افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
0

دستیابی ایران به فناوری اکتشاف در عمق بیش از 2000 متری دریا

  • کد خبر : 436171
دستیابی ایران به فناوری اکتشاف در عمق بیش از 2000 متری دریا

به گزارش بازار به نقل از پژوهشکده ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، مرتضی توکلی ماهیت فعالیت های دریایی را مستلزم تحقیق و عملیات برای سنجش شاخص های مختلف در دریا دانست و گفت: تحقیقات دریایی در دریاهای جنوب و شمال انجام شود. این پژوهشکده با توجه به مأموریت خود، با اجرای برنامه‌هایی در زمینه‌های […]

به گزارش بازار به نقل از پژوهشکده ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، مرتضی توکلی ماهیت فعالیت های دریایی را مستلزم تحقیق و عملیات برای سنجش شاخص های مختلف در دریا دانست و گفت: تحقیقات دریایی در دریاهای جنوب و شمال انجام شود. این پژوهشکده با توجه به مأموریت خود، با اجرای برنامه‌هایی در زمینه‌های تحقیقاتی، فناوری، آموزشی، ترویج علوم دریایی، تحقیقات، به نیازهای ملی و بین‌المللی در زمینه اقیانوس‌شناسی و علوم جوی پاسخ می‌دهد. . خدمات سیاسی و علمی

و افزود: این پژوهشکده به عنوان حوزه علمی توسعه دریامحور، متناسب با رسالت خود، تمام تلاش خود را برای دستیابی به محورهایی که افق برنامه را روشن می کند، به کار گرفته است.

توکلی تصریح کرد: توسعه و اقتصاد دریانوردی موضوعی فرابخشی است و نهادهای مختلفی در اجرای قطعات آن دخیل هستند. اگر 10 تا 20 درصد از توان نهادهای ذیربط به پیشبرد برنامه های توسعه دریا محور در قالب یک بسته مشترک و واحد اختصاص یابد، دستیابی و دسترسی به نتایج ملموس آسان تر خواهد شد.

وی در ادامه تصریح کرد: آنچه که می‌توان در این حوزه خلأ اساسی به حساب آورد، نبود سازمان فرابخشی اقیانوس‌ها و دریاها است که بتواند به یکپارچه‌سازی سیاست‌ها، پرهیز از تکرار و ایجاد اهداف برنامه‌محور مشترک کمک کند. همانطور که مقام معظم رهبری تاکید کردند، بخش اقتصاد دریایی ظرفیتی برای رشد اقتصادی دارد که ظرفیت اقتصاد زمینی را دو برابر می کند.

توکلی معتقد است: هزینه حمل و نقل دریایی بسیار کمتر از زمینی است. کشاورزی دریایی و محصولات دریایی می تواند امنیت غذایی ما را تامین کند و از نظر انرژی کمک زیادی به کشور کند. و همچنین در حوزه دارو و فرآورده های دارویی و گردشگری تاثیرگذار بوده و به اقتصاد کشور کمک کند.

رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی مدیریت فرابخشی و پیشروی در توسعه دریامحور را مورد تاکید قرار داد و در ادامه بر ضرورت ساماندهی و حاکمیت فرابخشی تاکید کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه 5800 کیلومتر مرز دریایی داریم، گردشگری دریایی مهم و دارای اولویت است. جزایر خوبی در خلیج فارس وجود دارد که برخی از آنها جزو سرمایه های ژئوپلیتیکی کشور به شمار می روند که تنها با گردشگری دریایی می توان اهمیت ملی آنها را برجسته و نمایان کرد. در حوزه میراث زیر آب، تمدنی غنی در سیراف، بوشهر، بندرعباس و… داریم.

لزوم تخصیص بودجه کافی برای ماموریت های تحقیقاتی

توکلی گفت: پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی بودجه زیادی دریافت می کند. بنابراین قدرت مانور سازمانی وجود ندارد و به سختی می توان توجیه کرد که نهادهای مسئول هزینه های پژوهشی مربوط به مأموریت های پژوهشگاه را دریافت می کنند و صرفاً هزینه های جاری به عنوان بودجه در نظر گرفته می شود.

وی توانمندی های مرکز تحقیقات را بالا توصیف کرد و افزود: در ابتدای سال جاری در عمق 2120 متری، ظرفیتی که تنها 14 کشور دنیا از آن برخوردارند، مطالعه انجام دادیم که این توانایی بسیار حیاتی است؛ زیرا ما دستگاه مورد نظر را در کشور خود تولید کرده و تجربه و دانش ویژه آن را کسب کرده ایم.

رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت: این مرکز تحقیقاتی می تواند بر اساس تقاضای سایر نهادها، توانمندی های خود را گسترش داده و رشد دهد. امکان استفاده از کارشناسان پژوهشگاه و خارج از پژوهشکده برای کار به صورت جمعی و کمک به ارتقای ظرفیت وجود دارد. علاوه بر این، در زمینه ربات های زیر آب (ROV) می توانیم اقدامات مهمی داشته باشیم، اما نیاز به حمایت داریم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=436171

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.