گروه بازار آب و انرژی: وضعیت تولید در شگویا خوب پیش نمی رود. صورت های مالی منتشر شده در کدال حاکی از آن است که میزان فروش داخلی این شرکت از 17.4 تن در 7 ماهه سال گذشته به 16.1 تن در 7 ماهه امسال رسیده است که نشان دهنده افت 8 درصدی است. همچنین تعداد فروش این شرکت از 387 میلیون تن به 333 میلیون تن کاهش یافت. این کاهش تولید به این دلیل است که امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهش تولید نامگذاری شده است.
جدای از این، بررسی صورت های مالی شش ماهه شرکت پتروشیمی تندگویان نشان می دهد که نماد شگویا در بورس نسبت به نیمه اول سال قبل از ابتدای سال تا کنون با افت سودآوری مواجه بوده است. پایان تابستان بر اساس اطلاعات منتشر شده در کدال، پتروشیمی تندگویان از ابتدای سال تا پایان شهریور ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش 62 درصدی سود خالص مواجه بوده است.
گفتنی است سود خالص پتروشیمی تندگویان در شش ماهه نخست سال 1392 با افت 61.9 درصدی نسبت به 4 هزار و 327 میلیارد تومان در شش ماهه نخست سال گذشته به 1649 میلیارد تومان رسید.
کاهش سودآوری شرکت پتروشیمی تندگویان باعث نگرانی سهامداران شده و احتمالاً در صورت ادامه این روند، شگویا به مرحله زیان دهی خواهد رسید.
این در حالی است که تندگویان در بین شرکت های پتروشیمی تولید کننده الفین و پلیمر بیشترین افت درآمد (منهای 7 درصد) را داشته و هزینه های این واحد در نیمه نخست امسال 17.6 درصد نسبت به نیمه اول سال گذشته افزایش داشته است.
درآمد منفی بود، هزینه ها مثبت بود
از سوی دیگر، در بین شرکتهای پتروشیمی تولیدکننده الفین و پلیمر، تندگویان بیشترین افت درآمدی (7- درصدی) را داشته است و هزینههای این واحد در نیمه اول امسال نسبت به نیمه اول امسال 17.6 درصد افزایش داشته است. از سال گذشته
آن طور که صورت های مالی منتشر شده نشان می دهد، سود خالص پنج مجتمع پتروشیمی امیرکبیر، جم پیلن، قائد بصیر، غدیر و تندگویان در شش ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل منفی بوده است. لازم به یادآوری است که تندگویان در میان این 5 شرکت در انتهای جدول قرار دارد.
مدیریت رضا قاسمی شهری در سال جاری به گونه ای بوده است که علیرغم نامگذاری سال جهشی تولید با مشارکت مردم، عملکرد این شرکت با افت تولید و فروش همراه بوده است.