به گزارش خبرنگار مهر، تاریخچه پشه ایدز و بیماری تب دانگاز بهار و تابستان امسال بار دیگر بر سر زبان ها افتاد و مسئولان آن زمان وزارت بهداشت نسبت به احتمال سرایت تب هشدار داده بودند. دانگ همزمان با شروع بارندگی اتفاق می افتد.
حالا خبر می رسد که تب دانگ در مناطقی از جنوب شرق کشور رو به افزایش است و احتمال گسترش آن در سراسر کشور وجود دارد.
علیرضا رئیسی معاون بهداشتی وزارت بهداشت در واکنش به شیوع تب دانگوی گفت: یکی از بیماری های نادر و خطرناک تب است. دانگ این بیماری شبیه تب مالاریا است و برای مردم آشناست. تب دانگ این پشه توسط پشه منتقل می شود و این پشه با پشه مالاریا متفاوت است.
اضافه شده: پشه دانگ همچنین وارد داخل شده و نیش می زند، در برابر سموم بسیار مقاوم است. تخم این پشه 400 روز در یک مکان خشک زنده می ماند و به محض بارندگی تبدیل به پشه می شود. تخم مرغ داخل آن ویروس است و به راحتی منتقل می شود.
همزمان فرشید رضایی رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در اولین کارگاه آموزشی ملی مدیریت سلامت. ایدز مهاجم و بیماری های قابل انتقال با آن را پیش از 30 دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد و گفت: برخی اقدامات برای جلوگیری از شیوع پشه ایدز به طور مستقیم توسط دانشگاه های علوم پزشکی انجام می شود و 30 دانشگاه علوم پزشکی شامل مدیران آموزش و ارتقای سلامت، مدیران بهداشت محیط و حرفه ای و مدیران کنترل بیماری از دانشگاه های علوم پزشکی فاز یک مبارزه در این کارگاه شرکت می کنند. در برابر پشه ها ایدز امیدواریم برگزاری این کارگاه باعث تقویت اقدامات زیست محیطی در شهرهای درگیر با این پشه و جلوگیری از انتشار این پشه ها به شهرهای اطراف شود.
وی همچنین هدف از برگزاری این کارگاه را هماهنگی برنامهها برای آمادهسازی سناریوهای احتمالی عنوان کرد و افزود: در این کارگاه الگوهای ارتباطی و مشارکت اجتماعی برای نزدیکتر کردن جامعه به سازمانها در زمینه روشهای نوین بهبود محیطی و انسانی مناسب است. و علم در مورد سیستم های مراقبت از حشرات مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.
برای دیدن پشه دعا کنید ایدز در چند شهر اعلام کرد و ادامه داد: پشه ایدز این بیماری در برخی از شهرهای سواحل جنوبی و شمالی از جمله گیلان، مازندران، چابهار، کیش، قشم، بندر هرمز، بندرعباس، بوشهر و بندرلنگه مشاهده شده است اما لزوماً این بیماری به همه این شهرها وارد نشده است و فقط در چابهار و بندرلنگ بیماری به طور مختصر شناسایی شده است.
رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت افزود: از آنجایی که مبارزه با این پشه و جلوگیری از ورود بیماری های واگیر با آن نیازمند همکاری داخلی و خارجی است، دستورالعمل پدافند غیرعامل کشور به تمامی دستگاه های مرتبط ابلاغ شد. برای اطمینان از همکاری لازم با بخش بهداشت ارتباط دارند و وظایفی به آنها محول می شود که انجام صحیح این وظایف از گسترش و تکثیر این پشه جلوگیری می کند.
رضایی افزود: با توجه به اقدامات موثر بهداشتی انجام شده در سال های اخیر، کشور ما جزو آخرین کشورهایی است که پشه ها وارد آن شده اند و در 30 سال اخیر پشه ها به اکثر مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری و کشورهای همسایه سرایت کرده است. ایران از جمله ترکیه، گرجستان و امارات متحده عربی و پاکستان.
همزمان سلمان اسحقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، وضعیت خطرناک تب را اعلام کرد. دانگ در چابهار هشدار داد و اظهار داشت که تب دانگ این بیماری در چابهار به سرعت در حال گسترش است و تاکنون 400 نفر به این بیماری مبتلا شده اند. هستند و احتمال سرایت آن به سایر مناطق کشور نیز وجود دارد.
وی افزود: کنترل و مقابله با تب. دانگ خارج از مسئولیت انحصاری وزارت بهداشت است و نیازمند همکاری بین دستگاهی هستیم و لازم است شورای عالی سلامت به عنوان متولی پیشگیری از این بحران اقدامات مناسبی را در دستور کار قرار داده و برای کنترل آن چاره اندیشی کند. مشکل
اسحقی از وزرای نیرو، راه و شهرسازی و کشور خواست به این موضوع به طور جدی رسیدگی کنند و ادامه داد: فاضلاب و آب های راکد و آلوده یکی از عوامل موثر در شیوع تب است. دانگ در چابهار است و با توجه به اینکه روزانه بیش از 6 پرواز مستقیم به چابهار داریم، اگر راه حلی برای این مشکل اندیشیده نشود، شاهد شیوع تب خواهیم بود. دانگ در سایر مناطق کشور خواهیم بود.