افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 18 November , 2024
0

لزوم ایجاد منطقه ای عاری از سلاح های کشتار جمعی

  • کد خبر : 437374
لزوم ایجاد منطقه ای عاری از سلاح های کشتار جمعی

آفتاب نیوز: امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی در پنجمین اجلاس کنفرانس ایجاد منطقه خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای و سایر سلاح های کشتار جمعی افزود: مایه تاسف است که اسرائیلی ها مخالفت غیرقانونی رژیم با درخواست‌های بین‌المللی مستمر برای ایجاد منطقه‌ای […]

آفتاب نیوز:

امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی در پنجمین اجلاس کنفرانس ایجاد منطقه خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای و سایر سلاح های کشتار جمعی افزود: مایه تاسف است که اسرائیلی ها مخالفت غیرقانونی رژیم با درخواست‌های بین‌المللی مستمر برای ایجاد منطقه‌ای عاری از سلاح‌های کشتار جمعی در خاورمیانه، که توسط ایران در سال 1974 پیشنهاد شد، برای دهه‌ها ادامه داشته است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد گفت: رژیم اسرائیل با سیاسی کردن این ابتکار سعی در پنهان کردن دلیل واقعی مخالفت خود با ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های کشتار جمعی دارد: حفاظت از سلاح‌های خود. کشتار جمعی با فرار از هرگونه تعهد الزام آور.»

اروانی تصریح کرد: اقدامات رژیم اسرائیل از جمله اقدامات تروریستی و خرابکاری علیه برنامه های غیر نظامی و علمی هسته ای در منطقه و همچنین اظهارات نخست وزیر این رژیم مبنی بر “تهدید معتبر هسته ای علیه ایران” در هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد. در 22 سپتامبر 2023، و پیشنهاد وزیر اسرائیل برای استفاده از سلاح هسته ای در نوار غزه، مستلزم مداخله فوری نهادهای بین المللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل متحد و آژانس بین المللی انرژی اتمی است.

سفیر ایران تاکید کرد: ما این اقدامات غیرقانونی و غیرمسئولانه را قویا محکوم می کنیم و بر خطر ناشی از وجود سلاح های کشتار جمعی در دست چنین رژیم نامشروعی تاکید می کنیم. این اقدامات بر نیاز فوری به ایجاد یک منطقه عاری از سلاح‌های کشتار جمعی در منطقه، به عنوان گامی حیاتی برای پرداختن به قابلیت‌های تسلیحات کشتار جمعی رژیم اسرائیل و خلاصی منطقه از این سلاح‌های تهدیدآمیز تأکید می‌کند.

متن کامل سخنرانی امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در پنجمین اجلاس کنفرانس ایجاد منطقه ای عاری از سلاح های هسته ای و سایر سلاح های جمعی در خاورمیانه. تخریب روز دوشنبه 18 نوامبر 2024 به وقت محلی نیویورک به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

آقای رئیس جمهور

در ابتدا انتخاب جنابعالی را به ریاست این نشست کنفرانس ایجاد منطقه عاری از سلاح های هسته ای و سایر سلاح های کشتار جمعی در خاورمیانه تبریک می گویم. با رهبری شایسته جنابعالی امیدواریم این جلسه با موفقیت برگزار شود.

همچنین می‌خواهم از لیبی به خاطر رهبری مؤثرش در چهارمین نشست کنفرانس تشکر کنم.

آقای رئیس جمهور

سناریوی کنونی جهانی، به ویژه جنگ نسل کشی رژیم اسرائیل در غزه در یک سال گذشته و تجاوز آشکار این رژیم به دیگر کشورهای منطقه، بر ضرورت فوری ایجاد منطقه ای عاری از هرگونه سلاح های کشتار جمعی در خاورمیانه تاکید دارد. دلیل ایجاد چنین منطقه ای هرگز اینقدر مرتبط و فوری نبوده است.

آقای رئیس جمهور

در سطح بین‌المللی، شاهد یک مسابقه تسلیحات هسته‌ای نگران‌کننده و بی‌سابقه مایه نگرانی عمیق است. کشورهای دارای تسلیحات هسته ای نه تنها برای چندین دهه به تعهدات و تعهدات خود در زمینه خلع سلاح عمل نکرده اند، بلکه به دنبال مدرن سازی و ارتقاء زرادخانه های هسته ای خود بوده اند و به توافقات اشتراک گذاری تسلیحات هسته ای پرداخته اند که مستقیماً با تعهدات آنها در خصوص عدم خلع سلاح در تضاد است.

