اظهارات حسین سلاح ورزی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در آستانه نشست شورای عالی نظارت بر اتاق مطرح شده است. طبق آخرین اطلاعات «اکوایران»، فردا شنبه ۱۴ مرداد شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی ایران به ایرادات انتخابات هیات رئیسه اتاق ایران خواهد پرداخت. البته این جلسه قرار بود، ۷ مرداد برگزار شود. اما شب قبل از برگزاری نشست اعلام شد، این جلسه برگزار نخواهد شد. روز شنبه ۷ مرداد علیرضا پیمان پاک دبیر این شورا به «اکوایران» گفت: این جلسه به دلیل حضور وزیر صمت در مجلس لغو شده است و جلسه آتی دوشنبه برگزار خواهد شد.
اما این نشست روز دوشنبه نهم مرداد هم برگزار نشد. در مورد علت عدم برگزاری جلسه کسی پاسخگو نبود. فقط همان زمان مجددا گفته شد، جلسه آتی روز شنبه ۱۴ مرداد برگزار خواهد شد. جلسهای که تاکنون یعنی غروب روز جمعه ۱۳ مرداد مشخص نشده، مجددا به بهانهای کنسل میشود و یا در نهایت جلسه برگزار میشود و پرنده انتخابات دور دهم بسته میشود.
جلسهای که در واکنش به برگزاری آن دو هفته پیش هم، سلاح ورز اعلام کرده بود: نگرانی در مورد برگزاری آن ندارد. او این اظهارات را در اول نشست خبریاش اعلام کرد. طبق اعلام اتاق ایران، سلاح ورزی اخیرا هم در نشست مجازی «بازی سه سر باخت» در کلاب در مورد انتخابات اتاق و حاشیههای آن سخن گفته است.
تاکنون نامه رد صلاحیت دریافت نکردهام
در این نشست مجازی رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به فضاسازیها علیه انتخابات هیات رئیسه دهم اتاق ایران اعلام کرد: بر اساس آییننامه، در انتخابات هیات نمایندگان اگر کاندیداها اعتراضی داشته باشند، مطابق برنامه زمانبندی به هیاتهای نظارت ارجاع شده و اگر قانع نشوند در مرحله بعد به انجمن نظارت و اگر بازهم قانع نشدند به شورای عالی نظارت بهعنوان عالیترین رکن اتاق ارجاع خواهند شد.
سلاحورزی با اشاره به روند برگزاری انتخابات هیات رئیسه دوره دهم اتاق ایران، گفت: با بررسیهای حقوقی و مکاتبات مختلفی که انجمن نظارت در روز ۲۷ خرداد انجام داد به این نتیجه رسید که هر ۴۰ کاندیدا (ازجمله اینجانب) میتوانند در انتخابات شرکت کنند؛ چراکه انجمن پاسخی از مرجع ذیصلاح تعیینشده در آییننامه دریافت نکرده و این امر بازهم بر اساس آییننامه بهمنزله موافقت است.
سلاحورزی با بیان اینکه با اجازه قانونی انجمن نظارت و مطابق با آئیننامه در روز انتخابات اعلام کاندیداتوری کردم، گفت: این انجمن بهعنوان مرجع قانونی نظارت بر انتخابات اگر تشخیص میداد که من نمیتوانم کاندیدا شوم، میتوانست نام مرا از میان کاندیداها حذف کرده و یا آرای مربوط به من را شمارش نکند.
او تأکید کرد: انجمن نظارت بعد از پایان انتخابات، اسناد صحت انتخابات را صورتجلسه کرده و یک نسخه از آن را جهت اطلاع برای شورای عالی ارسال کرد و نتیجه آنهم در روزنامه رسمی چاپ و منتشر شد.
سلاحورزی افزود: با قاطعیت میگویم الآن که بیش از ۴۰ روز از انتخابات گذشته است، هیچ نامه رسمی مبنی بر رد صلاحیت از مرجعی ذیصلاح که در آییننامه انتخابات اتاق تعریف شده دریافت نکردم؛ لذا خودم را رد صلاحیت شده نمیدانم.
در کنارهگیری درنگ نمیکنم
سلاحورزی با تأکید بر اینکه ما شأن و جایگاه تقابل با قانون، دستگاه نظارت و دولت را نداریم گفت: هیچ اتفاق غیرقانونی در انتخابات وجود نداشته و صحت انتخابات بارها توسط انجمن نظارت و رئیس آن اعلام شده است. درعینحال اگر مرجع قانونی یا قضایی اعلام کند حضورم بهعنوان رئیس اتاق ایران غیرقانونی است، شک نکنید که یک ثانیه هم درنگ نخواهم کرد و بهعنوان عضو هیات نمایندگان در چهار سال آینده در خدمت اتاق و بخش خصوصی خواهم بود.
رئیس اتاق ایران افزود:، اما اگر عدهای بخواهند، صرفاً به این دلیل که کسی را نمیپسندند از طریق روشهای فراقانونی و فشارهای رسانهای مرا مجبور به کنارهگیری کنند، قاطعانه میگویم هرگز چنین اتفاقی نخواهد افتاد؛ چراکه تن به باجدهی و فشار نمیدهم.
