیم این منطقه معتدل تا خشک است. اما به طور کلی تابستان‌ها خیلی گرم و زمستان‌ها خیلی سرد است.

استان قم شهرستان‌های مهمی دارد. در سفر به قم شهرستان کهک در ۳۰ کیلومتری قم پیدا خواهید کرد. همچنین خلجستان در ۵۵ کیلومتری، جعفرآباد در ۳۵ کیلومتری، سلفچگان در ۴۰ کیلومتری و قنوات در ۸ کیلومتری شهر قم قرار گرفته‌اند. خود شهر ۸ منطقه دارد و هرکدام هم بوستان‌ها، اماکن مهم تاریخی، پارک و… نزدیک به خود را دارند.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

شهر قم از زمان‌های قدیم پیشگام در تبلیغ مذهب شیعه، چاپ و تولید کتاب‌های مذهبی، تاسیس کتابخانه‌های مختلف، خانه‌های سنتی و… است و مهم‌ترین مراجع تقلید ایرانی در اینجا خانه دارند یا مدتی را در اینجا زندگی کرده‌اند. اگر سفر به قم را تجربه کردید، می‌توانید بعضی از آن‌ها را ببینید.

سیستم حمل و نقل شهری قم شامل اتوبوس، راه آهن، راه آهن تندرو، مترو، تاکسی و مونوریل است و هر روزه صدها نفر جمعیت خارجی و داخلی شهر را جابه‌جا می‌کند. در ادامه قرار است به طور کامل به معرفی جاذبه‌های گردشگری و مذهبی شهر، وضعیت جاهای دیدنی، هتل‌ها، خوراکی‌های خوشمزه، غذاها، صنایع دستی و… که مخصوص این شهر هستند، صحبت کنیم.

لوکیشن قم روی گوگل مپ

تاریخچه شهر قم

روزگاری آن‌ها که سفر به قم را تجربه کرده بودند، آن را سرشار از آب و آب‌ انبار می‌دیدند. به طوری که آب در یک جا جمع می‌شد و جایی برای رفتن نداشت. آب آبادانی با خود آورد. مردم عرب این شهر را قم نامگذاری کردند. یعنی جایی که آب جمع می‌شود. اما کم‌کم مردم محلی برای چرا گوسفندان خود را به اطراف بردند و خانه‌هایی برای خود ساختند که به آن در زبان فارسی کومه می‌گویند. کومه یا کم به مرور زمان به قم تغییر امروزی داد.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

این شهر یک زمانی محل زندگی مردمانی بود که دین زرتشتی داشتند و آن موقع، اسم شهر ممجان بود. تاریخ این شهر به دو بخش قبل و بعد از حضور اعراب تقسیم می‌شود. در سال ۶۲۴ مردم این شهر اسلام آورند و از آن زمان تا همین امروز، فرهنگ آن‌ها با فرهنگ و تاریخ مردم شهر عجین شد.

قم در دوران ایلامی‌ها، مادها، هخامنشیان، اشکانیان، آل بویه، سلجوقیان، مغول‌ها، صفویه، افشاریه، زندیه و قاجار در تک‌تک ورقه‌های تاریخ وجود داشته و نقش پررنگی دارد. این شهر در دوران صفویه به مرکز مهم علمی و فقه شیعی تبدیل شد و از آن زمان تاکنون، زیارتگاه‌ها رونق ‌بیشتری پیدا کردند، افراد مذهبی زیادی در آن زندگی و تجارت و گردشگری به موازات آن نیز پیشرفت کردند.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

حالا که می‌خواهید سفر به قم را تجربه کنید، خوب است یکی از اتفاقات تلخ تاریخ قم را هم بدانید. نزاع آقا محمدخان و لطفعلی خان زند اتفاق تلخ تاریخ این شهر است. آقا محمد خان حکومت زند را از بین برد ولی در این نزاع مردم قم شاهد جنگ بودند و تحت سلطه آقا محمد خان قاجار، خانه‌های مردم قم آتش زده می‌شدند، افراد مذهبی کشته و هر روز جنایات زیادی علیه آن‌ها انجام می‌شد.

تا انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی، قم مدام تحت حمله قرار می‌گرفت و اشغال روس‌ها و متفقین در این شهر انجام شد. اما بعد از انقلاب اسلامی، قم به شکوه و جلال واقعی خود رسید و به محلی برای زندگی و پرورش روحانیون تبدیل شد. جهان عرب و شیعه به این شهر رفت‌وآمد دارند و به دیدن حرم حضرت معصومه‌(س) می‌آیند.

آب‌ و هوای قم

در این بخش راهنمای سفر به قم درباره آب‌و‌هوای این شهر صحبت خواهم کرد. شهر قم دارای چندین نوع آب‌وهوا است. مناطق جنوب و غربی استان آب‌و‌هوای کوهستانی دارند. مناطق شرقی، مرکزی و شمالی با کویر و بیابان پوشیده شده‌اند. در کل این شهر دارای آب‌وهوایی گرم و خشک و میزان بارندگی در آن کم است.

بهترین زمان سفر به قم

اگر از من بپرسید بهترین زمان سفر به قم چه زمانی است؟ می‌گویم کاملا به روحیه شما بستگی دارد. چرا؟ چون بعضی‌ها آب‌وهوای گرم را دوست دارند، بعضی‌ها هم عاشق بهار هستند یا زمستان را دوست دارند. بعضی دوست دارند زمانی به قم سفر کنند که جمعیت زیادی آنجا باشد و بعضی دیگر خلوت بودن را بیشتر دوست دارند.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

قطعا نوروز و تابستان شلوغ‌ترین زمان سفر به قم است. نوروز کمی هوا سرد است و در تابستان هم هوای خیلی گرم ممکن است اذیتتان کند. هزینه هتل‌ها و اقامتگاه‌ها هم در این زمان بالاتر از حالت عادی است.

اما بهترین زمان سفر به قم، اوایل پاییز و اردیبهشت ماه است. در این ماه‌ها، هوا خنک و عالی است و می‌توانید با خیال راحت به خرید، زیارت و تفریح مشغول شوید. سفر در زمستان هم سفر خوبی خواهد بود. بدون شک در این زمان شهر خلوت‌تر و هزینه‌ها کمتر است.

اگر عاشق طبیعت‌گردی و تفریح در محیط‌های گردشگری، کوه و دشت هستید، بهار و تابستان بهترین زمان برای سفر است. روستاهای ییلاقی و خوش آب‌وهوا، مثل بهشتی رنگین در وسط کویر گرم و خشک هستند.

حمل ‌و نقل در قم چطور است؟

قم شهر بزرگی نیست، اما سیستم حمل‌ونقل گسترده‌ای دارد تا کسانی که می‌خواهند جاهای دیدنی قم را در سفر به قم ببینند و زیارت کنند، به سادگی به همه‌جا دسترسی داشته باشند.

