افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 21 November , 2024
0

شوک جدید برای بانک های بدون وثیقه و مشکل انحلال بانک های با کفایت سرمایه ضعیف

  • کد خبر : 439942
شوک جدید برای بانک های بدون وثیقه و مشکل انحلال بانک های با کفایت سرمایه ضعیف

بازار؛ گروه بانک و بیمه: سیاست بانک مرکزی این است که بانک‌ها در صورت انصراف از فعالیت‌های بانکی و غیربانکی، مأموریت خود را بر اساس قوانین و مقررات تعریف‌شده انجام دهند، زیرا اختلال در نظام بانکی و انحراف آن از مقررات در اجرای آن. انجام فعالیت های آنها باعث تشدید تورم می شود و اقتصاد […]

بازار؛ گروه بانک و بیمه: سیاست بانک مرکزی این است که بانک‌ها در صورت انصراف از فعالیت‌های بانکی و غیربانکی، مأموریت خود را بر اساس قوانین و مقررات تعریف‌شده انجام دهند، زیرا اختلال در نظام بانکی و انحراف آن از مقررات در اجرای آن. انجام فعالیت های آنها باعث تشدید تورم می شود و اقتصاد کشور به یک فاجعه تبدیل می شود. اولتیماتوم بانک مرکزی به بانک ها این است که شرایط مساعدی ندارند و در صورت ادامه حیات آنها خطرناک خواهد بود به همین دلیل بانک مرکزی به آنها هشدار داده است که برای ساماندهی بانک ها به فکر افزایش کفایت سرمایه باشند. وضعیت بانک ها، زیرا اگر به آن نرخ 8 درصد نرسند، منحل می شوند.

تاکید بانک مرکزی بر این است که رساندن کفایت سرمایه به عدد مشخص یکی از شاخص های مهم بانک ها و موسسات اعتباری است که برای ارزیابی وضعیت مالی آنها استفاده می شود و نشان می دهد بانک تا چه اندازه در برابر ریسک های مالی احتمالی مقاوم است. این را رئیس کل بانک مرکزی اخیراً اعلام کرد؛ به جز یکی دو بانک خصوصی که برنامه مشخصی برای آن ها تدوین شده است، بقیه بانک ها را باید به 8 درصد برسانیم. به گفته فرزین، توان پرداخت بدهی بانک ها باید به این رقم برسد، زیرا اکنون این نسبت به یک درصد رسیده است. از سوی دیگر، اگر بخواهیم توان پرداخت بدهی بانک ها را به 8 درصد برسانیم، به 1100 تلاش سرمایه ای نیاز است.

بانک مرکزی تعیین کرده است که بانک ها به صورت قانونی به فعالیت خود ادامه دهند، به عنوان مثال نرخ رشد هشت درصدی کفایت سرمایه بانک ها در برنامه هفتم توسعه، ناگزیر از رعایت مقررات و تطبیق با مقررات تعریف شده توسط بانک ها است. استانداردها

عزم بانک مرکزی برای برخورد با بانک هایی که سرمایه کافی ندارند

در هر صورت بانک مرکزی مقرر کرده است که بانک ها به صورت قانونی به فعالیت خود ادامه دهند و اقدام آنها مشکلی برای سهامداران و سپرده گذاران ایجاد نکند. به عنوان مثال نرخ رشد هشت درصدی کفایت سرمایه بانک ها در برنامه هفتم توسعه با هدف تطبیق منابع بانک ها با مقررات و ضوابط تعریف شده است. به گفته کارشناسان، نسبت کفایت سرمایه یکی از مهم ترین عوامل موثر بر ایجاد نقدینگی در شبکه بانکی ایران است. به عبارت دیگر، بانک های غیر فعالی که بیشترین اضافه برداشت بانک مرکزی را داشته اند، بانک هایی هستند که نسبت کفایت سرمایه آنها ارقام منفی عجیبی را به ثبت رسانده است.

گزارش ها نشان می دهد؛ با توجه به بانک محور بودن اقتصاد ایران و نقش اساسی نسبت کفایت سرمایه در توان مالی بانک ها و نیز با توجه به روند نزولی میزان تشکیل سرمایه ثابت، افزایش سرمایه و توانمندسازی بانک ها به ویژه بانک های دولتی. . نیازی انکارناپذیر است که نباید از آن غافل شد، زیرا کفایت سرمایه از شاخص‌های مهم و اساسی در موسسات مالی، شاخصی ضروری برای ایفای تعهدات و سودآوری بانک‌ها محسوب می‌شود و بی‌توجهی به آن می‌تواند منجر به عواقب جدی شود. باشد

