به گزارش خبرنگار مهر، حسین سیمای صراف وزیر علوم در خصوص کنترل مهاجرت دانشجویی گفت: مهاجرت عوامل متعددی از جمله شغلی، اقتصادی و سیاسی اجتماعی دارد و همه عوامل را بررسی کرده و برای آنها ضریب تعیین کرده ایم. ما مشخص کرده ایم که چرا و چرا. برخی مهاجرت می کنند و برخی دیگر حتی قصد بازگشت ندارند.
وی ادامه داد: این تاسف زمانی بیشتر می شود که بتوانم بگویم در سال های اخیر 25 درصد معلمان مهاجرت کرده اند، 25 درصد رقم نگران کننده ای است که با ادامه این روند افرادی که شاید از رده های ضعیف تری باشند جایگزین می شوند.
وزیر علوم افزود: این موضوع باعث افت دانشگاه و همینطور دانشجویان می شود.
وی ادامه داد: این موضوع بسیار جای تاسف دارد و عوامل آن شناسایی شده است و عامل مهم آن عامل اقتصادی است که برای رفع دغدغه های اقتصادی از جمله مسکن کارگروه ویژه ای را تعیین کرده ایم.
و افزود: وقتی حقوق اساتید دانشگاه همسایه ما در آن سوی آب بین 4000 تا 7000 دلار است و حقوق استاد تمام 50 نمره ما به سختی به 1000 دلار می رسد، اکنون تصور کنیم که یک جوان استادی که وارد دانشگاه می شود 300 می دهد شاید همه معلمان ما شهامت و انگیزه مهاجرت را نداشته باشند، اما این معلم جوان می خواهد زندگی بسازد، خانه بگیرد، ماشین بخرد، پسرش را به مدرسه بفرستد. با 300-400 دلار نمی توان زندگی کرد. دلار، سپس جاذبه ها. در طرف مقابل چیزهای زیادی وجود دارد، طبیعتاً او علاقه ای به آن ندارد. مهاجرت کنید اما برای کسب درآمد باید این کار را انجام دهید.
وی در خصوص اینکه آیا جدول اقتصادی می تواند کمک کند، گفت: جدول اقتصادی آخرین تلاش ماست و امیدواریم علاوه بر بودجه رسمی بتوان منابع دیگری نیز برای پوشش این کمبود پیدا کرد. حداقل دانشگاه های صنعتی ما می توانند پروژه های خصوصی را جذب کنند. و شرکت های دولتی که به صنعت کمک می کنند و از دانشگاه حمایت مالی و جانی می کنند که علاوه بر آن پیشرفت های علمی نیز به دانشگاه می رسد.