به گزارش خبرنگار مهر، امروز سه شنبه 8 آبان 1403 مصادف با سالروز تصویب قانون کار است. سمیه گلپوررئیس کانون عالی اتحادیه های کارگری ایران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: قانون کار به نوعی مبتنی بر دفاع از حقوق جامعه کار و تولید به ویژه برای کارگران تدوین شده است.
و افزود: در مركز احكام آن فرآیندهایی وجود دارد نشان می دهد که همه چیز بده مسائل مربوط به معیشت، درمان، قراردادها، ایمنی و سلامت سربازان جنگ اقتصادی یعنی کارگران و حتی اینکه آیا آنها با کارفرما یا محل کار خود اختلاف دارند یا خیر، باید در چارچوب خاصی رصد شود. در واقع این فرآیند باید ضامن دفاع قانونی و سمت راست از جامعه ستمدیده طبقه کارگر بودن.
وی تاکید کرد: شاید بسیاری از قوانین در این زمینه برای اجرا و نظارت صحیح نیاز به کنترل جدی تری داشته باشند.
وی ادامه داد: در فضایی هستیم که به نام سال کبیسه تولید مزین شده است. ساخته شده است به دستور مقام معظم رهبری هاپ تولید باید با مشارکت مردم باشد. این بیان بیانگر این است که نیروی انسانی یعنی مردم با مشارکت آنها. هاپ تولید را سرلوحه کار قرار دهید.
گلپور وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: نیروی انسانی که باید در طول تاریخ جستجو شود تا شغل مناسبی پیدا کند و با خیال راحت در آن شغل خوب کار کند و امرار معاش خود را تامین کند، زیرا تا زمانی که شرایط قانون کار در کارگاه ها وجود دارد حداقل حمایت ها را انجام دهند. توسط قانون کار مورد نیاز است. شخص او این کار را انجام می دهد و در ظاهر همه شرایط مطابق خواسته است، با وجود بیکاری، فرد میل به فضا دارد. مولد نشان نمی دهد این سوال امکان پذیر است تفکر و پاسخ به قانون کار و عدم نظارت کافی بر اجرای آن برمی گردد.
نقض سه جانبه گرایی در اولین جلسه شورای عالی کار
رئیس کانون عالی اتحادیه های کارگری ایران با اشاره به ماده 41 قانون کار ادامه داد: در این ماده قانونی رسماً و به صراحت مقرر شده است که معیشت کارگر در شورای عالی کار یعنی حداقل دستمزد کارگر باید مطابق با نرخ تورم و سبد کالاهای اساسی باشد. این را شورای عالی کار باید با سه جانبه گرایی تشکیل دهد.
وی گلایه کرد: ما در شورای عالی کار در تنها جلسه ای که در سال 1403 پس از 8 ماه تشکیل شد، سه جانبه گرایی را زیر پا گذاشتیم. واضح است نقض آزادی بیان سازمان ها در عنوان انجام دهید ما خواسته های کرامت را می بینیم. در واقع دو تشکل بزرگ کارگری با این ادبیات به این شورا دعوت نشدند که در ماده 167 قانون کار نقصی وجود دارد و هنوز اصلاح نشده است. بنابراین، همه شرکای اجتماعی دعوت نشدند.
گلپور وی گفت: این بهانه ای بدتر از گناه این است که شورایی که طبق قانون باید هر ماه برای رفع مشکلات جامعه کارگری و مسائل آن و همچنین مشکلات جامعه کارگری و تولیدی تشکیل جلسه دهد. 8 ماه به تأخیر افتاده و زمانی که وزارتخانه همه شرکای اجتماعی را دعوت نکرده و البته پاسخگو نیست، اجرا خواهد شد.
وزارت کار مسئول نیست
وی گفت: در این زمینه نامه های متعددی به رئیس شورا و وزیر کار به وزارت کار ارسال شد اما پاسخی به شریک اجتماعی در قالب نامه نگرفتیم. در مورد دعوت از شرکای اجتماعی خود چطور؟
این فعال جامعه کارگری در ادامه سخنان خود به معیشت کارگران اشاره کرد و گفت: در نتیجه چنین فضای سیاسی و تصمیم گیری از طرف شورای عالی کار قرار است از حقوق کارگران دفاع کنیم. کارگران و می گویند کارگاه و کارخانه ای که حقوق کارگرش را 10 میلیون تومان تعیین می کند تا این میزان می خواهد فعال باشد. فقط مورد نیاز برای یک هفته شما را تامین می کند، عملا هیچ فایده ای برای شما ندارد. تحت قانون در یک کارخانه کار کنید. کارخانه ای که کار تولید و در مقابل تحریم ها او از نظر سیاسی و اقتصادی محکم می ایستد و به عنوان سرباز جنگ اقتصادی فداکاری می کند.
