به گزارش بازار، مهدی کوهی از ورود به مدار تولید پروژه PCI برای تزریق زغال سنگ پودری به کوره بلند این مجموعه عظیم صنعتی خبر داد و اظهار داشت: اجرای این طرح با هدف کاهش چشمگیر مصرف کک در سال های اخیر انجام می شود. توسط همکاران ما شروع شد اما به ظرفیت لازم برای عملیات خود نرسید.
وی افزود: طبق برنامه جامع زیست محیطی و با هماهنگی اداره کل محیط زیست استان اصفهان و با توجه به دغدغه های زیست محیطی استاندار محترم، پروژه PCI را در سال جاری وارد مدار تولید کردیم. امیدواریم با استفاده از پروژه هایی با هدف عدم آلودگی آب، خاک و هوا به حفظ محیط زیست تا حد امکان کمک کنیم.
مدیر کل ذوب آهن اصفهان تاکید کرد: ذوب آهن اصفهان در راستای تولید فولاد سبز گام برمی دارد و در این راه با خرید پساب از شهرهای مجاور و همچنین انتقال فاضلاب صنعتی به تصفیه خانه این مجتمع، بیشترین میزان را تامین می کند. آب مورد نیاز شما
وی ابراز امیدواری کرد: مجموعه اقداماتی که در کارخانه ذوب آهن اصفهان برای کاهش آلودگی و حفظ محیط زیست انجام می شود، موجب رضایتمندی مردم جامعه اطراف و استان شود.
معاون برنامه ریزی و توسعه و ناظر معاونت بهره برداری نیز بیان کرد: کک و زغال سنگ بخش مهمی از قیمت کل محصولات ذوب آهن را تشکیل می دهند، بنابراین به میزان مصرف این عناصر توجه ویژه ای شده است. در مدیریت کوره بلند استفاده از سوخت های کمکی مانند پودر زغال سنگ یکی از متداول ترین روش ها در جهان است. تا پیش از این گاز طبیعی به عنوان سوخت کمکی در ریخته گری آهن استفاده می شد و با قرار گرفتن کارگاه PCI در مدار تولید و تزریق پودر زغال سنگ، مصرف کک به حداقل ممکن رسید.
مهران قمی با ارائه آماری از این کاهش مصرف کک گفت: در ابتدای سال گذشته میزان مصرف کک تقریباً 580 کیلوگرم به ازای هر تن چدن بود و با مجموعه اقداماتی که در کارخانجات بزرگ ریخته گری آهن انجام شد. در مجموعه اصفهان این میزان به 460 کیلوگرم در تن افزایش یافت. هر تن ظرف یک ماه به شهریور رسید و در کوره بلند شماره 1 که تزریق غبار زغال سنگ از آنجا شروع شد، مصرف کک به 360 کیلوگرم در هر تن آهن مذاب رسید.
وی در پاسخ به این سوال که آیا راه اندازی این کارخانه موجب صرفه جویی ارزی و ریالی در سال می شود، گفت: میزان دقیق صرفه جویی بسته به عرضه کک از داخل یا خارج از کشور متفاوت است اما به طور کلی حدود 36 هزار تن در ماه است. در کوره بلند 1 و 2 و 3 مصرف زغال سنگ داریم که به نسبت کاهش مصرف باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود.
گازوئیل به عنوان سوخت در کوره بلند استفاده نمی شود.
این مسئول تاکید کرد: به هیچ وجه از سوخت گازوئیل در کوره بلندهای ذوب آهن استفاده نمی شود و در حال حاضر تنها گاز طبیعی و پودر زغال سنگ تنها سوخت کمکی در فرآیند تولید ذوب آهن است. نکته مهم این است که کوره بلند یکی از معدود تجهیزاتی در جهان است که می تواند همزمان از گاز طبیعی و زغال سنگ پودری استفاده کند، بنابراین به محض تامین مقدار مورد نیاز زغال سنگ پودر، اولین شروع فرآیند تزریق کربن پودر است. در کوره بلند شماره 3 و سپس کوره بلند شماره 2 نیز آغاز خواهد شد.
قمی خاطرنشان کرد: بر اساس محاسبات، تزریق پودر زغال سنگ و کاهش مصرف کک در دو کوره بلند دیگر از انتشار سالانه دو هزار تن گاز CO2 در جو جلوگیری کرده است.
شهرام گلی، مدیر کوره بلند ذوب آهن اصفهان، پروژه PCI را یکی از مهم ترین پروژه هایی دانست که در سال جاری به بهره برداری رسیده است و گفت: این پروژه با کاهش مصرف، نقش مهمی در کاهش هزینه تولید دارد یکی از مهمترین مواد اولیه از شهریور ماه سال جاری که این پروژه راه اندازی شد، مصرف زغال سنگ پودری در کوره بلند شماره یک از 4 تن در ساعت شروع شد و در نهایت پس از 20 روز به 10 تن در ساعت رسید که مصرف زغال سنگ پودری را به 120 کیلوگرم در ساعت رساند. تن چدن و کاهش مصرف 100 کیلوگرم کک در هر تن چدن. این امر کاهش قابل توجهی در قیمت نهایی محصول داشت و از سوی دیگر با کاهش 20 درصدی انتشار گازهای گلخانه ای نقش مهمی در حفظ محیط زیست دارد.
جلوگیری از افزایش مصرف کک در زمان محدودیت مصرف گاز طبیعی
در این خصوص منصور عباسی ناظر کوره بلند 1 گفت: با توجه به اهمیت تولید اقتصادی و سهم مهم کک در کل هزینه تولید چدن، کاهش نرخ مصرف کک یکی از اهداف اصلی کوره بلند بود. مدیریت فر کمبود جدی کک و زغال سنگ کک اهمیت کاهش مصرف کک را دوچندان کرد و از سوی دیگر با توجه به اختصاصی بودن تزریق گاز طبیعی، با شروع فصل سرما اهمیت تزریق پودر را افزایش داد. زغال سنگ افزایش یافته است.
وی دستاوردهای تزریق پودر زغال سنگ به کوره بلند شماره یک را اینگونه بیان کرد: کاهش مصرف کک به میزان 360 کیلوگرم در هر تن آهن مذاب، کاهش میزان سرباره تولید، افزایش تولید آهن مذاب، اجتناب از توقف کوره بلند برای جبران کمبود کک از افزایش مصرف کک در زمان محدودیت مصرف گاز طبیعی خودداری کنید.
ناظر کوره بلند 1 تصریح کرد: تزریق زغال سنگ پودر شده به کوره بلند 1 با سرعت 4 تن در ساعت آغاز شد و به تدریج در مدت یک ماه به 10 تن در ساعت معادل 120 کیلوگرم در هر تن آهن مذاب رسید. در ابتدای تزریق زغال سنگ باربری کوره بلند شماره 1 3.40 بود که اکنون به 4.23 می رسد. میزان مصرف کک کوره 1 در ابتدای تزریق پودر زغال سنگ 460 کیلوگرم بر تن آهن مذاب بوده و اکنون به 360 کیلوگرم در تن آهن مذاب رسیده است.