استفاده از مترو، اتوبوس، تاکسی و… خیلی متداول است. اما از همه این‌ها ارزان‌تر استفاده از اتوبوس‌های شهری و خطوط مترو است. تاکسی‌ها کمی نسبت به بقیه گران‌تر هستند با این وجود نسبت به استفاده از خودروهای شخصی گزینه ارزان‌تر و بهتری خواهند بود.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

استفاده از حمل‌ونقل عمومی مثل اتوبوس‌های داخل شهری پیشنهاد اولم در سفر به قم به شماست. این روش هم به‌صرفه است و هم این که ایستگاه‌ها کاملا مشخص بوده و می‌توانید به سادگی به جاهایی که می‌خواهید بروید.

فقط حواستان باشد که ترافیک در شهر قم معمولا سنگین است. با استفاده سیستم حمل‌ونقل عمومی در ترافیک‌ها نمی‌مانید و لازم نیست نگران محدوده‌های طرح ترافیک شهر باشید.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Mojnews

اگر هیچ‌کدام از این روش‌ها را دوست نداشتید، در سفر به قم امکان اجاره ماشین‌ها برای شما وجود دارد. اما در نظر داشته باشید که این روش گران‌قیمت است و باتوجه به نوع ماشین و تعداد ساعاتی که از آن استفاده می‌کنید، باید هزینه بالایی پرداخت کنید. این روش یک مزیت برایتان دارد؛ می‌توانید خودرو را با راننده اجاره کرده و هرجایی که دوست دارید با یک راهنمای شهری بروید و از گردش خود لذت ببرید.

– خطوط تاکسیرانی در قم

گسترده‌ترین خطوط حمل‌ونقل عمومی در سفر به قم مربوط به تاکسی‌هاست. این نوع حمل‌ونقل به دلیل ارزان‌تر بودن و این که شما را مستقیم به مقصد می‌رسانند، پرطرفدار هستند.

راهنمای سفر به قم

تاکسی‌های بانوان، تاکسی‌های اینترنتی، تاکسی‌های بی‌سیم، تاکسی‌های خصوصی و ون تاکسی‌ها از مهم‌ترین تاکسی‌های شهر در سفر به قم هستند. لیست زیر خطوط تاکسی‌رانی معروف و محبوب در شهر قم هستند:

  • بنیاد، بلوار کریمی، خیابان مطهری
  • شهرک فرهنگیان، خیابان اطلس، خیابان اطلس یکم
  • شیخ آباد، خیابان خازنی، خیابان ولیعصر
  • بلوار سمیه، خیابان رجایی
  • بلوار زائر، خیابان لواسانی
  • پردیسان، خیابان شهیدان اقلیمی، خیابان اقلیمی هفتم
  • بلوار روحانی، خیابان روحانی ۴۵‌ام
  • بلوار یادگار امام، خیابان شاهد شرقی

– طرح ترافیک در قم

از سال ۱۳۸۹ طرح ترافیک به قم هم رسید. این شهر بار ترافیکی عبورومرور مسافران خارجی و مسافران ایرانی از ۱۷ شهر مختلف را به دوش می‌کشد. ترافیک شهری در سفر به قم تقریبا همیشه سنگین است و در ساعات اولیه ظهر و ساعات اولیه بعد از شلوغ‌ترین ساعات شهر هست.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

اگر می‌خواهید با خودروی شخصی خود سفر به قم را تجربه کنید، بد نیست بیشتر درباره طرح ترافیک و محدوده آن در قم بدانید. محدوده طرح ترافیک در قم شامل تقاطع عمار یاسر-آذر به سمت خیابان ارم است. میدان شهدا و خیابان انقلاب، ارم تا عمار یاسر، آستانه، بلوار بهار، خیابان شبستان امام خمینی تماما دارای محدودیت ترافیکی هستند و از ۷ صبح تا ۲ ظهر و از ۴ عصر تا ۹ شب در محدوده است.

در روزهای تعطیل همه می‌توانند در این مسیر تردد داشته باشند؛ اما در روزهای عادی تنها سیستم حمل‌ونقل عمومی، ماشین‌های امداد، اورژانس، اتوبوس‌ واحد، وانت‌بار و موتورسیکلت و ماشین‌های خدماتی حق عبورومرور دارند.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Qomnews

– مسیرهای اصلی تردد در سفر به قم

حتما برای شما هم پیش آمده در شهری غریب آدرس بپرسید ولی شما را اشتباه راهنمایی کرده‌‌ باشند! مهم‌ترین دلیل اختلاف اسم خیابان‌ها و کوچه‌ها برای مردم و شهرداری است. اینجا مهم‌ترین مسیرهای اصلی تردد در قم را با هر دو اسم عامیانه و رسمی از نظر شهرداری به شما معرفی می‌کنم.

  • خیابان چارمندون با نام شهرداری خیابان انقلاب
  • خیابان شاسدلی با نام شهرداری ۱۵ خرداد
  • خیابان باجک با نام شهرداری خیابان ۱۹ دی
  • خیابان یخچال قاضی با نام شهرداری میدان روح‌الله

بعضی از محله‌های مهم و قدیمی در سفر به قم هنوز هم اسم خود را حفظ کرده‌اند. از جمله محله سنگ‌بند، محله سیدان، عشقعلی و… این خیابان‌ها و محلات جزو مهم‌ترین محلات در شهر قم هستند.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Mojnews

شهر قم یک میدان مهم و اصلی هم به نام میدان مطهری دارد. این میدان شاهراه شهر است و بیشترین بار ترافیک شهر هم از همین میدان عبور می‌کند. در ساعاتی از روز بار ترافیک به‌ قدری زیاد است که مردم ساعت‌ها در ترافیک باقی می‌مانند.

محدودیت‌های سفر به قم

یادتان باشد که مدارک شناسایی‌تان را برای حضور در هتل‌ها باید همراه داشته باشید. بدون مدارک شناسایی شما را راه نمی‌دهند. همچنین برای خانم‌ها استفاده از حجاب کامل و برای آقایان استفاده از پیراهن آستین بلند، جزو عرف جامعه است. به جز این مورد، محدودیت جدی در این شهر وجود ندارد.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Borbanews

مسیرهای دسترسی به قم

به طور کلی قم یک شهر با مسیرهای ریلی است. یعنی بیشترین حمل‌ونقل بین شهری توسط قطار انجام می‌شود. امکان سفر هوایی هم برای سفر به قم وجود دارد. می‌توانید از اتوبوس و ماشین شخصی برای سفر به این شهر استفاده کنید. هرکدام از این روش‌ها تجربه جدیدی برای شما به ارمغان می‌آورند و لذت خاص خود را دارند. بسته به بودجه‌ای که دارید و ترجیحات شخصی می‌توانید یکی از این روش‌ها را انتخاب کنید.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Mehrnews

– سفر به قم با هواپیما

بهمن سال ۱۳۹۰ به دستور لاریجانی، ساخت طرح فرودگاه بین المللی قم شروع شد. این فرودگاه در جاده قم به سلفچگان قرار دارد و از شهر قم هم ۲۵ کیلومتر دور است.

داخل قم فرودگاه بین‌المللی نداریم، اما فرودگاه‌های استان کرمان، سبزوار، فرودگاه امام خمینی، و فرودگاه بین‌المللی شهید بهشتی اصفهان نزدیک‌ترین ینه‌ها به این شهر هستند. فرودگاه امام خمینی تنها ۱۲۶ کیلومتر از این شهر دور است و فرودگاه اصفهان ۲۲۹ کیلومتر فاصله دارد.