و افزود: چرا کارگر به دلیل اینکه موظف به تامین معاش خانواده است، قبول نمی کند در صنایع و شرکت های تولیدی کار کند؟ در عین حال پوشاک و از همه مهمتر مسکن برایشان فراهم می کند.
رئیس کانون عالی اتحادیه های کارگری ایران یادآور شد: بیش از 70 درصد هزینه های کارگری اگر بیشتر نباشد، زیرا در پایتخت این رقم 80 درصد است، به سمت مسکن می رود و فرد را به بن بست می کشاند. حالا با مقدار اندکی که باقی مانده چقدر می توانید زندگی کنید؟ بنابراین مجبور شد به سمت مشاغل دیگر مانند واسطه گری، بازرگانی و … است. غیر رسمی تر برو جایی داشته باش هاپ بدون تولید
گفت: حیف کارخانه هایی که باز شده اند. اما چون نیروی انسانی ندارند دچار مشکل می شوند.
گلپور وی اعلام کرد: در ادامه راه حل چند پیشنهاد کارفرمایان چیست؟
آیا خارجی ها جایگزین کارگران ایرانی می شوند؟
این فعال جامعه پرتلاش در ادامه سخنان خود خطاب به شهروندان گفت خارجی وی در کشور خاطرنشان کرد و گفت: در فضای حاکم بر تولید در 4 تا 5 سال اخیر رشد فزاینده ای در حضور غیرقانونی شهروندان کشورهای همسایه مشاهده می شود که کارفرمایان در برخی از کارگاه ها از آنها استفاده می کنند. کارخانه ها .
وی تصریح کرد: حضور غیرقانونی این اتباع همچنان بلاتکلیف است و زمانی که مسئولان ما معتقد به سرکوب هستند برنامه ای برای حل مشکل کارگران ایرانی وجود ندارد. حقوق و دستمزد وجود دارد، ما آنها را نداریم.
چرا نیروی کار کار غیرمولد را ترجیح می دهد؟
گلپور وی با تاکید بر اینکه دولت باید نقش شرکتی را کنار بگذارد و به جایی برسد که کار را به بخش خصوصی و مردم بسپارد، گفت: فقط مانند یک تسهیل کننده از نظر تولید، سرمایه گذاری و توسعه محیط کار، تولید و اقتصاد باید حضور داشته باشد نه سرمایه. انتقال.
گفت: دولت تا شرکت باشد بده و سرمایه انتقال ببینید و همانطور که یک تاجر بزرگ به خود می بالد، ما حقوق متناسب با شرایط اقتصادی کشور را برای کارگرانی که یک قلب و قطعا دوست دارند در کارخانه هایی با استانداردهای ملی و بین المللی کار کنند و کرامت انسانی را در آنها فراهم کنند تا در فضاهای غیررسمی; اما تا زمانی که شرایط قانونی در این شرکت های تولیدی مناسب نباشد و کار با بیکاری تفاوتی نداشته باشد، نیروی کار مجبور شد می توانید این فضا را ترک کنید.
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران گفت: اگر کارفرمایان و دولت به دنبال این هستند، به دلیل عدم اراده کارگران ایرانی و به دلیل امرار معاش و جستجوی مشاغل دیگر، تشکل های رسمی و غیر رسمی کارگران ایرانی در این فضا فعال هستند. شونده بزرگترین ظلم برای نیروی کار ایرانی است. این احترام نرو سمت راست و حقوق نیروی ایرانی به جای اینکه با برنامه ریزی های غلط موضوع دستمزد را که به صراحت در ماده ۴۱ قانون کار به آن اشاره شده است، حل کنیم، نقش کمرنگ کارگر ایرانی را کمتر کاهش دهیم.