مایه تاسف است که توازن اصول اساسی مندرج در معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) به نفع اولویت بیش از حد اصل عدم اشاعه تغییر یافته است، در حالی که اصول استفاده صلح آمیز و خلع سلاح بی دقت بوده است برخی از کشورها از این عدم توازن اساسی برای اتخاذ سیاست‌ها و اقدامات نادرست، از جمله اقدامات اجباری یک‌جانبه (UCM) استفاده کرده‌اند که به‌طور غیرقانونی منافع قانونی و قانونی کشورهای غیرهسته‌ای را به خطر انداخته است.

در سطح منطقه ای، رژیم اسرائیل با حمایت دولت آمریکا به انباشت سلاح های کشتار جمعی بدون اینکه عضو هیچ گونه معاهده الزام آور بین المللی خلع سلاح یا مشمول هیچ مکانیسم نظارتی یا راستی آزمایی باشد، ادامه می دهد.

متأسفانه، مخالفت غیرقانونی رژیم اسرائیل با درخواست‌های بین‌المللی مداوم برای ایجاد منطقه‌ای عاری از سلاح‌های کشتار جمعی در خاورمیانه، پیشنهادی ایران در سال 1974، برای دهه‌ها ادامه داشته است.

رژیم اسرائیل با سیاسی کردن این ابتکار سعی دارد دلیل واقعی مخالفت خود با ایجاد منطقه عاری از سلاح های کشتار جمعی را پنهان کند: حفاظت از برنامه تسلیحات کشتار جمعی خود با طفره رفتن از هرگونه تعهد الزام آور قانونی.

اقدامات رژیم اسرائیل از جمله اقدامات تروریستی و خرابکاری علیه برنامه های غیرنظامی و علمی هسته ای خود در منطقه و همچنین اعلام نخست وزیر این رژیم مبنی بر “تهدید هسته ای معتبر علیه ایران” در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد. در 22 سپتامبر 2023 و پیشنهاد یک وزیر اسرائیلی خواستار مداخله فوری نهادهای بین المللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل و آژانس بین المللی انرژی اتمی برای استفاده از سلاح هسته ای در نوار غزه است.

ما این اقدامات غیرقانونی و غیرمسئولانه را به شدت محکوم می کنیم و بر خطر وجود سلاح های کشتار جمعی در دست چنین رژیم نامشروعی تاکید می کنیم. این اقدامات بر نیاز فوری به ایجاد یک منطقه عاری از سلاح‌های کشتار جمعی در منطقه، به عنوان گامی حیاتی برای پرداختن به قابلیت‌های تسلیحات کشتار جمعی رژیم اسرائیل و خلاصی منطقه از این سلاح‌های تهدیدآمیز تأکید می‌کند.

آقای رئیس جمهور

از آنجایی که پنج سال از آغاز این کنفرانس می گذرد، لازم است جلسات گذشته و آتی کنفرانس و کمیته کاری آن تحلیل شود تا جهت گیری کلی آن تقویت شود. در این زمینه چند نکته را متذکر می شوم:

1. کنفرانس تنها ابتکاری است که چارچوب جامعی را فراهم می کند که در آن همه کشورهای خاورمیانه مایل به مشارکت در بحث های مرتبط با موضوع حساس امنیت ملی هستند، در حالی که سایر سازوکارهای موجود فقط دارای دامنه زیر منطقه ای هستند. بنابراین لازم است کنفرانس با مشارکت سازنده همه اعضا و ناظران دعوت شده تقویت شود.

2. موفقیت، پایداری و اعتبار کنفرانس تا زمانی که رژیم اسرائیل از شرکت خودداری کند و ایالات متحده با عدم شرکت از این موضع حمایت کند، در خطر خواهد بود. این موضوع باید در همایش مورد بررسی جدی قرار گیرد و راهکارهای مختلفی برای رفع این موانع در نظر گرفته شود.

3. یکی از دستاوردهای کلیدی کنفرانس تاکید بر لزوم الحاق سریع اسرائیل به معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) و تسلیم سریع تاسیسات هسته ای این کشور به توافقنامه پادمان جامع آژانس بین المللی انرژی اتمی است. برای ایجاد این پیشرفت، کنفرانس باید بر ضرورت خلع سلاح واقعی قبل از ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته‌ای تاکید کند و به یاد داشته باشد که پیوستن رژیم اسرائیل به NPT به عنوان یک کشور غیرهسته‌ای باید اولین گام به سوی یک منطقه عاری از سلاح باشد. منطقه کشتار جمعی در خاورمیانه در این زمینه، لازم است رژیم اسرائیل به کنوانسیون های شیمیایی (CWC) و سلاح های بیولوژیکی (BWC) پایبند باشد.

4. با توجه به فقدان مکانیسم توافق شده در آژانس بین المللی انرژی اتمی برای نظارت بر انهدام سلاح های هسته ای، بحث های بیشتر با حضور کارشناسان فنی آژانس و کشورهای عضو در کمیته کاری برای تدوین یک رویکرد موثر ضروری است.

