افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 19 November , 2024
0

نصب مکنده آب در مناطق بحرانی شهر اصفهان/آب باران با هدف مصالح

  • کد خبر : 438055
نصب مکنده آب در مناطق بحرانی شهر اصفهان/آب باران با هدف مصالح

به گزارش رکنا از اصفهان؛ مهدی بقایی در خصوص آمادگی شهرداری برای مقابله با بارندگی های شدید در فصول پاییز و زمستان و جاری شدن سیل در سطح شهر گفت: برای مقابله با این بحران ها تجهیزات کافی از جمله مکنده ها نیاز است که اخیرا تعداد آنها افزایش یافته و در شهر مستقر شده […]

به گزارش رکنا از اصفهان؛ مهدی بقایی در خصوص آمادگی شهرداری برای مقابله با بارندگی های شدید در فصول پاییز و زمستان و جاری شدن سیل در سطح شهر گفت: برای مقابله با این بحران ها تجهیزات کافی از جمله مکنده ها نیاز است که اخیرا تعداد آنها افزایش یافته و در شهر مستقر شده اند. مناطق بحرانی و به منظور تقویت زیرساخت های بحران، طرح های جدیدی برای ایجاد چهار پناهگاه بحران و بهبود تجهیزات مقابله با بحران از قبیل برف روب و سیستم های جلوگیری از انسداد مجاری آب در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در مجموع علیرغم پیشرفت های صورت گرفته، همچنان نیاز به تقویت زیرساخت ها و افزایش هماهنگی بین نهادهای مختلف وجود دارد و مدیریت بحران های طبیعی نیازمند رویکردهای علمی و عملی از پیش بینی های دقیق تا آمادگی و مدیریت شرایط در شهرهای مختلف است سطوح شامل یک منطقه است.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان مدیریت هوشمندانه و اصلاحات تدریجی در این زمینه را از اهمیت ویژه ای برشمرد و گفت: در آبان 1400 پس از بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب در استان اصفهان، نخستین گام ها برای رفع مشکلات برداشته شد. نقاط بحرانی شناسایی و از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) برای شناسایی 200 نقطه حساس در شهر اصفهان استفاده شد که این 200 نقطه بحرانی بر اساس تغییرات اقلیمی و بارندگی و هر بارندگی جدید به‌طور مستمر اصلاح و به روز شده‌اند شناسایی نقاط بحرانی بحران جدید است.

وی با بیان اینکه چهار مرحله اصلی برای پیشگیری از بحران شامل پیش بینی و پیشگیری، آماده سازی، مقابله و توانبخشی و بازسازی در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: این مراحل به صورت مستمر در مدیریت شهری دنبال می شود. به عنوان مثال، این اقدامات شامل تشکیل کارگروه های سیل و برگزاری جلسات منظم با سایر نهادهای شهری برای هماهنگی و ترویج اقدامات مقابله ای است.

بقایی خاطرنشان کرد: در سطح زیرساخت های شهری، توجه به شیب راه، الگوی آسفالت و ساختار چاه بر اساس پیش بینی های بارندگی در آینده می تواند به میزان قابل توجهی از وقوع سیلاب جلوگیری کند، اما تجهیزات کافی نیست. برای مقابله با تمامی بحران ها و در این راستا پیشنهاد احداث حداقل چهار پناهگاه بحران اعلام شده است.

طراحی هدایت آب باران به مواد با ۸۰ یک میلیارد تومان اعتبار در حال اجراست.

وی در خصوص اقدامات شهرداری در حوزه مدیریت پساب و حفظ فضای سبز شهر اصفهان اظهار داشت: در مدیریت فاضلاب سه مرحله اصلی تامین، تصفیه و توزیع و در حوزه تصفیه بالاست. سطح ضد عفونی مورد نیاز است. با استفاده از دانش بومی و توانمندی های شرکت های دانش بنیان محقق شده است. از طریق ازن و سایر فناوری های پیشرفته در اصفهان به دست آمده است.

و افزود: در حوزه توزیع طرح جامع فضای سبز در دستور کار قرار گرفته است که شامل دو رینگ (یک رینگ برای آب شرب و دیگری برای فاضلاب) می باشد. این حلقه ها امکان انتقال آب و فاضلاب را از یک نقطه به نقطه دیگر فراهم می کند. زیرساخت مهمی برای آینده محسوب می شود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان با بیان اینکه اصفهان یکی از شهرهایی است که زودتر از سایر مناطق وارد عرصه استفاده از پساب شده است، گفت: اصفهان با بحران خشکسالی زودرس مواجه بود و برای حفظ فضاهای سبز خود به آن توجه شد. به خصوص مهم است. علاوه بر این، بر خلاف برخی از شهرهایی که از سیستم‌های تصفیه محلی کوچک استفاده می‌کنند، اصفهان به دلیل تراکم جمعیت، تصفیه خانه‌های بزرگ‌تر و حلقه توزیع گسترده‌تری را طراحی کرده و پل فلزی رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت شهری اصفهان هیچ گاه از زاینده رود و سرشاخه های آن غافل نشده است، گفت: اصفهان برخلاف بسیاری از شهرهایی که رودخانه های خود را به خیابان یا پارکینگ تبدیل کرده اند، همچنان بر حفظ زاینده رود و استفاده از سرشاخه های آن تاکید دارد.

بقایی با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص برداشت آب های سطحی نیز تصریح کرد: در این زمینه استفاده از تحقیقات و مطالعات علمی بسیار حائز اهمیت است. به عنوان نمونه طرح استحصال آب های سطحی که توسط دانشگاه یزد در شش فاز اجرا شده است، نیازهای شهر اصفهان را در حوزه مدیریت آب های سطحی مورد بررسی قرار داده است و بر اساس این طرح، 16 هزار حلقه چاه جذبی و 375 کیلومتر کانال احداث می شود. برای حل بحران های آبی، موادی برای هدایت آب باران توصیه شده است.

وی خاطرنشان کرد: در همه آرا تاکید شده است که آب باران باید وارد مدیس شود چرا که با ورود این آب به مادیس آب خوبی به سفره های زیرزمینی شهر تزریق می شود. این طرح که نیاز به بودجه تقریبی هزار میلیارد تومانی دارد از امسال با اعتبار 80 میلیارد تومان اجرایی شده است.

اصفهان/بهمن راعی

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=438055

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.