نایب رئیس سابق کمیسیون داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: احزاب زمانی می توانند نقش موثری داشته باشند که در ایام انتخابات نه تنها کرکره خود را بالا ببرند، بلکه در طول سال فعال و برنامه محور باشند.
محمدحسن آصفری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به نقش احزاب در عملکرد نظام اجرایی و سیاسی کشور، اظهار کرد: احزاب نقش مهم و تاثیرگذاری در پیشبرد اهداف و برنامه های دولت دارند. احزاب می توانند به مشارکت مردم کمک کنند. اگر احزاب درست عمل کنند، همیشه می توانند مردم را در صحنه نگه دارند و به پیشبرد اهداف دولتمردان کمک کنند. در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در کشور تنها یک حزب تشکیل شد که متأسفانه به دلایل مختلف منحل شد.
احزاب باید برای دولت ها و مجامعی که از آن حمایت می کنند برنامه داشته باشند.
وی تصریح کرد: همیشه در انتخابات های مختلف احزاب با معرفی کاندیداهای خود و کمک به روی کار آمدن گروهی از مردم را به قدرت می آورند و سپس می روند. احزاب به محض اینکه در مجلس یا در دولت ها کرسی به دست آوردند، ایده و برنامه زیادی برای ادامه نداشتند. هر کدام از احزاب اعم از اصولگرا و اصلاح طلب در این سال ها برای دولت ها و مجلس هایی که کرسی های خود را به دست آورده اند برنامه ای در زمینه های اقتصادی، عمرانی، سیاست خارجی یا فرهنگی و اجتماعی ارائه نکرده اند.
ادور نماینده شورای اسلامی مجلس تصریح کرد: احزاب قبل از انتخابات کرکره خود را بالا می برند، پس از پایان انتخابات و قدرت گرفتن، کرکره خود را پایین می آورند و به دنبال مطالبه گری نیستند. از سوی دیگر اگر احزاب برای نماینده یا دولتی که بر سر کار میگذارند برنامه داشته باشند، میتوانند مطالبهگر باشند و مردم در واقع به برنامهها و اهداف حزب رای دهند و دیگر شعارهای غیرقابل اجرا در میان مردم معنا و مفهومی نخواهد داشت.
احزاب باید با نگاه ملی کار کنند نه برای منافع شخصی
وی تاکید کرد: احزاب زمانی می توانند موثر باشند که نه تنها در زمان انتخابات فعال باشند، بلکه در طول سال ها فعال باشند و برنامه داشته باشند. احزاب باید دولت ها و پارلمان ها را در قبال برنامه های خود مسئول بدانند. احزاب باید ایده هایی را برای دولت ها و پارلمان ها توسعه دهند. دلیل اینکه احزاب نتوانسته اند در ایران به خوبی عمل کنند، با وجود اینکه قانون احزاب، کمیسیون اصل 10 حزب و زیرساخت های لازم برای فعالیت های حزبی و حتی گاهی اوقات دریافت بودجه را داریم، این است که افراد برجسته در احزاب به محض اینکه حزب آنها به قدرت می رسد، آنها موضع می گیرند و کرکره حزب را می بندند.
آصفری افزود: احزاب نتوانستند آنطور که باید از مردم کشورمان پیروی کنند. چون برنامه محور و ایده گرا نبودند. من معتقدم که نباید تنها برای منافع شخصی از حزب پیروی کرد. احزاب باید برای اهداف کشور و مردم تلاش کنند. تا زمانی که اینگونه باشد نمی توان از طرفین انتظار داشت. از نظر من با توجه به اینکه این دولت شعار وحدت ملی داده می تواند از احزاب استفاده کند. این دولت با این چشم انداز می تواند از برنامه های همه احزاب در حوزه های مختلف استفاده کند. اما اگر دولت فقط بخواهد با دادن مواضع و امتیاز برای جایگاه احزاب اقدام کند، نمی تواند منجر به کارآمدی، ایده پردازی و برنامه محوری احزاب در سطح کشور شود.
انتهای پیام