لوکیشن فرودگاه قم روی گوگل مپ

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Wikimedia

– سفر به قم با قطار

متداول‌ترین روش سفر به قم استفاده از راه زمینی و قطار است. شبکه ریلی گسترده‌ای از قم تا مهم‌ترین شهرهای ایران کشیده شده است. شبکه ریلی راه‌آهن قم، جزو قدیمی‌ترین راه‌آهن‌های ایران است.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Irannihon

سال ۱۳۱۷ کار احداث آن شروع شد. اما به دلیل شروع جنگ جهانی دوم ساخت آن عقب افتاد و در نهایت سال ۱۳۲۸ آن را به صورت رسمی افتتاح کردند. این راه‌آهن درست در مرکز شهر قرار گرفته است.

آدرس: قم، خیابان سپاه، میدان راه آهن، ایستگاه راه آهن قم

  • مدت زمان سفر از قم به تهران با قطار: تهران تا قم حدود ۱۴۸ کیلومتر از هم دور هستند. با قطار این مسیر را در ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه تا ۲ ساعت (بسته به شرایط) طی می‌کنید.
  • مدت زمان سفر از قم به اصفهان با قطار: مسیر ۳۶۳ کیلومتری است و طی کردن آن با قطار ۴ ساعت و ۳۷ دقیقه از شما زمان می‌گیرید.
  • مدت زمان سفر از قم به شیراز با قطار: فاصله بین قم تا شیراز ۷۹۹ کیلومتر بوده و با قطار ۸ ساعت و ۴۲ دقیقه طول می‌کشد تا برسید.
  • مدت زمان سفر از قم به مشهد با قطار: فاصله قم به مشهد ۹۵۴ کیلومتر است. این مسافت را با قطار در حدود ۱۰ ساعت و ۳۰ دقیقه طی می‌کنید.
  • مدت زمان سفر از قم به بندرعباس با قطار: قم تا بندرعباس چیزی حدود ۱۴۰۰ کیلومتر فاصله دارند. قطار این مسیر را در ۱۸ ساعت طی می‌کند و در مسیر نیز در چندین ایستگاه توقف خواهد داشت.

لوکیشن ایستگاه راه آهن قم روی گوگل مپ

– سفر به قم با اتوبوس

در این قسمت از راهنمای سفر به قم به این موضوع اشاره می‌کنم که چطور با اتوبوس به قم سفر کنید. سفر به قم با اتوبوس متداول است اما قطعا به امنی سفر با قطار نخواهد بود.

ترمینال اتوبوس‌رانی قم هر روزه از قم به شهرهای مانند تهران، تبریز، اصفهان، شیراز، مشهد و بندرعباس اتوبوس دارد. سفر با اتوبوس کمی نسبت به قطار سریع‌تر است و هزینه آن نسبت به قطار کمتر است. اما هزینه بلیط به مقصد، فاصله و نوع اتوبوس بستگی دارد.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Irna

در اتوبوس ممکن است نتوانید به‌راحتی قطار سفر کنید و حریم خصوصی کمتری نسبت به کوپه‌های قطار برایتان وجود دارد. اما از طبیعت زیبایی که در مسیر می‌بینید، لذت خواهید برد. درطول مسیر هم در برخی از استراحتگاه‌ها توقف می‌شود که می‌توانید غذا و خوراکی تهیه کنید.

مدت زمان سفر از قم به تهران با اتوبوس

فاصله سفر به قم تا تهران ۱۴۸ کیلومتر است. این فاصله با اتوبوس ۲ الی ۳ ساعت طول می‌کشد.

مدت زمان سفر از قم به اصفهان با اتوبوس

سه مسیر برای سفر با اتوبوس وجود دارد تا از قم به اصفهان برسید. اما مسیر اصلی اتوبوس‌رانی آزادراه شماره هفت بوده و در ۴ ساعت شما را به اصفهان می‌رساند.

مدت زمان سفر از قم به شیراز با اتوبوس

برای سفر از قم به شیراز با اتوبوس مسیر اصلی وجود دارد. این مسیر اصلی ۷۵۹ کیلومتر بوده و ۸ ساعت و ۳۹ دقیقه با اتوبوس طی شدندش طول می‌کشد.

مدت زمان سفر از قم به مشهد با اتوبوس

فاصله سفر به قم به مشهد ۹۵۴ کیلومتر است و تنها یک مسیر دارد. این مسیر با اتوبوس ۹ الی ۱۰ ساعت طول می‌کشد.

مدت زمان سفر از قم به بندرعباس با قطار

قم تا بندرعباس با اتوبوس ۲ مسیر دارد. مسیر اول ۱۱۴۲ کیلومتر و مسیر دوم ۱۳۳۳ کیلومتر راه دارد. برای اولی ۱۳ ساعت و برای دومی ۱۶ ساعت باید در راه باشید.

لوکیشن ترمینال اتوبوس‌رانی قم روی گوگل مپ

– سفر به قم با ماشین شخصی

مطمئنم بعضی از مردم به جای استفاده از حمل‌ونقل عمومی، راحتی خودروهای شخصی را به آن‌ها ترجیح می‌دهند. البته اگر از خودروی شخصی خود استفاده کنید، می‌توانید در تمام مسیر هرجا که خواستید استراحت و هرجا که خواستید توقف کنید.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Khabaronline

محدودیت خاصی برای شما حین سفر به قم وجود ندارد. اما چیزی که امنیت شما را به خطر می‌اندازد، نابلد بودن در جاده است. امکان دارد خطر گم‌شدن یا… برایتان وجود داشته باشد که البته نقشه‌ها به کمکتان می‌آیند.

می‌توانید از طبیعت و جاده زیبا در سفر به قم استفاده کنید و توقف‌های طولانی داشته باشید. مهمان‌خانه‌ها و غذاخوری‌های خوبی در طول جاده در مسیرتان پیدا خواهد شد. اما اگر می‌خواهید با ماشین شخصی سفر کنید، مسافتی که طی می‌کنید، مشابه مسافت اتوبوس است. این که چند ساعت برای رسیدن به تهران، اصفهان، شیراز، مشهد یا بندرعباس زمان لازم داشته باشید، بستگی به وضعیت جاده، میزان سرعت شما و وضعیت ترافیک و بلد بودن راه شما دارد.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Eghtesadonline

همچنین این که چقدر در مسیر توقف کنید هم روی زمان نهایی تاثیر مستقیم دارد. پس نمی‌توان زمان دقیقی را بیان کرد. در بهترین حالت شما هم زمانی برابر با اتوبوس‌ها را صرف می‌کنید.

