اطلاع رسانی کند شهروندی آنلاینپوستر انیمیشن «شنگول و منگول» در حالی فاش شد که این فیلم 9 آبان اکران می شود. «شنگول و منگول» ساخته کیانوش و فرزاد دالوند و تهیه کنندگی داریوش دالوند و سارا امامی است. این فیلم پیش از این در سی و ششمین جشنواره کودک و نوجوان به نمایش درآمد و پروانه طلایی بهترین کارگردانی جشنواره را دریافت کرد. این فیلم اقتباسی از داستان باستانی شانگول و مغول است و داستان سه بز کوچک را روایت می کند که می خواهند صلح را در شهر حیوانات برقرار کنند. فیلمنامه این فیلم توسط کیانوش دالوند و با حضور نویسندگان آمریکایی و کانادایی نوشته شده است.
این انیمیشن با دوبله انگلیسی توسط صداپیشگان هالیوود در لس آنجلس منتشر شده است. علاوه بر این، در سینمای چین آن را به عنوان “کونگ فو گول” می شناسند. شنگول و منگول در ایران توسط این صداپیشه ها دوبله شده اند: محمدرضا علیمردانی (مدیر دوبلاژ)، هوتن شکیبا، حامد عنقی، هومن حاجی عبدالهی، بهنوش بختیاری، هادی کاظمی، مجید آقا کریمی، آشا محرابی، شوکت حجت، سمانه پاکدل، کامران. تفتی، هدی بازوند، مریم بابایی، محمدامین عشقی، علی موکلیان، مرتضی مکرمی و مهنوش. گلزاریان
این انیمیشن به جشنواره فیلم برلین نیز رسید و در جشنواره هایی مانند ساندنس، ورشو، کنیا، قاهره، گوا و شارجه نیز شرکت کرد و برنده سه جایزه بهترین انیمیشن، بهترین فیلمنامه و بهترین صدا در جشنواره برلین شد دیپلم افتخار بخش بین المللی جشنواره فیلم کودکان ساندنس.
درباره سازندگان
کیانوش دالوند از سال 1355 کار انیمیشن را آغاز کرد و به غیر از شنگول و منگول دو انیمیشن رستم و سهراب و ناسور و فیلم روزی که حسنی مرد شد را کارگردانی کرد و فیلمنامه آنها را نیز نوشت. پویانمایی ناصر درباره نبرد کربلا به عنوان اثر برگزیده جشنواره نجف انتخاب شد و همچنین نامزد بهترین انیمیشن سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر شد.
نصور داستان زندگی عبیدالله بن حر یکی از اهالی کوفه است که حسین بن علی را دعوت کرد تا به کوفه بیاید و چون شنید که لشکر در حال نزدیک شدن به کوفه است برای اجتناب از رویارویی با حسین از این شهر خارج شد. ناگهان آن را پیدا کرد. و دست قرمز به سینه اش می خورد. در واقع ماجرا از آنجا شروع می شود که قیس بن مالک عبیدالله بن حر را به همراه یکی از لشکریان یزید دستگیر می کند و داستان خود را بازگو می کند و توبه می کند.
کورش دالوند پیش از این انیمیشن رستم و سهراب را به همراه کیانوش دالوند کارگردانی کرده بود. این فیلم در سال 1370 ساخته شده و داستان رستم و سهراب به گونه ای دیگر روایت می شود. در اینجا در جنگ رستم و سهراب، رستم پسرش سهراب را می شناسد و او را نمی کشد.