5. کنفرانس باید رویکردی جامع داشته باشد و اطمینان حاصل کند که سلاح های شیمیایی و بیولوژیکی مورد غفلت قرار نمی گیرند، به ویژه با توجه به عدم وجود مکانیزم راستی آزمایی در کنوانسیون سلاح های بیولوژیکی (BWC). در این راستا، پیشنهاد می کنیم در جلسات آتی کنفرانس و در کمیته کاری، بحث های موضوعی به ابعاد شیمیایی و بیولوژیکی منطقه خاورمیانه عاری از سلاح های کشتار جمعی اختصاص یابد.

6. دامنه کنفرانس و بحث های کمیته کاری باید به سلاح های هسته ای، شیمیایی و بیولوژیکی محدود شود. وارد کردن موضوعات مورد توافق یا بحث برانگیز در این فرآیند می تواند غیرمولد باشد و انگیزه را کاهش دهد.

7. اعضای کنفرانس لزوم تضمین حق مسلم استفاده صلح آمیز از فناوری های هسته ای، شیمیایی و بیولوژیکی را بدون محدودیت تشخیص داده اند. جلسات آتی کنفرانس نه تنها باید این حق را تأیید کند، بلکه باید مکانیسم های اجرایی خاصی را برای محافظت از حقوق کشورهای عضو در برابر هرگونه مانع، از جمله اقدامات اجباری یکجانبه (UCM) ایجاد کند.

8. کنفرانس و جلسات کمیته کاری آتی می تواند امکان ایجاد یک چارچوب همکاری صلح آمیز هسته ای را برای ارتقای صلح و همکاری در منطقه بررسی کند. این می تواند شامل ایجاد یک کنسرسیوم تولید سوخت بین کشورهای دارای نیروگاه های هسته ای باشد که شفافیت، اعتماد و منابع مشترک را به نفع همه طرف های درگیر ارتقا دهد.

9. استفاده از تجربیات ارزشمند سایر معاهدات منطقه ای اهمیت مشارکت مستمر و پایدار با این سازمان ها را برجسته می کند. جلسات آتی کمیته کاری می تواند زمان بیشتری را به بحث و تبادل نظر عمیق با نمایندگان سایر مناطق عاری از سلاح هسته ای اختصاص دهد.

10. کشورهای دارای سلاح هسته ای غربی که به عنوان ناظر در این کنفرانس شرکت می کنند، نباید از فرصت تعامل با کشورهای منطقه در زمینه ایجاد منطقه عاری از سلاح های کشتار جمعی در خاورمیانه استفاده کرده و ادعاهای بی اساس علیه اعضای این کنفرانس داشته باشند. کنفرانس این رفتار باید در جلسات آتی متوقف شود و در صورت تداوم کنفرانس اقدام مقتضی انجام دهد. این کشورها باید بر مسئولیت اصلی خود در چارچوب کنفرانس تمرکز کنند: مذاکره در مورد تضمین های امنیتی منفی برای کشورهای منطقه.

11. بحث های ما در این کنفرانس باید به اتخاذ مواضع هماهنگ توسط اعضای آن در سایر انجمن های مرتبط منجر شود. به عنوان مثال، تهدید هسته ای رژیم اسرائیل علیه ایران، مانند تهدید هسته ای آن علیه غزه، شایسته محکومیت کشورهای عضو کنفرانس است.

12. با توجه به اهمیت مشارکت طرف های ذیربط از کشورهای عضو کنفرانس در دستیابی به هدف نهایی، برگزاری رویدادهای منطقه ای با حضور احزاب مختلف نظامی و غیرنظامی ابتکاری ارزشمند است. تشویق مشارکت داوطلبانه از هر کشور در منطقه، فراتر از کشور میزبان، حمایت و مشارکت این بخش ها را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد و به انتشار اطلاعات، افزایش آگاهی و بهبود اثربخشی کلی کنفرانس کمک می کند. در این راستا از دولت قطر برای برگزاری یک نشست منطقه ای پربار تشکر می کنیم.

13. از نظر ساختاری، هم کنفرانس و هم جلسات کمیته کاری آن مؤثر بوده است. کمیته کاری بحث های ارزشمندی را با حضور کارشناسان تسهیل کرده است. بنابراین نیازی به ایجاد هیچ سازمان جدیدی نیست.

آقای رئیس جمهور

ایران متعهد است به تعهدات بین‌المللی خود، از جمله تعهدات خود ذیل توافقنامه پادمان جامع (CSA) عمل کند و در عین حال از منافع ملی خود مطابق با قوانین بین‌المللی محافظت کند.

در پایان، ایران متعهد به مشارکت فعال در موفقیت این کنفرانس برای دستیابی به هدف خود که ارتقای امنیت منطقه‌ای در خاورمیانه و مناطق فرعی آن از جمله خلیج فارس است، باقی خواهد ماند.

متشکرم

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=437374

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.