– سفر به قم از تهران

جاده قم به تهران در سفر به قم جزو شلوغ‌ترین جاده‌هایی است که در آن سفر می‌کنید. شهر قم در مسیر تردد شهرهایی مانند کاشان، اصفهان و شهرهای مجاور دیگر است. پس اگر می‌خواهید از قم به تهران بروید، حسابی آماده یک جاده شلوغ باشید. اما از طرفی در مسیر کلی جاهای دیدنی و شهرهای زیبا نیز سرراهتان خواهد بود.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

مسیر اصلی سفر به قم جاده‌ای جاده خلیج فارس و فاصله آن ۱۵۰ کیلومتر است. اگر سرعت عادی داشته باشید، می‌توانید در ۱ ساعت و ۵۰ دقیقه به مقصد برسید. برای سفر جاده‌ای قم به تهران از خیابان امیرکبیر می‌‌رانید. سپس وارد بلوار امام موسی صدر می‌شوید. مسیر را تا انتهای بلوار و رسیدن به میدان زائر طی می‌کنید.

در میدان زائر هم وارد بلوار شهید قاسم سلیمانی می‌شوید. بعد از انتهای بلوار وارد آزادراه امیر‌کبیر می‌شوید. سپس وارد آزادراه خلیج فارس می‌شوید. از آزادراه وارد بزرگراه کاظمی شده و سپس وارد بزرگراه چراغی شوید. در انتهای بزرگراه چراغی وارد بزرگراه نواب صفوی شوید. حالا شما به تهران رسیده‌اید.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

در تمام طول مسیر در سفر به قم هم می‌توانید در شهرک‌ها و استراحتگاه‌های سرراه استراحت کرده و بعدا به مسیر ادامه دهید. اما خب هرچقدر که بیشتر معطل کنید، دیرتر هم به مقصد خود می‌رسید. مراقب ترافیک هم باشید که این مسیر همیشه شلوغ است.

سفر از قم به شهرهای نزدیک

شهر قم به مهم‌ترین شهرهای ایران دسترسی دارد که می‌توان از راه‌های زمینی و هوایی به آن‌ها سفر کرد. از مهم‌ترین این شهرها، اصفهان، سمنان و تهران هستند.

 – سفر به تهران

اگر بخواهید از قم به تهران سفر کنید، باید مسیر زمینی را انتخاب کنید. سفر هوایی هنوز امکان‌پذیر نیست. اما برای سفر زمینی می‌توانید از ماشین شخصی، قطار یا اتوبوس استفاده کنید. فاصله قم تا تهران ۱۴۳ کیلومتر است. با ماشین و اتوبوس تقریبا ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت در راه خواهید بود. ین زمان با قطار ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه است.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

– سفر به سمنان

اگر بخواهید از قم به سمنان سفر کنید، امکان سفر هوایی وجود ندارد، اما می‌توانید از قطار، اتوبوس یا ماشین شخصی استفاده کنید. مسافت حدود ۲۷۹ کیلومتر بوده و حدود ۳ ساعت و نیم با خودروی شخصی یا اتوبوس در مسیر خواهید بود. اما این مسیر با قطار ۳ ساعت و ۱۱ دقیقه طول می‌کشد.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

– سفر به اصفهان

از قم به اصفهان می‌توانید با اتوبوس، قطار یا خودروی شخصی سفر کنید. مسیر ۳۶۳ کیلومتر طول داشته و با اتوبوس ۴ ساعت در راه خواهید بود. این مسیر را با خودروی شخصی نیز در همین حدود طی می‌کنید. اما با قطار مسیر چیزی حدود ۵ ساعت و ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. از راه هوایی نیز امکان سفر وجود ندارد.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

جاهای دیدنی قم

دیدنی های قم با دیدنی‌های سایر شهرهای توریستی کمی فرق دارد. معمولا اماکن مذهبی و تاریخی هستند که فهرست جاذبه های گردشگری قم را پر می‌کنند.

جاذبه‌های تاریخی و مذهبی قم

مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری قم مربوط به جاذبه‌های تاریخی و مذهبی است. این شهر میزبان پادشاهان و شخصیت‌های مذهبی بزرگی بود. در سفر به قم خانه‌های قدیمی زیادی می‌بینید که جزو جاذبه‌های گردشگری تاریخی آن محسوب می‌شود؛ اما در ادامه مهم‌ترین‌ها را به شما معرفی می‌کنم.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

– حرم مطهر حضرت معصومه

مهم‌ترین و مقدس‌ترین جاذبه مذهبی و تاریخی شهر قم که در سفر به قم می‌بینید، حرم مطهر حضرت معصومه، خواهر امام رضا هست. این حرم سال‌ها بازسازی شد و حالا به یکی از بزرگ‌ترین زیارتگاه‌های شیعیان در جهان تبدیل شده است.

آدرس: خیابان ارم

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

– مسجد امام حسن عسگری

اولین مسجدی که در شهر قم ساخته شد، مسجد امام حسن عسگری است. طبق روایات این مسجد تاریخی به دستور خود امام حسن عسگری روی ویرانه‌های آتشکده‌ای قمی درست شد. این مسجد قدیمی بعدا تزئین شد و در دوران صوفیان تغییرات زیادی را تجربه کرد.

آدرس: خیابان طالقانی

– خانه یزدان‌پناه

در سفر به قم خانه‌های قدیمی‌ زیادی می‌بینید، اما خانه یزدان‌پناه معروف‌ترین آن‌هاست. قدمت این خانه به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی برمی‌گردد. عمارت کاهگلی که حالا یک رستوران است، میزبان مهمانان از سراسر ایران است.

آدرس: نزدیک بازار کهنه – خیابان ۱۹ دی

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

– مسجد جمکران

این مسجد نزدیک روستای جمکران و در قرن ۴‌ام هجری ساخته شده است. این مسجد مرمری به قدمگاه نیز معروف است. علت این نامگذاری نیز وجود سنگی مرمرین است که به عنوان قدمگاه امام دوازدهم (ع) است.

آدرس: انتهای بلوار پیامبر اعظم – کیلومتر ۶ جاده قم – کاشان

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

– کوه خضر نبی

کوه خضر نبی یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم در سفر به قم به حساب می‌آید. این کوه طبق روایات زمانی محل نیایش خضر نبی بود. در واقع یک غار بر روی قله قرار دارد که محل نیایش بوده و سه هزار سال نیز قدمت دارد. این غار اکنون به یک مسجد تبدیل شده است.

آدرس: ۶ کیلومتری شهر قم _ نزدیک شهرک قدس و مسجد جمکران

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

به جز مواردی که توضیح دادم، جاذبه‌های تاریخی و مذهبی دیگری هم در قم هست که اینجا فهرست می‌کنم:

  • کاروان‌سرای پاسنگان
  • مدرسه فیضیه قم
  • مسجد جامع قم
  • منار میدان کهنه
  • محوطه باستانی قلی درویش
  • قبرستان شیخان
  • کاروان‌سرای دیر گلچین
  • پل علیخانی
راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

جاذبه‌های طبیعی قم

جاهای دیدنی قم را اگر به چند دسته تقسیم کنم، هیجان‌انگیزترین دسته آن جاذبه‌های طبیعی سفر به قم است که در اطراف شهر قرار گرفته و شبیه دری به سوی دنیایی دیگر هستند. مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی این شهر شامل موارد زیر هستند.