بانکی که سرمایه ندارد نباید سپرده جذب کند، بانک ها قاعدتا باید پشتوانه قوی داشته باشند تا اگر مشکلی آنها را تهدید می کند بتوانند در مقابل سهامداران و سپرده گذاران خود پاسخگو باشند چرا که بی توجهی به این مهم نارضایتی بانک ها را به دنبال خواهد داشت. مشتریان

بانکی که سرمایه ندارد نباید سپرده بگیرد

محسن صادقی کارشناس بانکداری پولی در گفت و گو با خبرگزاری “بازار” وی گفت: بانک هایی که کمبود سرمایه دارند باید برای جذب سرمایه جدید تلاش کنند. اکنون چندین بانک در کشور وجود دارند که نسبت کفایت سرمایه آنها منفی است و اکثر بانک ها زیر 8 درصدی هستند که قرار است به آن برسند. البته برخی از بانک ها از نظر کفایت سرمایه شرایط نسبتا خوبی دارند اما در مجموع شرایط بانک ها از نظر داشتن سرمایه کافی مساعد به نظر نمی رسد. به همین دلیل بانک مرکزی به بانک ها هشدار داده است که سرمایه خود را افزایش دهند در غیر این صورت برای ادامه فعالیت تصمیم گیری می شود.

وی با بیان اینکه بانکی که سرمایه ندارد نباید سپرده جذب کند، گفت: بانک ها به طور معمول باید پشتوانه محکمی داشته باشند تا اگر مشکلی آنها را تهدید می کند بتوانند در مقابل سهامداران و سپرده گذاران خود پاسخگو باشند چرا که بی توجهی به این مهم بانک را به پیش می برد. مشتریان ناراضی خواهند بود زیرا بانک نمی تواند سپرده های مردم را در سررسید و … پرداخت کند. بنابراین بانک ها باید با افزایش سرمایه به گونه ای تقویت شوند که در صورت مواجه شدن با مشکل بتوانند به راحتی به مشکل پاسخ دهند. سپرده گذاران و مشتری شما شوند.

برخی از بانک های مشکل دار برای جذب منابع، نرخ سود جذابی را به سپرده گذاران ارائه می دهند، در حالی که سپرده گذاران باید به این نکته مهم توجه کنند که فریب نرخ سود گمراه کننده را نخورند زیرا هر بانکی که خارج از نرخ سود رسمی تعیین شده به سپرده گذاران سود می دهد، بی شک مشکلاتی دارد

فریب سودهای بالای بانکی را نخورید

صادقی در ادامه افزود: برخی بانک های مشکل دار برای جذب منابع، مزایای جذابی را به سپرده گذاران ارائه می دهند. ضمن اینکه سپرده گذاران باید به این نکته مهم توجه داشته باشند که فریب سودهای گمراه کننده را نخورند زیرا هر بانکی که خارج از سود تعیین شده رسمی به سپرده گذاران سود بدهد مسلماً دچار مشکل می شود و مشتریان بانک ممکن است با دریافت سپرده های شما با مشکل جدی مواجه شوند. . . be همانطور که در سال های اخیر بسیاری از افرادی که در برخی موسسات سپرده گذاری کرده و سود خوبی کسب کرده بودند به دلیل ورشکستگی آن موسسات با مشکل دریافت سپرده خود مواجه شدند. در چنین شرایطی است که بانک مرکزی تلاش می کند سرمایه بانک ها را افزایش دهد.

این کارشناس بانکی افزود: بانک ها باید به نسبت سرمایه ای که دارند، سپرده جذب کنند چرا که میزان سپرده بانک به افراد و سرمایه ای که آورده است نباید تفاوت چشمگیری داشته باشد. به عنوان مثال بانکی که کفایت سرمایه آن پایین است و ریسک بالایی برای سرمایه گذاران و سپرده گذاران دارد، مردم به آن مراجعه نکنند، زیرا سپرده گذاری در چنین بانک یا موسسه مالی می تواند خطرناک باشد، همانطور که گفته شد. اما تقویت منابع و سرمایه بانک با افزایش نسبت کفایت سرمایه مناسب، سرمایه گذاری را برای سپرده گذار و سهامدار آسان می کند، زیرا در صورت تهدید بانک یا شکست آن، می توان آن را در قبال مشتریان خود مسئول دانست.

بر اساس این گزارش، بانک مرکزی بانک ها را مجبور به افزایش سرمایه 8 درصدی کرده است؛ اقدامی که هدف آن از یک سو ساماندهی عملکرد بانکی و از سوی دیگر حمایت از سپرده گذاران است. به همین دلیل است که بانک مرکزی سال ها پیش آیین نامه کفایت سرمایه بانک ها و موسسات اعتباری را تصویب کرده و حداقل نسبت کفایت سرمایه 8 درصد را برای این واحدها الزامی کرده است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=439942

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.