افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 20 November , 2024
0

بانک ها به اشخاص مرتبط وام بیشتری دادند

  • کد خبر : 439115
بانک ها به اشخاص مرتبط وام بیشتری دادند

به گزارش بازار، مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی با عنوان «وضعیت تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط با شبکه بانکی در سال 1401» به تخلفات بانک ها در رابطه با محدودیت های فردی پرداخت تسهیلات به اشخاص مرتبط پرداخت و اعلام کرد: اکثر بانک ها حدود مقرر در مقررات را زیر پا گذاشته اند و […]

به گزارش بازار، مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی با عنوان «وضعیت تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط با شبکه بانکی در سال 1401» به تخلفات بانک ها در رابطه با محدودیت های فردی پرداخت تسهیلات به اشخاص مرتبط پرداخت و اعلام کرد: اکثر بانک ها حدود مقرر در مقررات را زیر پا گذاشته اند و اقتصاد نوین، ایرانزمین، آینده، پارسیان، پاسارگاد، سرمایه، سینا، صنعت و معدن، کارآفرین، کشاورزی، ملت و بانک ملی نیز محدودیت های فردی را بیشتر زیر پا گذاشته اند. .

تسهیلات و تعهدات اشخاص وابسته به دسته ای از تسهیلات و تعهدات اعطایی بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی اطلاق می شود که به اشخاص وابسته آن بانک یا مؤسسه اعتباری اعطا می شود و منجر به تأمین مالی ترجیحی برای اشخاص مرتبط از سوی بانک می شود . -موسسه اعتباری خواهد بود.

مصادیق این افراد بر اساس آیین نامه تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط مشخص می شود و بانک مرکزی برای آنها حدود فردی و جمعی تعیین کرده است که بانک ها و موسسات اعتباری نباید از آن تخلف کنند.

به گزارش بازار، بر اساس قانون بودجه، بانک مرکزی موظف است به صورت فصلی جزئیات تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط بانک ها را در سایت خود منتشر کند.

بر این اساس بانک مرکزی به تازگی جزئیات تسهیلات و تعهدات بانک ها را تا پایان شهریور ماه سال جاری منتشر کرده است.

آمارهای رسمی از میزان وام پرداختی بانک ها به اشخاص مرتبط نشان می دهد که بانک ها تا پایان 31 شهریور در مجموع 266 میلیارد تومان به افراد خودی وام داده بودند.

مشخصات بانک مرکزی در خصوص تسهیلات پرداختی به افراد مرتبط با اقتصاد نوین بانک های روز، بازرگانی، خاورمیانه، شهر، بازرگان، کشاورزی، ایرانزمین، پارسیان، پاسارگاد، رفاه کارگران، آینده، توسعه صادرات، سامان، گردشگری، ملت، موسسه اعتباری ملل ملی، صادرات، سپه و مسکن تا پایان شهریور ماه سال جاری منتشر کرده اند که بر اساس آن بانک آینده همچنان سابقه سهولت بیشتر پرداخت به اشخاص مرتبط؛ مانده غیرجاری تسهیلات پرداختی این بانک به اشخاص مرتبط که عمدتاً مربوط به ایران مال است 83.905 میلیارد تومان است.

پس از بانک آینده، رکورد بیشترین میزان تسهیلات پرداختی به اشخاص مرتبط متعلق به بانک های شهر، توریسمو، ایرانزمین و ملت است. بانک‌های مسکن، خاورمیانه، توسعه صادرات، سپه و کارامان کمترین میزان وام را به اشخاص وابسته خود بازپرداخت کرده‌اند.

به گزارش بازار، مرکز پژوهش های مجلس در گزارش اخیر خود به بررسی ابعاد و جزئیات تسهیلات و تعهدات ذی ربط بانک ها در دو بخش کلی پرداخته است. در بخش اول، عناصر درج شده در این داده ها مانند مبلغ اصلی خط، نرخ سود، مدت قرارداد و ارزش اوراق بهادار بین بانک ها مقایسه شده است. در بخش زیر میزان تخلف هر یک از بانک ها و مؤسسات مالی از حدود مقرر در آیین نامه تسهیلات و تعهدات اشخاص وابسته نسبت به سرمایه پایه (تنظیمی) گزارش می شود.

این گزارش حاکی است در بررسی آمارهای منتشر شده، اولین نکته مهمی که مشخص شد، وجود مقادیر غیرعادی برای برخی داده ها بود که تحقق آنها را غیرواقعی جلوه می دهد و احتمالاً به معنای انتشار داده های نادرست است. به عنوان مثال، داده های برخی بانک ها شامل مدت قرارداد 600 ماهه یا سود صفر درصدی تسهیلات بود. همچنین هنگام مقایسه مبلغ اصلی خط و مانده آن، مشخص شد که درصد بسیار بالایی از خطوط از اشخاص مرتبط، موجودی است که نشان از پرداخت نادرست این خطوط و به تعویق افتادن مستمر آنها دارد.