– منطقه پلنگ دره

در دل کویر بهشت را پیدا کنید. منطقه پلنگ دره، یکی از خوش‌ آب‌وهواترین منطقه‌ای است که در بهار می‌توانید به آن سر بزنید. پلنگ دره دارای وسعت ۳۱ هزار و ۷۳۵ هکتار بوده و در جنوب غربی قم در ۵۰ کیلومتری آن قرار گرفته است.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

– حوض سلطان

در سفر به قم تالاب‌های معروف زیادی می‌بینید؛ حوض سلطان پنجمین آن است. سفیدی زیبا، دریاچه نمکین و پرندگان مهاجر به زیبایی آن اضافه کرده‌اند. این تالاب در شمال قم و ۴۰ کیلومتری آن قرار گرفته است.

– آبشار زیبای نوقاهان

اگر می‌خواهید یکی از زیباترین آبشارهای ایران را در سفر به قم ببینید، همین حالا سوار ماشین شوید و به ۷۶ کیلومتری شمال غربی قم بروید تا به زیباترین منطقه ییلاقی آنجا یعنی روستای قاهان بروید. این روستا بخشی از ییلاق خجلستان است و آبشار از دل کوهستان‌های آن پایین می‌آید. آب و آبادانی و باغ‌ها و میوه‌ها در دل کویر شما را شگفت‌زده می‌کند.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

– کوه دو برادران

کوه دو برادران دو کوه هم‌اندازه و هم‌شکل کنار هم هستند که در سفر به قم می‌توانید آن را ببینید. این کوه در شرق شهر قم و درست در نزدیکی کوه خضر قرار گرفته است. این کوه به کوه نیایش معروف است؛ رو به قبله و به مسجد جمکران نیز دید دارد.

– غار سالمستان

اگر یک غارنورد حرفه‌ای هستید، حتما غار سالمستان توجه شما را جلب می‌کند. این غار در ۸ کیلومتری روستا فردوه در ارتفاعات شمالی روستا قرار گرفته و جزو معروف‌ترین جاذبه‌های گردشگری قم محسوب می‌شود.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Virgool

چند مورد دیگر از جاذبه های طبیعی قم را هم اینجا فهرست کرده‌ام:

  • منطقه ییلاقی کهک
  • دهستان قاهان
  • روستای جمیزقان
  • دره‌های ریواس
  • مجموعه گلخانه کوثر
  • غار وشنوه
  • کوه اردهال چهار غار

جاذبه‌های تفریحی قم

تصور نکنید حالا که قم یک شهر مذهبی و تاریخی است پس نمی‌توانید شهربازی خوب یا تفریحات جذاب در آنجا پیدا کنید. قم در کنار این که یک شهر مذهبی است، پر از جاذبه‌های تفریحی است که می‌دانم عاشقشان می‌شوید.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

– بوستان جوان قم

اگر عاشق تفریحات آبی هستید، بوستان جوان مخصوص شماست. می‌توانید قایق پدالی اجاره کنید یا با قایق‌های موتوری بگردید. از صدای آب و رقص قوهای دریاچه لذت ببرید.

آدرس: کمربندی اراک (بلوار امام علی) – بلوار طبیعت – دریاچه جوان

– شهربازی بوستان علوی قم

قطعا اسباب‌بازی‌های برقی و هیجان‌انگیز جزو جدایی‌ناپذیر بوستان علوی هستند. برای کسانی که عاشق آن هستند، این شهربازی آدرنالین خونتان را به بالاترین حد ممکن می‌رساند و خاطره‌ای عالی برایتان می‌سازد.

آدرس: بلوار غدیر، بوستان علوی

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

– باغ پرندگان قم

مگر می‌شود به قم سفر کرد و سری به باغ پرندگان نزد؟ زیباترین پرندگان در یک فضای دوست داشتنی و تمیز را می‌توانید ببینید و از رنگ و لعاب آن‌ها به وجد بیایید.

آدرس: انتهای زنبیل آباد، میدان مفید، ابتدای بلوار شهید آوینی

– کارتینگ کاج قم

کارتینگ کاج، یک محیط حرفه‌ای برای کسانی است که عاشق کارتینگ و هیجان هستند. در یک فضای ایمن در پیست ۹۵۰ متری برانید و از سرعت لذت ببرید.

آدرس: بلوار غدیر، بوستان غدیر

– پاراگلایدر قم

دوست دارید یک پرواز هیجان‌انگیز را تجربه کنید؟ پاراگلایدر قم این امکان را برای شما فراهم کرده‌ است. لذتی که مطمئنم به یک تجربه تکرارنشدنی تبدیل می‌شود.

آدرس: قم، جاده اراک، بعد از سیلو، روبه‌روی نیروگاه حرارتی، سایت پروازی کمرکوه

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Qomticket

از دیگر مراکز تفریحی قم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تله سیژ قم
  • شهربازی زرافه نیلی
  • سورتمه بوستان علوی
  • پارک بوستان غدیر
  • پارک بوستان نرگس
  • خانه بازی بالن
  • گیم‌نت پارسیان

بازارها و مراکز خرید قم

چه لذتی بالاتر از خرید کردن می‌توان پیدا کرد؟ چرا سری به بازارها و مراکز خرید قم نزنیم؟ در این بخش از راهنمای سفر به قم، مهم‌ترین مراکز خرید و بازارهای قم را به شما معرفی می‌کنیم.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

مردم قم بازار را به دو دسته بازار قدیمی و بازار جدید تقسیم کرده‌اند. بازار قدیمی یا بازار سنتی و بازار جدید یا بازار مدرن که می‌توانید کالاهای زیاد از جمله سوغاتی‌های مورد نیاز خود را از این بازارها بخرید.

– بازار قدیم

بازار قدیم در مرکز شهر و در خیابان طالقانی قرار گرفته و نمایشی از دوره‌های تاریخی مختلف است. بازار قدیم قم تداعی‌۰کننده دوره‌های پادشاهی سلجوقیان، صفویان، ایلخانان، قاجار و پهلوی است. خود بازار از چهار قسمت راسته، چهار سوق، سرا و تیمچه تشکیل شده است. حتی اگر نخواهید خریدی کنید، این بازار به دلیل بافت سنتی و سقف جذابش، یک دیدنی زیبا است.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

– کهنه بازار

کهنه بازار ماشین زمانی است که شما را به دوره صفویه باز می‌گرداند. این بازار ساخته آن دوره بوده و کسب‌وکارهای قدیمی و سنتی قم در اینجا حجره دارند. کسب‌وکارشان هم بیشتر شامل نجاری، عطاری و مسگری است.

– بازار کوثر

یکی دیگر از جاهای دیدنی قم، بازار کوثر است. تقریبا هرچیزی که بخواهید را می‌توانید از این بازار خریداری کنید. این مرکز خرید در بین مردم قم معروف است. از لوازم خانگی و لوازم‌التحریر گرفته تا موبایل و… را می‌توانید در آن پیدا کنید.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

– بازار جدید

بازار جدید در سفر به قم در اصطلاح به پاساژ‌های تازه ساختی گفته می‌شود که می‌توانید لوازم مدرن و خریدهایی مانند لوازم خانگی، عطر، لباس، گوشی، لپ تاپ، اسباب بازی و… را از آن‌ها خریداری کنید. بازارهایی که معرفی می‌کنیم، از معروف‌ترین پاساژهای این شهر هستند که جزو بازار جدید یا مدرن به حساب می‌آیند.

