افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
1

ما ایرانی هستیم لطفا با ما تماس بگیرید / سه ماه حبس برای رانندگان کامیون ایرانی در شرایط غیرانسانی در گمرک اسلام قلعه افغانستان + فیلم و عکس

  • کد خبر : 435323
ما ایرانی هستیم لطفا با ما تماس بگیرید / سه ماه حبس برای رانندگان کامیون ایرانی در شرایط غیرانسانی در گمرک اسلام قلعه افغانستان + فیلم و عکس

به گزارش رکنا، رانندگان کامیون ایرانیانی که 3 ماه است در گمرک اسلام قلعه گیر افتاده اند می گویند مسئولان بلاتکلیف و بی دقت هستند. این رانندگان سه ماه است که در شرایط سخت و بی دفاع در افغانستان به سر می برند. آنها با دردناکی از مسئولان التماس می کنند و دعا می کنند […]

به گزارش رکنا، رانندگان کامیون ایرانیانی که 3 ماه است در گمرک اسلام قلعه گیر افتاده اند می گویند مسئولان بلاتکلیف و بی دقت هستند. این رانندگان سه ماه است که در شرایط سخت و بی دفاع در افغانستان به سر می برند. آنها با دردناکی از مسئولان التماس می کنند و دعا می کنند که صدای آنها شنیده شود تا از این وضعیت اسفبار نجات پیدا کنند.

من یک جانباز هستم، کسی نمی تواند به ما کمک کند.

یکی از رانندگان کامیون جانباز هشت ساله جنگ ایران و عراق به خبرنگار رکنا گفت: مشکلات زیادی داریم. سه ماه است که گازوئیل را از سلیمانیه عراق به افغانستان بارگیری کرده ایم و الان دقیقا دو ماه است که در افغانستان هستیم. کسی جواب ما را نمی دهد من پیرمردی 60 ساله هستم که نیمی از عمر و جوانی ام را در مناطق جنگی گذراندم و در زندان های عراق شکنجه شدم و الان با همه سازمان ها تماس می گیرم، هیچکس جواب نمی دهد و شماره صاحب بار را نداریم.

وی با بیان اینکه گرفتار شده بودیم، گفت: حدود 6 سال در مسیر تفتان – پاکستان کار می کردم و از آنجایی که بارگیری در آنجا قطع شد و به دلیل بیکاری برای اولین بار این مسیر را بارگیری کردم و گرفتار شدم. و معلوم نیست خدای ما چه کسی را نجات می دهد

این راننده با بیان اینکه هیچکس نمی تواند به ما کمک کند، تصریح کرد: حدود 500 خودرو به اینجا آمدند و تعدادی از آنها تخلیه و 60 خودرو به ایران بازگردانده شد، اما می گویند بار بقیه خودروها بی کیفیت است. نه اجازه می دهند بار را خالی کنیم و نه اجازه می دهند برگردیم. عده ای ماشین هایشان را رها کردند و رفتند و بعضی ها هنوز اینجا هستند و حدود 100 ماشین اینجا گیر کرده اند. ما و موترهایمان در حال حاضر در پارکینگ اسلام قلعه در افغانستان توقیف شده ایم. جایی که حمام و حمام نیست و مجبوریم داخل ماشین بخوابیم. مقامات افغان هیچ پاسخی نمی دهند. میخوام برم سفارت ایران شاید نتیجه بگیرم.

آیا ما شهروند ایران هستیم؟ نمیدونی ما اینجا چیکار میکنیم! لطفا کاری انجام دهید

یکی دیگر از راننده های کامیون به خبرنگار رکنا گفت: بعد از 3 ماه بلاتکلیفی هیچکس جوابگوی ما نیست. من یک سوال دارم آیا ما شهروند ایران هستیم؟ این مهم است که مسئولان از خود بپرسند چرا این خودروها که سه ماه است از مرز ایران به افغانستان می روند، هنوز برنگشته اند؟ آیا مسئولان از خود می پرسند که سرنوشت این خودروها چه شد؟ آیا حداقل امکانات برای رانندگان این خودروهایی که از ایران به افغانستان ترانزیت کرده و بار را حمل می کنند وجود دارد؟ آیا حمام و غذا برای خوردن وجود دارد؟

وی با بیان اینکه نمی دانند وضعیت ما در اینجا چگونه است، گفت: هیچکس زبان ما را نمی داند و از همه مسئولانی که می پرسیم، فقط می گویند صبر کنید و باید از بالا پاسخ داده شود. سوال ما این است: چه زمانی پاسخ از بالا خواهد آمد؟ سه ماه گذشت. پرداخت ماشین من 85 میلیون توکن در ماه است. تماس های طلبکاران تایر. مالک تماس می گیرد. ما هیچ منبع درآمد دیگری نداریم. هیچکس به فکر ما نیست اگر صدای ما به جایی رسید، دعا می کنم که ما را برگردانید یا بارمان را خالی کنید تا برگردیم. به خدا قسم بچه هایم هر وقت زنگ می زنند فقط گریه می کنند. مسئولین خودشان را جای ما گذاشتند، می توانند حتی یک روز اینجا دوام بیاورند؟ ما برای این کشور ارز وارد می کنیم و هر جا می رویم ریال خرج می کنیم. ما ایرانی هستیم کسی را پیدا کنید که به فکر ما باشد.

