به گزارش بازار، حجت الاسلام سعیدی در پنل نقش موسسات مالی در توسعه تولید که در همایش «تامین مالی تولید: از کارآفرینی تا کارآفرینی» برگزار شد، اظهار کرد: وقتی از تولید صحبت می کنیم نباید به تولید فقط در کارخانه نگاه کنیم. البته مرکز تولید یک کارخانه است اما باید بدانیم که تولید زنجیره ای است و در این زنجیره خدمات ارائه می شود. تامین مالی هر یک از اجزای این زنجیره مانند بازاریابی، فروش، تولید و … را نیز باید تامین مالی تولید دانست.
وی با اشاره به اینکه حتی خطوط اعتباری بانک ها را می توان در راستای افزایش ظرفیت تولید در نظر گرفت، تصریح کرد: خطوط اعتباری با تغییر فاز می تواند منجر به رونق تولید شود. هر چقدر هم که در تولید تسهیلات به کارخانه بدهیم، باید تقاضای موثری وجود داشته باشد تا این افزایش تولید به فروش برسد. در صورت تخصیص صحیح این تسهیلات، با ایجاد تقاضای موثر، تولید افزایش می یابد. در واقع باید به تخصیص تامین مالی تولید توجه کنیم. تخصیص به تولید و مصرف.
سعیدی با اشاره به نقش بازار سرمایه در تامین مالی بنگاه ها گفت: یکی از رسالت های مهم بازار سرمایه، تسهیل در تشکیل سرمایه برای کمک به تامین مالی بنگاه ها و رونق تولید است. نقش بازار سرمایه در این زمینه رو به افزایش بود، اما با معرفی اوراق دولتی غیر بورسی به جای اوراق مشارکت، این نقش از چند سال پیش تعدیل شد.
و افزود: اوراق بدهی عمومی با دو هدف یکی مستندسازی بدهی های دولت و دیگری سررسید این بدهی ها منتشر شد. انحراف این بود که اوراق به اوراق قرضه اضافه شد و مشارکت اوراق خصوصی در تامین مالی را بر عهده گرفت.
سعیدی ادامه داد: حدود 83 درصد از اوراقی که در بازار مانده و سررسید نشده اند، اوراق دولتی هستند و تا 17 درصد اوراق بخش خصوصی مربوط به زنجیره تولید را داریم.