– مجتمع تجاری عصر جدید

این مجتمع تجاری در ۱۱ طبقه ساخته شده و هر طبقه هم مخصوص یک صنف خاص است. مثلا یک طبقه فقط طلا، یک طبقه فقط لباس، یک طبقه لوازم خانگی و… است. این مجتمع فود‌کورت و شهربازی هم دارد.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

– مجتمع تجاری موسی‌بن‌جعفر(ع)

این مجتمع جزو دوست داشتنی‌ترین و معروف‌ترین دیدنی‌های قم برای خانم‌ها در سفر به قم است. بیشتر مغازه‌های این مجتمع مربوط به لباس‌های زنانه و پارچه است. قیمت مناسب پاساژ از جاهای مختلف مردم را به آنجا می‌کشاند. تنوع اجناس و قیمت‌های عالی از مزیت‌های این مجتمع است.

– بازارچه فردوسی

اگر می‌خواهید از یک جای خاص و لوکس خرید کنید، بازار فردوسی همانجایی است که باید بروید. از همان بدو ورود متوجه لوکس بودن آن خواهید شد. اصلا انگار تک‌تک مرمرهایش هوار می‌کشند که ما جزو یک بازار گران قیمت و لوکس هستیم. این بازار اجناس خارجی، باکیفیت و گران قیمت را در دسته‌های مختلف عرضه می‌کند.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

سوغات در سفر به قم

میدانم تا قم و سوغات قم کنار هم قرار می‌گیرند، فورا به سوهان فکر می‌کنید. البته که سوهان یک خوراکی معروف و سوغاتی دوست داشتنی این شهر است؛ اما در ادامه راهنمای سفر به قم به خوراکی‌ها و صنایع دستی اشاره می‌کنم که سوغاتی‌های دیگر شهر قم هستند و مطمئنم که کمتر درباره‌شان شنیده‌اید.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

از خوراکی‌های معروف قم که به عنوان سوغات استفاده می‌کنند می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • سوهان
  • حلوا
  • نان کسمه
  • قنبید
  • نان شیرینی محلی قم
  • گز مخصوص قم
  • انجیر نخی و آردی

خب همیشه که خوردنی‌ها را جزو سوغاتی حساب نمی‌کنیم. صنایع دستی نفیسی مانند خرمهره سازی، قالی‌های ابریشم دستباف، بافته‌های مروار، تابلوهای معرق چوب منبت کاری، انگشترهای دست‌ساز و… از مهم‌ترین آثار دستی و صنایعی هستند که می‌توانید به عنوان سوغات خریداری کنید.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Wikimedia

البته در لیست سوغاتی‌ها می‌توانید به ادویه‌های مخصوص قم، گلاب و هل هم اشاره کنم که می‌توانید آن‌ها را هم به عنوان سوغاتی خریداری کنید.

فرهنگ مردم قم

شاید بد نباشد در راهنمای سفر به قم کمی با فرهنگ مردم این شهر آشنا شوید و بیشتر درباره مراسم‌های خاص و رسوماتشان بدانید. فرهنگ غنی مردم این منطقه با مذهب اسلام ترکیب شده و رنگ و بویی متناسب با شهر گرفته است.

مردم این شهر غالبا آرام، مهربان و مهمان‌نواز هستند و اگر گذرتان به قم افتاد متوجه نگاه‌های مهربان مردم محلی و برخورد دوست‌داشتنی و صمیمی آن‌ها با گردشگران خواهید شد. زنان و مردان این شهر مهمان‌نواز بوده و برای مهمانان خود سنگ تمام می‌گذارند.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

اما فرهنگ مردم در سفر به قم را می‌توان در جشن‌ها، عزاداری‌ها و مراسم‌های خاص و معروف مردم قم دید. نقطه پررنگ فرهنگ مردم شهر حجاب زنان و حجب و حیای ذاتی مردان آن است. تقریبا بیشتر زنان قمی با پوشش چادر دیده می‌‌شوند. بعضی از آن‌ها از پوشیه استفاده می‌کنند.

مردان همگی لباس‌های مرتب و پوشیده به تن دارند. این شهر به دلیل وجود مبارک حرم حضرت معصومه (س)، احترام و حرمت‌ها را نگهداشته و در جشن‌ها و عزاداری‌ها نیز در جوار ایشان خواهند بود. در ادامه برخی از سنت‌ها و مراسمات اشاره می‌کنم.

– عزاداری‌ها

مردم شهر قم، عزاداری‌های خود را با اشکال سنتی که از پدرانشان به آن‌ها رسیده انجام می‌دهند. مهم‌ترین دوره عزاداری در سفر به قم ایام محرم به خصوص ده روز اول آن است. در این شهر مردم برای بیان شروع محرم چاووشی خانی دارند.

چاووشی خانی مراسمی است که در آن شبی قبل از شروع ماه محرم، دسته‌های عزاداری از محله چهل دختران با طبل و شیپور آهنگ حزن‌انگیز می‌نوازند و از تمام محله‌های شهر عبور می‌کنند تا به حرم حضرت معصومه (س) برسند.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

اگر سفر به قم را در ماه‌ محرم تجربه کنید، در خانه‌های مردم روضه‌های سنتی خوانده می‌شود و خانه‌های قدیمی مانند خانه حاج مصطفی برقعی، خانه صادقی‌ها، کربلایی تقی و… میزبان مراسم عزاداری ده روزه هستند. سفره حضرت قاسم مراسمی قدیمی بوده و ویژه این ایام است.

تعزیه و طبل زنی در تمام ایام محرم برپا بوده و مردم برای عزاداری به تکیه‌های قدیمی مانند تکیه شاه خراسان، تکیه آقا سید حسن، تکیه چهل دختران، تکیه شاهزاده حمزه و چهارمردان و هم‌چنین تکیه اشراقی، میدان میر، قلعه عموحسین و آقا حسین گل و سنگاب‌ خانه‌ها می‌روند.

– جشن‌ها

مردم در اعیاد مذهبی مانند عید سعید فطر، غدیر خم یا عید نوروز، به دیدوبازدید مشغول می‌شوند و حتما سری به حرم حضرت معصومه (س) می‌زنند تا این بانوی مبارک برکت را به زندگیشان سرازیر کند. این اعتقاد در عید نوروز بیش از همه اعیاد دیگر دیده می‌شود.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

مردم در سفر به قم به اعیاد و جشن‌های خود مولودی می‌گویند و در بیشتر کوچه‌ها و خیابان‌ها نیز جشن را برپا می‌کنند. از مهم‌ترین مراسمی که در قم برگزار می‌شود، مراسم یادمان حضرت معصومه به قم در بیست و سوم ربیع‌الاول ۲۰۱ هجری قمری است. مراسم سردرختی مراسم سنتی دیگری است که در قم برگزار می‌شود.