    سه ماه بلاتکلیفی رانندگان کامیون ایرانی در گمرک اسلام قلعه افغانستان

نماینده ما آقای آخوندزاده هم اکنون در مکه است اما کاری برای ما انجام نمی دهد.

این راننده در ادامه گفت: تاجر و شرکت ایرانی تمام مدارک ما را در مرز مریوان امضا کردند و به عراق فرستادند. ما با شرکت عراقی طرف نیستیم، با شرکت ایرانی طرف هستیم. نماینده ما ایرانی است. یک تاجر ایرانی به نام داوود اسدی از عراق گازوئیل خرید تا به افغانستان ارسال کند. نماینده ما آقای آخوندزاده است که هم اکنون در مکه است و امیدواریم زیارت ایشان مورد قبول واقع شود اما کاری برای ما نمی کنند و ما را رها کرده اند.

وی با بیان اینکه 33 هزار لیتر گازوئیل دارم، افزود: برای کار به مرز می رویم و در آنجا برای نقاط مختلف ایران از سلیمانیه گرفته تا بندرعباس، سرخس و هرات و سایر نقاط خارج از ایران بارگیری می کنیم. نماینده ما این مسیر را پیشنهاد داد و چون کرایه بیشتر بود، موافقت کردیم. در مرز، آقای آخوندزاده و صاحب بار ما را سه بار فروختند و یک ماه در پارکینگ دوغارون خوابیدیم تا صاحب بار ما را پیدا کرد، اما از لحظه ای که به افغانستان رسیدیم هیچکس جواب ما را نداد و مسئولین. اینجا فقط گفت صبر کن

این راننده گفت که وقتی وارد خاک افغانستان شدیم، موترهایی که جلوتر از ما بودند، بارهای خود را تخلیه کردند و رفتند. تا اینکه صاحب محموله ما تغییر کرد و دیرتر از آنها وارد شدیم، گفت: مقامات افغانستان به ما گفتند که باید محموله موترها را آزمایش کنیم. بعد گفتند دستگاه خراب است و باید برای تعمیر به کابل می فرستادیم. 21 روز در موتر خوابیدیم تا اینکه دستگاه را از کابل برای ما بازگرداندند. پس از شارژ، حدود 60 خودرو را تست کردند و تست همه آنها منفی بود. پس گفتند امکان دارد همه آزمایش بدهند و دوباره آزمایش بدهیم؟ دوباره بعد از 20 روز تاخیر تست دادند و نتیجه بار گازوئیل یک خودرو و بار بنزین 9 خودرو مثبت شد، بارها را تخلیه کردند و رفتند.

شرکت ایرانی و نماینده ایرانی ما می گویند: به ما ربطی ندارد!

این راننده ادامه داد: چند روز پیش گفتند 16 خودرو باید به ایران برگردند که متأسفانه ما جزو آن 16 خودرو نبودیم و اکنون باید دوباره منتظر بیش از 30 خودروی ایرانی باشیم. من فکر می کنم موضوع بی کیفیتی فقط بهانه است و از آنجایی که قیمت نفت و گازوئیل کاهش یافته است، ما را منتظر افزایش قیمت ها می کنند. شرکت ایرانی و نماینده ایرانی ما جناب آقای آخوندزده پاسخگوی ما نیستند. می گویند محموله را به یک تاجر افغان فروختیم و اجازه دادیم از مرز عبور کنی و دیگر ربطی به ما ندارد. در حال حاضر این خودروها مخصوص رانندگان کرمان، کرمانشاه، ایلام، اردبیل، شیراز، اصفهان و … می باشد. عده ای هم به اسلام قلعه رفتند و برای تعیین تکلیف خانه ای اجاره کردند.

وي افزود: دو روز پيش از دبيرخانه پايانه مرزي دوغارون با ما تماس گرفتند و گفتند كه هنوز يك ماه است كه به دنبال آنها هستيم؟ گفتیم شما شماره پلاک ما را دارید و تمام اطلاعات و اطلاعات تماس ما در سامانه ثبت شده است و کافی بود پیگیری کنید. بعد گفت چی میخوای و وقتی دوباره زنگ زدیم جواب ما رو نداد. این فرد از دبیرخانه تماس گرفته بود یعنی آخرین پیگیری مسئولان بعد از سه ماه!

این راننده درباره وضعیت سلامت آنجا گفت: دستشویی سه کیلومتری پارکینگ اسلام قلعه است و هر چند روز یک بار با موتور می رویم و غسل می کنیم. روستای کوچکی نزدیک اسلام قلعه است که در کنار ماشین هایمان غذا درست می کنیم و آشپزی می کنیم. شب هم توی ماشین خوابیدیم. بابت این 3 ماه تاخیر پولی دریافت نکردیم. یک بار برای پیگیری به آن طرف مرز رفتیم. از آنجایی که تفتان بودیم، یکی دو بار توانستیم رفت و آمد کنیم، اما وقتی رفتیم به ما گفتند که ویزای آنها تمام شده است و برای برگشتن و حضور در کنار ماشین هایمان باید دوباره 12 میلیون تومان پرداخت کنیم. چون می ترسیم برای خودروهایمان اتفاقی بیفتد و آتش سوزی چند سال پیش تکرار شود.