او تأکید کرد: از طرف اینجانب یا اتاق ایران هیچگونه تلاشی برای مقابله با دستگاه نظارتی و دولت وجود ندارد و آنچه هست صرفاً احترام به رأی اعضای هیات نمایندگان و انجمن نظارت و اجرای «مر» قانون است؛ بااینحال اگر مرجع قانونی یا قضایی حکم بدهد این انتخابات منطبق با قانون نبوده و حضور من غیرقانونی است با کمال خضوع کنارهگیری خواهم کرد.
نه برانداز هستم و نه فاسد
سلاحورزی با اشاره به انواع سناریوهای ساختهشده برای تحتفشار گذاشتن رئیس اتاق ایران، گفت: یک سناریو این بود که من را بهعنوان چهره سیاسی تندرو و حامی براندازان معرفی کرده و بر اساس آن افکار عمومی و احساسات عدهای را تحت تأثیر قرار داده و از این طریق با اعمال فشار، بخشی از دستگاههای حاکمیتی را مجاب کنند که من حامی براندازی هستم و از این طریق فشار را ادامه دهند.
رئیس اتاق ایران ادامه داد:، اما وقتی دریافتند که این سناریوها به نسخهای نخنما تبدیل شده، لذا گفتند اگر چهره فاسدی از من به نمایش بگذارند افکار عمومی با آنان همراهی کرده و بخش خصوصی هم دچار تردید خواهد شد.
برنامه پروژهبگیران چه بود؟
رئیس اتاق بازرگانی ایران با ابراز تأسف از انتشار انواع دروغپردازیها حتی در رسانههای رسمی کشور، ازجمله اینکه «سلاحورزی» چند کارخانه و ماشینآلات آن را بالا کشیده و از رانت استفاده کرده، اظهار داشت: همه این ادعاها از اساس دروغ و کذب محض بود و هیچگونه رابطه سهامداری یا هرگونه رابطه دیگری را با هیچیک از این کارخانهها نداشته و ندارم؛ البته دروغپردازان هم هرگز سندی را برای اثبات این ادعاهای کذب خود ارائه نکردند.
سلاحورزی افزود: در نتیجه پروژهبگیران دستبهکار شدند و در طول ۴۰ روز گذشته بیش از هزار توییت فقط توسط یک نفر با محتوای تکراری و بدون سند منتشر شد. در این رابطه همه آنها را به خدا واگذار میکنم، چون بهجز خداوند کسی را ندارم و به هیچ جریانی وابسته نیستم.
هیچ نوع محکومیت مالی و غیرمالی ندارم
رئیس اتاق ایران برای چندمین بار اعلام کرد که هرگز هیچگونه محکومیتی مبنی بر فساد مالی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نداشتهام. او افزود: برخی از این افراد به تحقیق و تفحص که جز حقوق اصلی نمایندگان محترم مجلس است، اشاره میکنند؛ درحالیکه بیش از ۱۵ ماه است که تحقیق و تفحص در اتاق شروع شده و اتاق نیز همکاری حداکثری را برای اجرای دقیق این تحقیق و تفحص داشته و خواهد داشت.
سلاح ورزی تأکید کرد: من از ۲۸ خرداد رئیس اتاق ایران هستم و پیش از آنهم در اتاق ایران، عضو هیات رئیسه بودم و مقام مالی نداشتم؛ بنابراین اگر نقدی به عملکرد و ایرادی در گذشته اتاق وجود داشته باشد از ظرفیت آن برای بهبود عملکرد اتاق استفاده میکنیم.
دینامیت زیر اتاق
سلاحورزی با تأکید بر اینکه اتاق بازرگانی بهعنوان نهاد مدنی باید نقدپذیر باشد، گفت: من بهعنوان عضو اتاق حتماً ایراد و اشکال دارم و به عملکرد اتاق نیز نقدهایی وارد است. از نظر صرف بودجه در مواردی تصمیم درستی گرفته نشده و مکانیسم بودجهریزی در اتاق ایران و شهرستانها نیاز به بازبینی دارد.
او با تأکید بر ضرورت شفافیت بیشتر در اتاق، افزود: اگر نقدی به دولتها مبنی بر فقدان انضباط مالی داریم ابتدا باید خودمان پرچمدار انضباط مالی و شفافیت باشیم و حتماً در این جهت تلاش میکنیم.
رئیس اتاق ایران ادامه داد: نقد عملکرد اتاق را پذیرا هستیم و دست کسانی که در جهت ارتقا جایگاه بخش خصوصی، اتاق را نقد میکنند میفشاریم. اما همانطور که در نظام سیاسی انتقاد حق شهروندان است و موظفیم در مقابل براندازی و تجزیهطلبی بایستیم در اتاق هم باید به این جمعبندی برسیم که در خانه بخش خصوصی اعتراض و انتقاد را به روی چشم بگذاریم، اما باید با تمام وجود مقابل تفکری که میخواهد زیر اتاق دینامیت بگذارد و در پی تجزیه و از بین بردن اتاق است، میایستیم.