رئیس جمهور با اشاره به اینکه بدون استدلال و مستند نمی توان مشکلات کشور را به مردم تحمیل کرد، گفت: رویکرد مدیریتی دولت مبتنی بر مستندسازی بهترین روش ها، بر اساس تجربیات بین المللی دنیا و الگوبرداری از دانشمندان اثبات شده است.
مسعود بیزیکیان پیش از ظهر دوشنبه با «اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران» دیدار و به بررسی دغدغه ها و پیشنهادات آنها پرداخت.
رئیس جمهور با حضور اعضای شورای مرکزی این حزب 30 ساله، دیدار با احزاب، جناح ها و جریان های سیاسی کشور را فرصت مغتنمی برای وی دانست.
پزشکان اقدامات انجام شده در دولت را از ابتدا در راستای شعارها یعنی لزوم تشکیل حکومت وحدت ملی، با گفت و گو و انسجام ملی و پرهیز از دعوا دانستند و گفتند: امروز برای برای اولین بار در دولت یک استاندار کرد برای استان کردستان، یک استاندار عرب برای خوزستان و یک استاندار بلوچ برای استان سیستان و بلوچستان داریم. این امر جز با حمایت مقام معظم رهبری و ایجاد همدلی با سایر نهادها و سازمان ها میسر نشد.
رئیس جمهور با اشاره به سخنان یکی از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی درباره انتظارات جامعه برای ارتقای کیفیت اینترنت و رفع فیلترها در کشور، گفت: به دیدگاه مشترکی در بین رهبران در این زمینه رسیده ایم. اینترنت و رفع فیلترها و به دنبال رفع مشکلات در این زمینه هستیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نگاه و زبان مشترک زمینه ساز ایجاد وحدت و انسجام در کشور خواهد بود، گفت: خطبه 216 نهج البلاغه بر اساس کلام حضرت امیرالمومنین(ع) به تبیین حقوق مردم در رابطه پرداخته است. با دولت و دولت با مردم. همانطور که معظم له فرمودند باید عدالت را در جامعه اجرا کنیم و از دعوا و درگیری پرهیز کنیم.
دکتری با تشریح نقش احزاب در کشور بر لزوم داشتن سیاست واحد در راستای عدالت و همچنین برنامه های روشن به ویژه در حوزه های آموزشی، بهداشتی و اقتصادی تاکید کرد و گفت: اگر فردی وارد یک تشکل حزبی شود باید به وضوح بداند و باور داشته باشد که از چه چیزی می خواهد دفاع کند و در نهایت از آن برای خدمت به مردم استفاده کند.
رئیس جمهور با محکوم کردن نگاه برخی از مردم به کالامحور گفت: به نظر من سلامت بازار نیست، زندگی مردم تجارت نیست و نمی توانم انسان را کالا بدانم.
پزشکان ضمن احترام به مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی، نقش و خدمات ایشان را در انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران بی ادبی خواندند و اظهار داشتند: معتقدم مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در این انقلاب فردی استثنایی بود و شاید اسلام اسلامی از این قبیل بود. جمهوری بدون او قابل تعریف نیست. هیچ کس بی گناه نیست، اما انکار نقش و خدمات آنها بی ادبی است.
رئیس جمهور با بیان اینکه رویکرد دولت در مدیریت کشور مبتنی بر «مدیریت مبتنی بر شواهد» خواهد بود، تصریح کرد: اگر بتوانیم از الگوی مدیریتی بر اساس اسنادی که بهترین روش را بر اساس استانداردهای جهانی در اختیار ما قرار می دهد، استفاده خواهیم کرد. از جهان تجربیات و مدل های علمی اثبات شده نشان می دهد که اگر عمل کنیم – حتی اگر با نظر شخصی ما همخوانی نداشته باشد – و سپس این رویکرد را به همه مشکلات کشور تعمیم دهیم، می توانیم بر مشکلات فائق آییم.
دکتر مزیکیان با تاکید بر اینکه صداقت با مردم رمز حل مشکلات کشور است، گفت: حل مشکلات آینده کشور در گرو ایجاد مقبولیت اجتماعی در مردم و جامعه است. قبل از هر مداخله ای باید صادقانه با مردم صحبت کنیم و استدلال های علمی خود را با آنها در میان بگذاریم تا بتوانیم به یک زبان و دیدگاه مشترک برسیم. مقبولیت اجتماعی قطعاً بر اساس مستندات، شواهد و با کمک دانشگاهیان، احزاب و رسانه ها محقق می شود. با تحمیل جامعه نمی توان مشکلات را تحلیل کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه راه اعتمادسازی در مردم با آشتی و گفت وگو هموار می شود، گفت: اگر حرفی خلاف حق باشد و از زبان من بیرون بیاید، باید ظلم باشد. باید با افرادی که به زبان درست صحبت می کنند صحبت کنیم تا بتوانیم یکدیگر را بپذیریم و مشکلات کشور را با هم حل کنیم.
دکتر مزیکیان در بخشی دیگر از سخنان خود با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی در اوایل دولت چهاردهم تلاش می کرد از شکل گیری جریانی در مسیر آشتی جلوگیری کند، گفت: معتقدم صهیونیست ها عمدا اقدام به ترور کردند. شهید اسماعیل هنیه در کشور تلاش کردند تا اجماع و همدلی حاصل از برگزاری انتخابات را مخدوش کرده و از ایجاد وحدت و وفاق در جامعه جلوگیری کنند. بعد از ترور شهید هانیه سعی کردند مردم را برای دعوا و درگیری با هم متحد کنند اما وقتی موفق نشدند خودشان وارد عمل شدند.
در ابتدای این جلسه 8 نفر از اعضای شورای مرکزی «حزب کارگزاران سازندگی ایران» به نمایندگی از حاضرین به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند.
گزارشی از فعالیت های این حزب از تاسیس تا کنون، رسیدگی به مشکلات زندانیان سیاسی کشور بر اساس قوانین موجود، مروری بر سند چشم انداز کشور و برنامه های اصلی توسعه، ارائه برنامه های پیشنهادی به دولت در روستاها. . سیاست خارجی، ارائه راهکار برای حل مشکلات اقتصادی، لزوم تجدید قوا و نوسازی دولت و استفاده از حامیان دولت در دستگاه اجرایی کشور، رفع فیلترها، پیگیری لایحه خشونت علیه زنان توسط دولت ، تشکیل احزاب و پیشنهاد تشکیل کارگروه حزبی برای بررسی تحول نظام انتخاباتی. بر اساس نظام حزبی، ضرورت احیای نظام ویران شده تکنوکراسی کشور و اهمیت حسابداری مناصب سیاسی در دولت و جداسازی آن از سمت های فنی و اقتصادی از مهم ترین گفتگوهای حاضران در جلسه بود.
همچنین در پایان این جلسه دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران با بیان اینکه حزب کارگزاران سازندگی متعهد به منافع ملی است و موفقیت دولت چهاردهم را یک ضرورت می داند، پیشنهاد کرد این حزب در موقعیت نظارت، نظارت و مشاوره آن، با تهیه گزارش های فصلی هر چه بیشتر و بهتر دولت کمک کند، می توان به موفقیت دست یافت.