سیدجلال موسوی، نایب رئیس اتحادیه کامیون داران کشور

باید آنقدر اختیار داشته باشیم که راننده ما آنجا گیر نکند.

سیدجلال موسوی، نایب رئیس اتحادیه سراسری انجمن های صنفی کارفرمایی کامیون داران کشور در گفت و گو با خبرنگار رکنا گفت: علت مشکل این کامیون داران مشخص نیست و نمی دانیم بحث قیمت است یا کیفیت یا مشکل دلیل دیگر. ظاهراً از کیفیت محموله شکایت داشتند. حادثه در مرز ماهیرود نیز به دلیل بی کیفیتی اجناس بوده است. مشکل اینجاست که در ایران نظارتی بر کیفیت و سطح محصولات صادراتی وجود ندارد. در ابتدای فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، بسیاری از محصولات از ایران به افغانستان صادر می شد و کیفیت و استاندارد این محصولات به قدری وحشتناک بود که به جای قالیچه، فرش صادر می کردیم و با این روند به جایی رسیدیم که ترکیه پیش رفت. فراتر از بازار آسیای مرکزی بنابراین در این سوی مرز به جای اینکه راننده ایرانی به آن طرف مرز برود و با مشکل مواجه شود باید کیفیت و استاندارد محصولات تست و تایید شود.

وی ادامه داد: این رانندگان اعضای ما نیستند و نمی دانم عضو انجمن نفتکش ها هستند یا نه، اما جواد هدایتی مدیرکل دفتر بین الملل ترافیک و حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور و حمید محمدی فاز معاون عملیات و ترافیک سازمان حمل و نقل جاده ای کشور باید قبل از رسانه ای شدن این خبر مسئولیت این رانندگان را بر عهده می گرفت و الان هم باید پاسخگو باشد. در مورد مرز ماهیرود فقط 9 خودرو از 100 خودرو را تایید کردند، اگر قرار است این سوخت به صورت فله ای حمل شود و ربطی به ایران نداشته باشد، گمرک عراق باید پاسخگو باشد. اگر قرار است از ایران تردد کنند، باید اختیار کافی داشته باشیم تا راننده ما در آنجا اسیر نشود. زیرا انعکاس آن به ما باز می گردد.

سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای

مشکل کامیون داران گیر افتاده در گمرک اسلام قلعه افغانستان به سرعت حل می شود

حمید محمدی فاز، معاون بهره برداری و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور در گفت و گو با خبرنگار رکنا اظهار کرد: از این مشکل مطلع هستیم. این معضل بارها در افغانستان تکرار شده و رانندگان ایرانی به دلایل مختلف مورد آزار و اذیت و بازداشت قرار گرفتند و به همین دلیل پس از حادثه مرز ماهیرود و توقیف 600 خودروی ایرانی، پیگیری ها و جلساتی در اسرع وقت انجام شد. و مشکل حل شد. تک تک رانندگان را حل کردیم و مجوز چندین شرکت ایرانی را که در این موضوع مقصر بودند به مدت 6 ماه تا 2 سال لغو کردیم.

محمدی فاز تاکید کرد: با توجه به تکرار نشدن این حوادث، مقرر شد از تاریخ 07/01/1303 ترانزیت سوخت به افغانستان به طور کلی ممنوع شود و رانندگان محبوس در گمرک اسلام قلعه قبل از این تصمیم در افغانستان بودند. ابتدا هیچ خبری از این رانندگان نداشتیم و آنها هم هیچ خبری به ما ندادند تا اینکه 10 روز پیش از پایانه دوغارون با این رانندگان تماس گرفتند و پس از اطلاع از وضعیت آنها بلافاصله اولین جلسه مرزی تشکیل شد. مطمئن باشید مشکل این رانندگان سریعتر از مرز ماهیرود حل می شود، زیرا سفیر و سرکنسولگری ما در هرات مصر است و بهتر است تمام اطلاعات و اطلاعات خود را از طریق نماینده برای من ارسال کنید تا ما حل کنیم. آن را مشکل در اسرع وقت

*چند نفر از راننده‌های ایرانی دستگیر شده که روز گذشته در پارکینگ کامیون‌ها حضور داشتند، در نامه‌ای به حمید محمدی فاز معاون عملیات و ترافیک سازمان راهداری کشور در تاریخ 5 آبان 1403 وضعیت خود را تشریح کردند. این نامه در اختیار خبرنگار رکنا قرار گرفته است و امیدواریم مشکل شما به زودی حل شود.

نامه کامیون داران گیر افتاده در گمرک اسلام قلعه افغانستان در جاده

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=435323

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.