به گزارش رکنا، محققان آمریکایی و چینی دریافته اند که میلیاردها سال پیش نیمه تاریک و مرموز ماه صحنه چندین فوران بوده است. آتشفشان بوده است
تجزیه و تحلیل نمونه هایی که چین به آنها سفر کرده است ماه این مجموعه شامل قطعاتی از بازالت است که قدمت آن به 4.2 میلیارد سال پیش میرسد. بازالت یک سنگ آتشفشانی است که پس از فوران یک آتشفشان تشکیل می شود.
نتایج این تحقیق روز جمعه 25 نوامبر در مجله Nature and Science منتشر شد.
اگرچه دانشمندان از وجود فعالیت های آتشفشانی در بخشی از ماه که رو به زمین است آگاه بودند، نیمه “تاریک” این کره از نظر بافت معدنی متفاوت است و هنوز کاوش نشده است.
جمع آوری نمونه های سنگ و خاک از سمت تاریک ماه ابتدا توسط فضاپیمای Chang’e-6 انجام شد و دو ماه به طول انجامید.
این ماموریت توسط کارشناسان آکادمی علوم چین هدایت شد و محققان از تاریخ گذاری رادیومتری برای تعیین سن این سنگ های آتشفشانی استفاده کردند.
Chang’e 6 اولین نمونه های سنگ و خاک را از سمت تاریک ماه به ارمغان آورد
نتیجه یکی از آزمایش ها نشان داد که یکی از آتشفشان ها تنها 2.83 میلیارد سال پیش ظاهر شد و “به طور شگفت انگیزی جدید” است. پدیده ای که در نیمه مرئی ماه رخ نداده است.
این اولین مطالعه زیست چینه شناسی نمونه های جمع آوری شده توسط فضاپیمای Chang’e 6 است و برای دانشمندان سیاره شناسی اهمیت زیادی خواهد داشت.
اگر چه طرف دیگر ماه به “سمت تاریک” معروف است، اما نور خورشید زیادی دریافت می کند، اما ما آن را نمی بینیم.
دلیل این پدیده این است که سرعت چرخش ماه به دور زمین تقریباً با سرعت چرخش زمین به دور خودش برابر است، یعنی همیشه یک طرف آن را می بینیم.
اولین عکس ها از سمت دور ماه در سال 1959 توسط فضاپیمای لونا 3 اتحاد جماهیر شوروی گرفته شد. کیفیت این تصاویر خوب نبود، اما ساکنان زمین را از آن سوی ماه نشان می دادند.