به گزارش رکنا، محمدجواد ظریف وی در نشست ارائه کتاب «توئیتر سیاست» با بیان اینکه به عنوان یک فعال توئیتر بسیار مورد «رفتار» قرار گرفتم و شاهد ادبیات نامناسبی بودم، اما می خواهم از فواید آن صحبت کنم، اظهار داشت: یکی از دلایل شکل گیری این فضا در توییتر فیلتر شدن آن است، می دانم. البته، به عنوان قربانی توییتر، باید تاکید کنم که بسیاری از مواردی که از ادبیات نامناسب استفاده می شود، از حساب های کاربری جعلی و ناشناس است. البته این فضا فضای مکالمه نیست بلکه فضای انتقال پیام است. شما نمی توانید انتظار یک مکالمه 280 کاراکتری را داشته باشید.
وی افزود: گفت و گو قطعا به بسترهای دیگری نیاز دارد اما متاسفانه برای برخی این فضا به محلی برای پروژه گرفتن و کسب درآمد تبدیل شده است که جای تاسف دارد.
معاون راهبردی رئیس جمهور یادآور شد: امروز ارتباطات مرز نمی شناسد و توییتر یکی از آن فضاهای انتقال احساسات و اطلاعات است که انتقال آن دیگر در دنیا مرزی ندارد. این را بدانیم و بپذیریم که اگر توییتر نبود، بسیاری از مردم جهان متوجه فاجعه و جنایتی که اسرائیل در غزه مرتکب شده است، نمی شدند. البته رسانه هایی مانند الجزیره نیز در این زمینه نقش داشته اند.
ظریف تاکید کرد: توییتر انحصار رسانه را شکست. رسانه های عمومی بین المللی موظف به دنبال کردن توییتر هستند. اگر خبری در توییتر منتشر شود و این رسانه ها آن خبر را منعکس نکنند، آبروی آن رسانه ها خدشه دار می شود.
وی ادامه داد: در عصر امروز مردم فعال هستند نه فقط دولت ها و رسانه ها و این اتفاق بسیار مهمی است. در دنیای امروز مردم فعال هستند و دولت ها نمی خواهند ما این حرف ها و فعالیت ها را بشنویم.
معاون راهبردی رئیس جمهور گفت: دولت ها در حاکمیت خود بسیار بخیل هستند و حاضر نیستند آن را با کسی در میان بگذارند اما امروز مردم در توئیتر فعال هستند و این امکان بسیار مهمی است.
ظریف با اشاره به خاطره ای از انتشار توئیتی به زبان انگلیسی در جریان مذاکرات برای پرهیز از اقدام رسانه ای وزیر امور خارجه آمریکا و تاثیر مثبت این اقدام، گفت: توییتر به ما این امکان را می دهد که توانایی های گسترده طرف مقابل را خنثی کنیم. با حداقل قابلیت ها».
و ادامه داد: توییتر امکان تماس فوری را فراهم می کند و به عنوان مثال می توان لحظه ای از جنگ جلوگیری کرد. زمانی که یک پهپاد آمریکایی را در آبهای خلیج فارس در مرز خود منهدم کردیم، آمریکا مدعی شد که این اتفاق در آبهای بینالمللی رخ داده است و من با قرار دادن نقشهای دستکش در توییتر حمله آمریکاییها را خنثی کردم. اقدامی که پمپئو را چنان خشمگین کرد که گفت ظریف نقاشی های کودکانه را توییت می کند، اما همین نقشه بچه ها مانع از جنگ شد.
معاون راهبردی رئیس جمهور نیز در بخشی دیگر از سخنان خود تصریح کرد: درست است که توییتر کوتاه است و اجازه گفت و گو را نمی دهد، اما آنی است و بلافاصله پیام را مخابره می کند.
وی همچنین با اشاره به معایب توییتر تصریح کرد: اولین ایراد توییتر مختصر بودن پیام هایی است که می توان روی آن گذاشت. توییتر جایی برای توضیح مواضع نیست. در دنیای امروز یکی از بحث های مهم ارتباط که شناخت مخاطب است بی ربط است زیرا نمی توان مخاطب را انتخاب کرد. یعنی اگر در مسجد صحبت کنید، انگار در میخانه صحبت کرده اید!
ظریف تصریح کرد: نمی شود در توییتر به ایرانی ها و خارجی ها همین را گفت. دیگر نمی توان سر مردم کلاه گذاشت و حتی اگر هر حرفی را به هر زبانی مانند انگلیسی، عربی، عبری و غیره بنویسید، باز هم همه می توانند آن توییت را با امکانات ترجمه موجود در توییتر بخوانند. به همین دلیل است که همه باید مراقب صحبت های خود باشند.
وی یادآور شد: در توییتر با شهروندان آمریکایی، دوستداران مقاومت و ملیت ها صحبت می کنید و با حامیان و مخالفان جریان های مختلف، واکنش گروه های مختلف را دریافت می کنید.
معاون راهبردی رئیس جمهور یادآور شد: امروز آخرین مراحل را برای انتشار پیامی خطاب به یهودیان جهان انجام می دادم که در ترجمه آن کلمات نادرستی را دیدم. گفته می شود در صورت انتشار می تواند واکنش روزنامه کیهان را برای افشای تفاوت واژه فارسی و ترجمه آن برانگیزد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که دیپلماسی ایران و آمریکا در چهار سال آینده در توییتر چگونه خواهد بود، گفت: میتوانم بگویم در چهار سال آینده توئیتهای زیادی درباره روابط ایران و ایران خواهید دید. ایالات متحده توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده.
ظریف در ادامه پاسخ خود با خنده گفت: البته نمی دانم اینجا چه کسی قرار است جواب شما را بدهد. فردا قراره منو ببرن بیرون!