مراسم دیگری چون طلب باران، دستمال اندازون، قاشق‌زنی، فال گوش ایستادن، مهره به آب انداختن، کوزه شکستن و… مخصوص فصل بهار به خصوص چهارشنبه سوری هستند.

– عید نوروز در قم

یکی از باشکوه‌ترین مراسم و جشن‌هایی که در سفر به قم شاهد آن هستید، عید نوروز است. مردم در مراسم عید به استقبال سال نو می‌روند. ابتدا بر مزار رفتگان خود رفته و سپس به حرم مطهر حضرت معصومه (س) سر می‌زنند. در زمان تحویل سال مردم وارد مسجد جمکران و مشغول خواندن نماز و دعای فرج می‌شوند.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Bornanews

غذاهای محلی و سنتی قم

در سفر به قم کنار فرهنگ غنی مردم و جاذبه‌های گردشگری قم، غذاهای محلی و سنتی آن‌ها را هم نباید فراموش کنیم. به جرات می‌توان گفت خوشمزه‌ترین غذاهای محلی در این شهر درست می‌شوند. قدمت برخی از آن‌ها صدها سال است. غذاهایی با عطری بی‌نظیر و مزه‌ای فراموش‌ نشدنی که مطمئنم عاشقشان خواهید شد. معروف‌ترین آن‌ها غذاهای زیر هستند.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Iranwonders

– آبگوشت هویج برگه

آبگوشت‌های سنتی زیادی در سفر به قم خواهید دید، اما آبگوشت هویج برگه یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین آبگوشت‌هایی است که پخته می‌شود. این غذا از هویج‌های درسته قلمی، لوبیا قرمز، گوشت قرمز، پیاز، نمک، زردچوبه و نعنا خشک تهیه می‌شود.

بوی نعنای خشک سرخ شده و پیازداغ با گوشت گوسفندی ترکیب می‌شود و مزه‌ عالی را ایجاد می‌کند. اگر به قم سفر کردید، حتما این غذا را مزه کنید. عاشق آن خواهید شد.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Patogonline

– آش قونبیه

مگر می‌شود سفر به قم را تجربه کنید و آش قونبیه نخورید؟ آش کلم بسر یا آش قنبید یکی از آش‌های خوشمزه‌ای است که در ماه مبارک رمضان تهیه و با حبوباتی مثل نخود، لوبیا، عدس، پیاز، کلم قنبید، سبزی آش، زردچوبه و فلفل سیاه درست می‌‌شود. کلم قنبید مخصوص استان قم است و مزه‌ای عالی دارد. بوی مطبوع و مزه تند آش، طعم و عطری دوست داشتنی را برای شما به ارمغان می‌آورد.

– دمپختک قمی

مطمئنم صدبار دمپختک خورده‌اید. با این وجود اگر آن را با دستور قمی بخورید، هیچ دستور پخت دیگری را امتحان نمی‌کنید. دمپختک قمی جزو غذاهای سنتی در سفر به قم بوده و معمولا با ترشی لیته، سبزی خوردن و ماست خورده می‌شود.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Rasekhoon

البته اگر یک سالاد شیرازی ریز خرد شده هم باشد که دیگر هیچ تضمینی برای سیر شدن نخواهد بود. دمپختک قمی را با برنج، پیاز، کره، ادویه، زعفران دم کرده و لپه باقلا زرد درست می‌کنند. بوی کره و زعفران و برنج ایرانی، با ته دیگ سیب زمینی آن شما را در سفر به قم مدهوش می‌کند.

– کوفته قمی

حتی دیدن عکس این غذا هم شما را گرسنه می‌کند چه برسه به بوی خوش ترخون و شوید داخل آن. کوفته را در بیشتر شهرهای ایران درست می‌کنند؛ اما دستور پخت کوفته قمی یک چیز دیگر است.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Saednews

برنج، شوید، ترخون، نخود فرنگی، گوشت چرخ‌کرده، پیاز، رب، آبغوره، سیر و نمک مواد اولیه بهترین کوفته‌ای هستند که تا به‌حال خورده‌اید. بوی ترخون و مزه ترش آبغوره این غذا را به محبو‌ب‌ترین غذایی تبدیل می‌کند که تا به حال خورده‌اید. در سفر به قم این غذا را امتحان کنید.

غذاهای دیگری هم در این لیست جا می‌شوند. بیشتر غذاهای شهر قم غذاهای مقوی بوده و بیشتر شامل انواع آش و پلو هستند. غذاهای دیگری مانند آبگوشت یخنی بادمجان، ماشاب، مغزابه، اشکنه سیب زمینی، قاقاناخ، آش پتله و… هم از محبوبیت زیادی در سفره مردم قم برخورداراند.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Arga

رستوران‌های معروف قم

مگر می‌شود به قم سفر کنید و سری به رستوران‌ها و فست‌فودهای معروف آن نزنید؟ اصلا غذا خوردن، خوشمزه‌ترین بخش سفر است. خوردن غذاهای سنتی و فست‌فودهای خوشمزه در طول سفر به قم، تجربه سفر را لذت بخش‌تر می‌کنند. اگر اهل رستوران گردی یا عاشق رستوران‌های سنتی باشید، لیست زیر از دست ندهید.

– رستوران‌های سنتی

رستوران و سفره خانه سنتی حفیظی (الف)، کباب‌سرای فدک، سفره‌خانه سنتی باغچه‌خان، دیزی سرای قنبید، کبابی گلپایگانی، سرای سنتی هفت خوان از مهم‌ترین رستوران‌ها و سفره‌خانه‌های قم هستند که در راهنمای سفر به قم می‌توانم به شما معرفی کنم. بهترین غذاهای محلی قم را می‌توانید اینجا نوش‌جان کنید و لذت ببرید.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

– رستوران‌های مدن

دوست دارید کنار جاهای دیدنی قم، سری به بهترین رستوران‌ها و مجلل‌ترین غذاخوری‌های شهر بزنید و غذاهای مدرن را امتحان کنید؟ پس در سفر به قم سری به رستوران‌هایی مانند رستوران رضوی، رستوران البرز، رستوران بزرگ خادم، رستوران مدائن و رستوران بزرگ شاندیز بزنید.

– فست‌فودها در سفر به قم

اصلا یکی از لذت‌های سفر، خوردن غذاهای فست‌فودی وسط بازارگردی و بازدید از جاهای دیدنی است. اگر دنبال خوردن خوشمزه‌ترین فست‌فودها در قم هستید، حتما سری به فست‌فودهایی که معرفی می‌کنم بزنید.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

فست فود مونه، فست فود شهرما، فست فود پارسیا پلاس، فست فود سرخ آبی و فست فود دلفین، بهترین‌ها در سفر به قم هستند و تازه تا ساعت ۲۴ هر شب هم باز هستند و هر زمان که بخواهید می‌توانید سفارش دهید.