در ادامه این گزارش آمده است که مقایسه سرمایه اصلی هر یک از بانک ها (که توسط بانک مرکزی اعلام شده) با خالص مانده تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط نشان می دهد که چندین بانک از جمله ایرانزمین، آینده، پارسیان، روز، شهر و موسسه اعتباری ملت، منفی است، زیرا سرمایه اصلی مطلقاً مجاز به اعطای/ایجاد تسهیلات/تعهدات نیست، اما در عین حال مبلغ زیادی تسهیلات و تعهدات با طرفین پرداخت/ایجاد کرده اند. مرتبط.

این گزارش حاکی از آن است که برخی دیگر از بانک ها نیز مجاز به پرداخت و تنظیم تسهیلات و بدهی بودند (پایه سرمایه مثبت داشتند)، اما میزان پرداختی/ایجاد تسهیلات و بدهی توسط آنها فراتر از حدود جمعی مقرر در آیین نامه تسهیلات بوده است تعهدات از اشخاص مرتبط است. در این زمینه بانک های ملی، سرمایه، سینا، سامان و پاسارگاد به ترتیب بیشترین تخلف را مرتکب شده اند.

این گزارش توضیح می‌دهد که در خصوص محدودیت‌های پرداخت انفرادی برای اشخاص مرتبط، می‌توان گفت که اکثر بانک‌ها از حدود مقرر در آیین‌نامه تخلف کرده‌اند و بانک‌های اختاز نوین، ایرانزمین، آیندهو، پارسیان، پاسارگاد، کپیتال، سینا، صنعت و معدن. ، کارآفرین، کشاورزی، ملت و ملی نیز بیشترین تخلف از حدود فردی را دارند.

این گزارش ادامه می‌دهد که در بررسی ترکیب اشخاص مرتبط بانک‌ها، مشخص شد که در برخی از آنها، تمرکز تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط بالا بوده و تمرکز ریسک بالایی را برای آن بانک ایجاد کرده است. یعنی نه تنها تخلفات مربوط به تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط در این بانک ها رخ داده است، بلکه میزان تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط نیز بسیار بالاست که ممکن است مشکلات ناشی از تسهیلات کلان از جمله تمرکز را نیز شامل شود. خطر

گزارش مذکور حاکی از آن است که از آنجایی که تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط با تسهیلات و تعهدات عمده دارای وضعیتی مشابه است، پیشنهاد می شود این اقدامات در دستور کار قرار گیرد. 1. تسریع در بهره‌برداری از سامانه شناسایی ذینفعان واحد و افراد مرتبط و استفاده از اطلاعات این سامانه برای نظارت و گزارش‌دهی گذشته‌نگر و قبلی نظام بانکی، 2. تکمیل داده‌های سامانه صمت و اتصال آن به سامانه جامع اعتبارسنجی. داده های سازمان ثبت اسناد و املاک، سازمان ثبت احوال و سازمان امور مالیاتی کشور و انتشار آنلاین اطلاعات مربوط به تسهیلات و تعهدات عمده و اشخاص مرتبط توسط بانک. مرکزی و بسترسازی برای نظارت مستمر توسط این بانک و نظارت کلی، 3. برخورد جدی با بانک های متخلف از مقررات تسهیلات و تعهدات کلان و اشخاص مرتبط.

این گزارش همچنین پیشنهادات زیر را در مورد نحوه انتشار داده ها ارائه می دهد. 1. لزوم نظارت بانک مرکزی بر اطلاعات ارائه شده توسط بانک ها و پیگیری برای اصلاح نواقص و اشکال اطلاعات ارائه شده، تعیین تکلیف بانک مرکزی در خصوص تعریف اشخاص مرتبط (تعداد لایه های لازم برای بررسی. ) بانک ها را ملزم به انتشار آمار با دو شناسه کد ملی و شناسه ملی می کند. نظارت بانک مرکزی برای گزارش وضعیت پرداخت هر یک از خطوط و طبقه بندی آنها طبق قانون (هیچ یک از بانک ها گزارش نکرده اند). بانک‌ها را ملزم به انتشار تاریخ اعطای تسهیلات و تعهدات برای بررسی دقیق‌تر وضعیت بازپرداخت تسهیلات کرده و از بانک‌ها می‌خواهند نسبت تسهیلات و تعهدات را در بند «5-2» آیین‌نامه کفایت سرمایه برای این امر گزارش دهند. برای بررسی ریسک نسبی تعهدات بزرگ پذیرفته شده توسط بانک.

همچنین در این گزارش، نظارت بر نهادهای نظارتی و لزوم نظارت کمیسیون اصل 90 شورای اسلامی و دیوان محاسبات در زمینه های 1. روش گزارش دهی مستمر توسط بانک ها و نظارت بر دستگاه های نظارتی پیشنهاد شده است. بانک مرکزی در مورد کیفیت این گزارش‌ها، 2. بررسی تخلفات بانک‌ها از مفاد آیین‌نامه تسهیلات و تعهدات با اشخاص مرتبط و 3. مطالعه موردی، مواردی از تسهیلات و تعهدات کلان را ارائه می‌کند که علی‌رغم افزایش آن. رقم قرارداد، دارای نرخ بهره بسیار بلندمدت یا بسیار پایین است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=439115

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.