چهل و یکمین جلسه علنی مجلس در حالی برگزار شد که نمایندگان با یک فوریت بررسی قانون اصلاح قانون انتصاب افراد در مشاغل حساس مخالفت کردند و مقرر شد این لایحه طبق روال گذشته در کمیسیون اجتماعی بررسی شود.
خبرگزاری میزان – صبح امروز یکشنبه ششم آبان ماه چهل و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی با حضور بیش از دو سوم نمایندگان به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس شورای اسلامی برگزار شد.
مجید روح الله متفکر زاد عضو هیأت رئیسه مجلس با ارائه دستور کار امروز مجلس گفت: گزارش کمیسیون داخلی کشور و شوراها درباره یک فوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده (32) قانون انتخابات شورای اسلامی، ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در خصوص طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور (در اعمال ماده (137) قانون آیین نامه داخلی مجلس، گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد: طرح فهرست قوانین و احکام غیر معتبر در حوزه تجارت و گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی. جنبه های حقوقی: نمایندگان در حال بررسی پیش نویس فهرست تصویب نامه های غیر معتبر قانونی و همچنین بررسی فوری لایحه اصلاح قانون انتصاب افراد در مشاغل حساس هستند.
پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، جلسه علنی مجلس رسما آغاز شد.
مخالفت نمایندگان با کلیات طرح کاهش مهلت معرفی نامزدها در انتخابات میان دوره ای مجلس
نمایندگان در جلسه علنی امروز با گزارش کمیسیون و شوراهای امور داخلی کشور. در خصوص طرح یک فوریتی الحاق یک تبصره به ماده 32 قانون انتخابات شورای اسلامی، با 115 رأی موافق، 129 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 259 نماینده حاضر در جلسه مخالفت کردند.
رئیس سازمان انرژی اتمی به کمیسیون امنیت ملی می رود
بعداً محمدباقر قالیباف در پاسخ به اظهار نظر علی خزریان در مورد سفر گروسی به تهران و بازدید از سایت هسته ای فردو و نطنز، گفت: آقای اسلامی امروز به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می آید و در مورد آن صحبت خواهد کرد سفر گروسی به مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی. خود را معرفی می کنند.
مخالفت مجلس با بررسی فوری لایحه اصلاح قانون انتصاب افراد در مناصب حساس
به همین ترتیب، نمایندگان در جلسه عمومی با یک درخواست فوری در مورد لایحه اصلاح قانون انتصاب افراد به مشاغل حساس آنها با 38 رای موافق، 207 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 256 نماینده حاضر در جلسه مخالفت کردند.
لازم به ذکر است در جریان بررسی این درخواست، مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور به عنوان متقاضی رسیدگی فوری به لایحه مذکور گفت: یکی از شروط انتصاب افراد در پست های حساس می باشد. عدم تابعیت مضاعف برای خود شخص، همسر و فرزندانش. از آنجایی که این قید مطلق است، برای دستگاه های مختلف مشکلاتی ایجاد کرده است.
انصاری اضافه کرد: پیشنهاد دولت این بود که تابعیت فرد شرط قطعی باشد و داشتن تابعیت همسر و فرزندان به طور مطلق ممنوع نباشد، اما دولت 3 گزینه و پیشنهاد دیگر دارد که در صورت رای نمایندگان، سوال، امکان پیشنهاد آنها وجود دارد. از جمله این پیشنهادات این است که در صورت نیاز و داشتن تابعیت فرزند یا همسر فرد، این موارد در کمیته ویژه بررسی شود. گزینه دیگر این است که در صورت بروز شرایط اضطراری با پیشنهاد اداره مربوطه و تایید رئیس اداره به فرد مراجعه شود.
در پی مخالفت نمایندگان با درخواست بازنگری فوری در قانون اصلاح قانون انتصاب افراد در پست های حساس، رئیس شورای اسلامی با بیان اینکه موضوع انتصاب افراد در پست های حساس در شورای عالی مطرح شده است. انقلاب فرهنگی گفت: با توجه به مخالفت نمایندگان با یک فوریت، این لایحه طبق روال گذشته در کمیسیون اجتماعی بررسی می شود.
وی ادامه داد: البته این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و از زمانی که رای گیری شد، من صراحتاً می گویم، بحث در مورد اقدامات قانونی و غیرقانونی بود و طبیعتاً این مجلس با رفتارهای غیرقانونی مانند برخورد می کند. این
قالیباف تصریح کرد: موضوع اصلی درباره سفرا، افراد تحت تکفل، اساتید دانشگاه و افرادی است که در خارج از کشور مأموریت انجام می دهند و با توجه به مخالفت نمایندگان با فوریت این موضوع، طبق عادت لایحه مذکور در کمیسیون اجتماعی بررسی می شود.
مراکز استانی با 200 هزار نفر جمعیت یک نماینده در شورای ولایتی خواهند داشت.
همچنین نمایندگان مجلس آنها تصمیم گرفتند که مراکز استانی با جمعیت 200000 نفر در شورای ولایتی نماینده داشته باشند.
نمایندگان در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران، ماده 10 این طرح را با 194 رأی موافق، 8 رأی موافق، تصویب کردند. رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 254 نماینده حاضر در اتاق.
ماده 10- ماده (11) قانون به شرح زیر اصلاح میشود:
الف- عبارت «و شهرهای بیش از 200 هزار نفر جمعیت و مرکز استان» پس از عبارت «شهرهای تابعه» اضافه می شود و عبارت «شورای شهر» با عبارت «شورای اسلامی مربوطه» اصلاح می شود. و در پایان مقاله عبارت “به عنوان شهرستان مرکزی” اگر استان بیش از 200 هزار نفر جمعیت داشته باشد، یک نماینده در شورای استان خواهد داشت. اضافه می شود
ب- عبارت «نظر» جایگزین عبارت «نظر 1» می شود و همچنین در تبصره 1 عبارت «اعضا کمتر از پنج نفر هستند» به عبارت «یک استان کمتر از پنج شهر دارد» و کلمه «شورا» پس از آن جایگزین می شود. عبارت «در هر صورت» اضافه میشود، همچنین عبارت «و اگر استان فقط یک شهر داشته باشد، اعضای شورای استان همان اعضای شورای استان خواهند بود».
یک اصلاحیه در ماده 11 وجود دارد. شورای استان از نمایندگان منتخب شوراهای شهرها و شهرهای تابعه با جمعیت بیش از 200 هزار نفر و مرکز استان تشکیل می شود که در مرحله اول با اکثریت مطلق آرا انتخاب و معرفی شدند. در دوم مرحله با اکثریت نسبی اعضای شورای اسلامی مربوطه. اگر مرکز این ولایت بیش از 200 هزار تن جمعیت داشته باشد، یک نماینده در شورای ولایتی خواهد داشت.
تبصره: تعداد اعضای شورای استان حداقل پنج نفر می باشد. در صورتی که اعضا کمتر از پنج نفر باشند، کمبود تعداد اعضای شورای استان تا پنج نفر به نسبت جمعیت توسط شوراهای شهر مربوطه تامین می شود. در هر صورت، هر شورای شهر نباید بیش از دو نماینده در شورای استان داشته باشد.
جلسه بعدی شورای اسلامی به روز سه شنبه 8 آبان ماه موکول شد.
/ انتهای پیام