در سفر به قم کجا اقامت کنیم؟

اگر می‌خواهید بدانید هنگام سفر به قم، کجا را برای اقامت انتخاب کنید، گزینه‌های زیادی در اختیار دارید. انتخاب شما به بودجه سفر، علاقه شما و این که چند روز می‌خواهید بمانید؛ بستگی دارد. اما می‌توانید هتل، ویلا، اقامتگاه‌های بوم‌گردی یا حتی کمپینگ در دل طبیعت را انتخاب کنید. در ادامه به هزینه‌های احتمالی و جاهایی که می‌توانید اقامت داشته باشید اشاره می‌کنم.

– بهترین هتل‌های قم

قبل از هرچیز بگویم که قم هتل ۵ ستاره ندارد. اما تمامی هتل‌های ۴ ستاره‌ای که دارد، بهترین خدمات را با بالاترین کیفیت به شما ارائه می‌کنند. هزینه اقامت در این هتل‌ها از شبی ۶۰۰ هزارتومان تا ۱ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان متفاوت است و بسته به بودجه‌ای که در نظر دارید می‌توانید در آن‌ها اقامت داشته باشید.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

در سفر به قم اقامت در هتل ساده و بی‌دغدغه بوده می‌توانید از خدمات ناهار و شام، تمیز بودن اتاق‌ها و نزدیک بودنشان به مکان‌های جذاب و دیدنی قم استفاده کنید. هتل‌های معروفی برای اقامت شما وجود دارد. ۵ هتل معروف این شهر شامل این موارد هستند:

  1. هتل ۴ ستاره کریمه
  2. هتل ۴ ستاره ملل
  3. هتل ۴ ستاره پارسیا
  4. هتل ۳ ستاره سلوی
  5. هتل ۳ ستاره راسپینا

– اقامتگاه‌های بوم‌گردی قم

یکی از جذاب‌ترین چیزهایی که درباره راهنمای سفر به قم می‌توان گفت معرفی اقامتگاه‌های بوم‌گردی این شهر است. اگر یک محیط صمیمی‌تر و دلبازتر از محیط‌های هتل را ترجیح می‌دهید، اقامتگاه‌های بوم‌گردی قم انتخاب عالی برایتان هستند. هزینه نهایی هم کمتر از هتل خواهد بود. هزینه‌ها از شبی ۳۰۰ هزارتومان تا ۸۰۰ هزارتومان است و می‌توانید به صورت ۲ تا ۶ مهمانه در آن‌ها اقامت داشته باشید.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

موارد زیر جزو اقامتگاه‌های محبوب در سفر به قم هستند:

  1. اقامتگاه بوم‌گردی ورگان
  2. اقامتگاه سنتی نار و نی
  3. اقامتگاه بوم‌گردی رودبار نویس
  4. اقامتگاه بوم‌گردی فانوس جوزه
  5. اقامتگاه بوم‌گردی کاروانسرای پاسنگان

– اجاره ویلا

اگر عاشق سفرهای خانوادگی هستید و می‌خواهید بدون نگرانی در هر ساعت که دوست دارید رفت‌وآمد کنید و در یک جای صمیمی و راحت‌تر از هتل و اقامتگاه، چند روزی در قم بمانید، پس اجاره ویلا در سفر به قم انتخاب خوبی برای شماست. هزینه اجاره ویلا به صورت حدودی، چیزی بین هتل و اقامتگاه‌های بومگردی است. اما راحتی و حس آرامش آن بیشتر از دو مورد قبل است.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

هزینه نهایی این نوع اقامت در سفر به قم به مبله بودن و تخت داشتن ویلا بستگی دارد. مجموعه‌های زیر بهترین‌ها برای انتخاب ویلا هستند:

  1. مجموعه اقامتی ظهور جمکران
  2. مجموعه خانه مهتاب
  3. مجموعه فراز
  4. مجموعه اقامتگاهی سنتی فرهنگ
  5. مجتمع اقامتگاهی سجاد

بیشتر روستاهای اطراف شهر قم هم دارای خانه‌های ویلایی هستند و به گردشگران اجاره داده می‌شوند. اگر می‌خواهید کمی از هیاهوی شهری فاصله بگیرید این گزینه‌ها برای شما مناسب خواهند بود.

– کمپینگ در سفر به قم

قم یکی از آن شهرهایی است که امکان کمپینگ را در بوستان‌هایش فراهم کرده است. اگر می‌خواهید با هزینه‌ی کم و تنها با چادر زدن و کمپینگ از سفر خود لذت ببرید، می‌توانید بوستان‌های زیر را انتخاب کنید:

  1. بوستان امام رضا
  2. بوستان غدیر
  3. بوستان فدک
  4. بوستان علوی
  5. بوستان مهدی (عج)

در سفر به قم این بوستان‌ها امنیت بالایی دارند و می‌توانید در سکوهای مخصوص چادر و کمپ خود را دایر کنید. این بوستان‌ها محل خانوادگی دارند و از همانجا می‌توانید لوازم مورد نیاز خود را هم تهیه کنید. پس اگر چیزی کم آوردید نگران آن نباشید.

راهنمای سفر به قم

عکس از: سایت Google Maps

توصیه‌های اسمارتک نیوز برای تجربه سفر به قم

حالا که قم را در لیست مکان‌های دیدنی خود قرار داده‌اید، بد نیست دست به کار شوید و یک لیست از کارهایی که باید انجام دهید، تهیه کنید. قبل از همه چه وقت می‌خواهید سفر به قم را امتحان کنید؟ اوایل بهار و پاییز مطلوب‌ترین زمانی است که می‌توانید به این شهر دوست داشتنی سفر کنید. قول می‌دهم از لحظه لحظه آن لذت خواهید برد.

اما برای این که بیشتر خوش بگذرانید و دچار دردسر نشوید، یک چک لیست از لوازمی که لازم خواهید داشت تهیه کنید. پیشنهاد می‌کنم حتما کمی پول نقد، مدارک شناسایی، کارت‌های اعتباری و دفترچه بانکی، گواهینامه و دفترچه بیمه با خود همراه داشته باشید.

قطعا در سفر به قم ماندن در طبیعت یا هتل هم نیازمند لوازم و ملزومات مشخصی است. اگر می‌خواهید در هتل بمانید: حتما با خود ملحفه‌ها و روبالشتی‌های تمیز شخصی، حوله و لوازم بهداشتی و مدارک شناسایی و… همراه داشته باشید.

اگر می‌خواهید کمی در طبیعت زیبای این شهر بمانید پس ملزومات سفر را حتما مهیا کنید. داشتن چادر مسافرتی، میز و صندلی‌های تاشو و ملزومات درست کردن غذا را حتما همراه خود داشته باشید. در کنار این موارد، بد نیست یک دوربین عکاسی هم برای ثبت لحظات هیجان‌انگیز همراه داشته باشید.

راستی اگرچه قم شهر زیاد بزرگی نیست، اما جاهای دیدنی زیادی دارد. شاید در یک یا دو روز نتوانید به همه آن‌ها سر بزنید. قبل از رفتن چند جای دیدنی که فکر می‌کنید دوست دارید را در لیست بگذارید تا سرفرصت به آن‌ها سر بزنید. اگر به حرم حضرت معصومه (س) رفتید نائب الزیاره ماهم باشید.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=44143

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.