افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 20 November , 2024
1

آیا افزایش قیمت خودرو در کارخانه تاثیری بر بازار دارد؟| روش های مختلف فروش دلیل آرامش بازار خودرو است

  • کد خبر : 438834
آیا افزایش قیمت خودرو در کارخانه تاثیری بر بازار دارد؟| روش های مختلف فروش دلیل آرامش بازار خودرو است

بازار؛ گروه خودرو: بازنگری قیمت خودروهای داخلی در این کارخانه، نگرانی‌هایی را درباره احتمال ایجاد «شوک جدید» در بازار خودرو افزایش داده است. این شوک معمولا زمانی اتفاق می افتد که سازنده با افت تیراژ و کاهش عرضه مواجه شود. با این حال، با افزایش قیمت خودرو در کارخانه ها و بهبود ساختار مالی صنعت […]

بازار؛ گروه خودرو: بازنگری قیمت خودروهای داخلی در این کارخانه، نگرانی‌هایی را درباره احتمال ایجاد «شوک جدید» در بازار خودرو افزایش داده است. این شوک معمولا زمانی اتفاق می افتد که سازنده با افت تیراژ و کاهش عرضه مواجه شود. با این حال، با افزایش قیمت خودرو در کارخانه ها و بهبود ساختار مالی صنعت خودرو، می توان انتظار داشت که تیراژ تولید و عرضه افزایش یابد و در نتیجه بازار خودرو آرام شود. عدم تدوین استراتژی برای صنعت خودرو و مداخله دولت در سیستم قیمت گذاری خودرو منجر به کنترل بازار توسط دلالان شده است و در نتیجه افزایش قیمت خودرو در کارخانه راه حلی “کوتاه مدت” برای کاهش قیمت است. نفوذ دلالان در این بازار

در کوتاه مدت، افزایش قیمت خودروهای کارخانه ای می تواند منجر به افزایش قیمت در بازار آزاد شود. از آنجایی که “انتظارات تورمی سود جویان و معامله گران” همزمان با اصلاح قیمت ها تقویت می شود، آنها سعی می کنند از این شرایط سوء استفاده کنند.

شوک به بازار خودرو؛ نتیجه هوش هیجانی یا افزایش قیمت؟

با افزایش 30 درصدی قیمت خودرو در کارخانه، برخی فعالان بازار از افزایش درصدی اندک قیمت انواع خودروهای داخلی خبر دادند. در این میان، بازار خودرو به شدت تحت تأثیر «هوش عاطفی» و واکنش‌های احساسی است. در کوتاه مدت، افزایش قیمت خودروهای کارخانه ای می تواند منجر به افزایش قیمت در بازار آزاد شود. چرا که همزمان با اصلاح قیمت ها «انتظارات تورمی سودجویان و معامله گران» تقویت می شود و سعی می کنند تا قبل از کاهش تقاضای کاذب در این بازار از این شرایط سوء استفاده کنند.

با توجه به اینکه انتظار می رود افزایش قیمت خودرو در بازار موجب تقویت ساختار مالی صنعت خودرو شود، در صورتی که تولیدکنندگان نتوانند عرضه به بازار را افزایش دهند؛ دلالان از کمبود عرضه و رشد تقاضا سوء استفاده کرده و در نتیجه رقابت برای کسب سود بیشتر، قیمت خودرو را افزایش خواهند داد. متأسفانه دلالان و دلالان بازار خودروهای داخلی را کنترل می کنند و در صورت عدم حمایت وزارت امنیت از «افزایش تولید و عرضه» می توانند انتظارات تورمی این بازار را تقویت کرده و موجب تداوم شوک قیمتی شوند. اگر وزارت حراست دولت چهاردهم بتواند روش‌های مختلف فروش را برای خودروسازان و حتی واردکنندگان فراهم کند، مولفه «ترس از گم شدن» در بازار خودرو از بین می‌رود و دسترسی مشتریان واقعی به خودروها با قیمت واقعی بهتر می‌شود. .

پس از کاهش «هوش عاطفی» در بازار خودرو، دلالان و سودجویان با چالش جدیدی روبرو خواهند شد: به عبارت دیگر، افزایش قیمت خودرو در کارخانه‌ها در «درازمدت» منجر به کاهش تراکنش خودروهای دلالان خواهد شد. سود

آیا قیمت کاهش می یابد؟

پس از کاهش “هوش عاطفی” در بازار خودرو، مسابقات اتومبیلرانی و سودجویان با چالش های جدیدی روبرو خواهند شد. به عبارت دیگر رشد قیمت خودرو در کارخانه ها در «درازمدت» کاهش سود واسطه گری را به دنبال خواهد داشت. رسیدگی اصلاح قیمت در ایران خودرو و سایپا باعث کاهش تقاضای کاذب در بازار آزاد می شود. البته باید توجه داشت که رشد قیمت خودرو در دو خودروساز بزرگ کشور نیز ممکن است باعث کاهش تقاضای جامعه برای خرید خودروهای صفر کیلومتر در بازار شود. در این شرایط سودجویان نمی توانند به راحتی خودروهایی را که خریداری کرده اند در بازار برای سود فوری بفروشند. در نتیجه افزایش قیمت های مذکور کاهش معاملات و یا رکود در بازار صفر کیلومتر خودروهای داخلی و زیان سودجویان را در پی خواهد داشت.

افزایش قیمت خودروهای ایران خودرو و سایپا در کارخانه باعث خروج سرمایه از دست رفته از بازار این محصولات می شود که می تواند بازارهای موازی و یا حتی معاملات خودروهای وارداتی و فرسوده را در بازار کشور تقویت کند. بنابراین دولت باید سیاست های حمایتی از جمله کاهش تعرفه واردات و تسهیل فرآیندهای مربوط به واردات خودرو اتخاذ کند تا قیمت بازار آزاد کاهش یابد و دلالان از بازار حذف شوند. این رویکرد می تواند فشار قیمت ها را کاهش دهد و رقابت را در بازار افزایش دهد.

کارشناسان صنعت خودرو معتقدند نظام قیمت گذاری دستوری باعث ایجاد شکاف 500 میلیارد تومانی از کارخانه تا بازار خودرو شده است که نه به نفع خودروساز، قطعه سازان، مشتریان و نه دولت بوده است.

حذف قیمت های اجباری

بررسی های «بازار» نشان می دهد که سال گذشته به دلیل رشد هزینه های تولید، اختلال در زنجیره تامین و کمبود چیپس، قیمت خودروهای ساخت آمریکا در این کارخانه 4.2 درصد افزایش یافت. همزمان تقاضا برای خرید خودروهای دست دوم و قیمت آنها 30 درصد افزایش یافت. بنابراین معاملات خودروهای صفر کیلومتر در بازار مذکور طی سال 2023 به سمت رکود پیش رفت.

پارامترهای اقتصادی و ساختار بازار خودرو آمریکا نسبت به بازار خودروهای داخلی تفاوت های زیادی دارد، اما اصلاح قیمت بر اساس تورم، نوسانات نرخ ارز و افزایش نهاده های تولید می تواند فعالیت سودجویان را کاهش دهد و بازار را هدایت کند. به سمت صلح

کارشناسان صنعت خودرو بر این باورند که نظام قیمت گذاری دستوری باعث ایجاد شکاف 500 میلیارد تومانی از کارخانه تا بازار خودرو شده است که به نفع خودروساز، قطعه ساز، مشتری و دولت نبوده است. بنابراین می توان انتظار داشت که دولت چهاردهم پس از دریافت نتایج مثبت از افزایش 30 درصدی قیمت خودرو، به سمت حذف «قیمت اجباری» حرکت کند و سیستم فروش را به دست تولیدکنندگان بسپارد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=438834

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.